Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

This is a discussion on Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Μία ανάσα από την πολύβουη Αθήνα, στα Σπάτα, βρίσκεται το όμορφο και τόσο οργανωμένο Αττικό Ζωολογικό ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-10-2006, 10:41:   #1
Stefania
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Stefania
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.A.
Μηνύματα: 1.338
Thanks: 55
Thanked 48 Times in 34 Posts
My Mood:
Stefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished road
Προεπιλογή Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Μία ανάσα από την πολύβουη Αθήνα, στα Σπάτα, βρίσκεται το όμορφο και τόσο οργανωμένο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μία τεράστια έκταση, 108 στρεμμάτων.
Στο πάρκο μπορεί κανείς να δει περίπου 300 είδη πουλιών, 30 ερπετά και 35 περίπου θηλαστικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο ζώα της Ελληνικής πανίδας όσο και σπάνια ζώα και πουλιά από όλα τα μέρη της Γης. Φορέστε άνετα παπούτσια και χρησιμοποιήστε καρότσι για τα μικρά παιδιά. Η βόλτα σας θα είναι πολύ μεγάλη στα πλακόστρωτα άνετα και πεντακάθαρα μονοπάτια. Υπάρχουν, βέβαια, παιδική χαρά, χώροι ξεκούρασης και καφετέρια με πολύ λογικές τιμές.
Ο χώρος με τα ερπετά μεταφέρει τον επισκέπτη στη ζούγκλα. Σε συνθήκες θερμοκηπίου, με ζέστη και υγρασία, τα ερπετά βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι προθήκες με ταριχευμένες πεταλούδες από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και με σκορπιούς εντυπωσιακού μεγέθους, είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα στον χώρο των ερπετών.
Η αφρικανική Σαβάνα εντυπωσιάζει! Είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος χώρος του Πάρκου. Ο επισκέπτης περπατάει σε απόσταση αναπνοής από καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες και στρουθοκαμήλους. Σε διαφορετικό χώρο, θα μπορέσετε να δείτε λεοπάρδαλη, μαύρο πάνθηρα, ένα ζευγάρι λευκά λιοντάρια, λάμα και λεοπάρδαλη των χιονιών.
Ο χώρος με τις αρκούδες φιλοξενεί ένα ζευγάρι καφέ αρκούδων που, στα τέλη Ιανουαρίου 2004, έφεραν στον κόσμο δύο νέα μέλη σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Η συλλογή με τους παπαγάλους είναι εντυπωσιακή, με ιδιαίτερη έμφαση στον λευκό παπαγάλο (άσπρος κοκατού) που είναι εξαιρετικά φιλικός με τα παιδιά και γι’ αυτό είναι ένα από τα σημεία του πάρκου που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο.
Επίσης, ένας περιφραγμένος χώρος περιλαμβάνει πολλά είδη πιθήκων και μαϊμούδων. Αυτός ο χώρος είναι η τελευταία προσθήκη στα εκθέματα του πάρκου και δημιουργήθηκε μόλις πέρυσι τον Ιούνιο.
Σε όλη την έκταση του πάρκου συναντάμε διάφορες εντυπωσιακές λιμνούλες. Στην είσοδο, οι λίμνες έχουν χελώνες και χρυσόψαρα και οι διάσπαρτες - σε όλο το Πάρκο - λίμνες έχουν διάφορα υδρόβια πουλιά, μεταξύ αυτών και εντυπωσιακούς μαυροκέφαλους κύκνους.
Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι μεγάλο ποσοστό (περίπου 30%) των ζώων που μπορεί κανείς να θαυμάσει στο πάρκο, ανήκει σε απειλούμενα με εξαφάνιση είδη.
Πώς θα πάτε:
Από την Αττική οδό, επιλέγοντας την έξοδο 18 προς Σπάτα-Παιανία. Από εκεί και μετά ακολουθείτε τις σχετικές πινακίδες. Αν χαθείτε, αναζητήστε το κοιμητήριο των Σπάτων. Το πάρκο είναι λίγα χιλιόμετρα παρακάτω. Από τη Λεωφόρο Σπάτων, στρίβετε στο ύψος του Βερόπουλου προς Λούτσα και στην πρώτη διασταύρωση θα κάνετε αριστερά. Και εδώ, οι ταμπέλες θα σας καθοδηγήσουν. Με λεωφορείο: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 319 από τη στάση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο Πεντάγωνο.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Το εισιτήριο είναι 10 ? για τους ενήλικες και 8 ? για τα παιδιά άνω των 3 ετών. Το πάρκο είναι ανοικτό για τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Πάρκου, το οποίο περιλαμβάνει τον χάρτη, διανέμεται στην είσοδο και είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την «εξερεύνησή» του. Στην είσοδο του Πάρκου υπάρχει τεράστιος χώρος στάθμευσης.
Ο χρήστης Stefania δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 03-10-2006, 10:45:   #2
Stefania
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Stefania
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.A.
Μηνύματα: 1.338
Thanks: 55
Thanked 48 Times in 34 Posts
My Mood:
Stefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished road
Προεπιλογή

ειναι ενα καταπληκτικο παρκο, τελεια οργανωμενο, με ζωα και πτηνα που οι περισσοτεροι εχουμε δει μονο σε φωτογραφιες και ειναι παρα πολυ ενδιαφερον τοσο για τα παιδια οσο και για τους μεγαλους.αξιζει να το επισκευτειτε!!!!
Ο χρήστης Stefania δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μονάδα μεταμόσχευσης ήπατος στο Αττικό Νοσοκομείο LATEAM RSS NEWS 0 16-02-2011 21:22:
Έκτακτος έλεγχος επιθεωρητών περιβάλλοντος στο «Αττικό» LATEAM RSS NEWS 0 10-06-2010 10:50:
Παράνομη χωματερή τοξικών αποβλήτων στο «Αττικό» LATEAM RSS NEWS 0 10-06-2010 08:54:
Δωρεάν άθληση στο Αττικό Άλσος LATEAM RSS NEWS 0 28-05-2010 10:23:
Φωτιές σε Κάλαμο και Αττικό 'Αλσος LATEAM RSS NEWS 0 20-06-2008 21:11:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:04:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam