Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μισθολόγιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις

This is a discussion on Νέο μισθολόγιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μείωση της φορολογίας του επιδόματος κινδύνου από 15% που είναι σήμερα στο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-12-2006, 18:21:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Νέο μισθολόγιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις



Νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μείωση της φορολογίας του επιδόματος κινδύνου από 15% που είναι σήμερα στο 5% και πλήρης εναρμόνιση των αποδοχών των ΕΦΥΕΣ με εκείνες του μονίμου προσωπικού αποφασίστηκαν χθες στο Πεντάγωνο κατά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης εδώ και καιρό, στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, είχε συζητήσεις με τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη για τα θέματα αυτά ως προς το πότε θα υλοποιηθούν.

ΧΘες από ό,τι φαίνεται οι υπουργοί κατέληξαν για τη χρονική στιγμή που θα εφαρμοστούν τα παραπάνω ευεργετικά μέτρα ώστε να ανασάνουν οικονομικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα πως αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά τους. Η αύξηση των αποδοχών για τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς εκτιμάται πως θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2007 και θα είναι σε τρεις δόσεις, καθώς θα συνεχιστεί στο πρώτο εξάμηνο του 2008 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2008.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στην ημερίδα για το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο που διεξήχθη στο Πεντάγωνο, άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα λέγοντας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι εσείς διορθώσατε το συνταξιοδοτικό σας θέμα και πήρατε το ειδικό επίδομα χωρίς ιδιαίτερη φασαρία δημοσίως…».

Συγκεκριμένα, ως προς την υλοποίηση των νέων ευεργετικών μέτρων αποφασίστηκε στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή να υπάρξει διάταξη που να μειώνει τη φορολογία του επιδόματος κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, αλεξιπτωτιστών, εκκαθάρισης ναρκών και δυτών) από 15% σε 5%. Γεγονός που σημαίνει μία αύξηση του επιδόματος αυτού κατά 10%.

Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά το τραγικό συμβάν στην Κάρπαθο με τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, είχε δείξει την πρόθεσή του να υπάρξει αύξηση για τους αξιωματικούς που καθημερινά ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους για το εθνικό συμφέρον. Τη στιγμή μάλιστα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιδείξει αδιαφορία στο συγκεκριμένο θέμα και οι αποδοχές τους ήταν πενιχρές.

Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας φέρεται να συμφώνησαν πως το επίδομα αυτό θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την εκάστοτε ετήσια εισοδηματική πολιτική.

Ως προς την αύξηση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτές θα καθοριστούν κατόπιν συνεννόησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Κουρή με τον γενικό διευθυντή της ΓΔΟΣΥ του Αμύνης κ. Π. Καλλίρη, ενώ ταυτόχρονα θα εξελίσσεται και ο διάλογος του υπουργείου Οικονομικών με την ΑΔΕΔΥ. Και αυτό, για να μην υπάρχουν αποκλείσεις. Πάντως η Ν.Δ. είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού να ανέλθει στα 860 ευρώ από 760 ευρώ που είναι σήμερα.

Στο πνεύμα της βελτίωσης των αποδοχών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και η απόφαση για την πλήρη εναρμόνιση των αποδοχών των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας με εκείνες των υπαξιωματικών και αξιωματικών.
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τις Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσε η «Ανοιχτή Αγκαλιά» LATEAM RSS NEWS 0 23-12-2010 12:31:
Ψηφίστηκε και στα άρθρα το ν/σ για τις Ένοπλες Δυνάμεις LATEAM RSS NEWS 0 16-09-2010 17:02:
Αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις με πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Smell ΕΛΛΑΔΑ 6 16-09-2010 13:16:
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις LATEAM RSS NEWS 0 01-08-2010 02:14:
Αναβρασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό Smell ΕΛΛΑΔΑ 1 22-01-2010 13:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:02:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam