Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Νέο πρόστιμο στη Microsoft φαίνεται ότι θα επιβάλει η ΕΕ (https://www.lateam.gr/forum/f21/neo-prostimo-sti-microsoft-fainetai-oti-tha-epivalei-i-ee-58/)

Smell 04-07-2006 21:05:

Νέο πρόστιμο στη Microsoft φαίνεται ότι θα επιβάλει η ΕΕ
 
Βρυξέλλες: Επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισε ομόφωνα τη Δευτέρα να επιβάλει νέο χρηματικό πρόστιμο στη Microsoft επειδή απέτυχε να συμμορφωθεί με τις ποινές που τις είχαν επιβληθεί το 2004 για μονοπωλιακές πρακτικές, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.



Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η επιτροπή συμφώνησε επί της αρχής για την επιβολή προστίμου και θα συγκληθεί και πάλι στις 10 Ιουλίου για να καθορίσουν το ύψος του προστίμου.



Η Microsoft είχε καταδικαστεί στην ΕΕ το 2004 για αθέμιτα μέσα στην προώθηση των προϊόντων της και κατέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ σχεδόν μισό δισ. ευρώ. Η εταιρεία κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να παράσχει στους ανταγωνιστές της τεχνικές πληροφορίες ώστε τα προϊόντα τους να συνεργάζονται καλύτερα με το λειτουργικό σύστημα Windows.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει τη Microsoft από τον περασμένο Δεκέμβριο για πρόστιμο έως και δύο εκατ. ευρώ την ημέρα αν δεν προσέφερε «πλήρεις και αξιόπιστες» πληροφορίες στους ανταγωνιστές της.



Η Microsoft, από την πλευρά της, δηλώνει ότι 300 υπάλληλοί της εργάζονται νυχθημερόν για να ετοιμάσουν το υλικό και οι πληροφορίες που απομένουν θα δημοσιοποιηθούν στις 18 Ιουλίου. Η Επιτροπή, ωστόσο, επισημαίνει ότι η εταιρεία είχε ενάμισι χρόνο περιθώριο για να εφαρμόσει τις ποινές.



Η Microsoft έχει ασκήσει έφεση κατά της αρχικής δικαστικής απόφασης και η υπόθεση αναμένεται να επανεξεταστεί ξεχωριστά τον Απρίλιο.















Associated Press


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:06:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam