Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου

This is a discussion on Ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ο 14χρονος Γκανέντρα από το Νεπάλ έχει ύψος 50 εκατοστά, βάρος μόλις 4,5 κιλά και ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια θέση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-08-2006, 17:33:   #1
jim_pap
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο 14χρονος Γκανέντρα από το Νεπάλ έχει ύψος 50 εκατοστά, βάρος μόλις 4,5 κιλά και ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες







Ο 14χρονος Γκανέντρα Τάπα Μαγκάρ από το Νεπάλ μοιάζει σαν να ξεπήδησε μέσα από τα "Ταξίδια του Γκιούλιβερ". Κι αν ο ίδιος δεν έχει ακούσει ποτέ του για τον ήρωα του συγγραφέα Τζόναθαν Σουίφτ, το μέγεθος του σίγουρα φέρνει στου νου τους κατοίκους της Λιλιπούτης. Ο Γκανέντρα έχει ύψος 50 εκατοστά και βάρος μόλις 4,5 κιλά, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να παίζει, να αστειεύεται και να τραγουδά και να δείχνει την ενεργητικότητα που δείχνουν όλα τα παιδιά. Ζει σε ένα χωριό της επαρχίας Μπανγκλουνγκ, κάπου 400χλμ μακριά από την πρωτεύουσα Κατμαντού και μέχρι πρότινος οι συμπατριώτες του αγνοούσαν την ύπαρξη του. Όμως τους τελευταίους μήνες μετατράπηκε στο αγαπημένο πρόσωπο των τοπικών ΜΜΕ.



Η οικογένεια του υποστήριξε ότι η κατάσταση της υγείας του υπήρξε ο λόγος που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας την περίπτωση του. Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συνέρρευσαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης Ποκχαρα προκειμένου να τον δουν από κοντά έναντι εισιτηρίου. Αρκετοί αντέδρασαν κάνοντας λόγο για μεσαιωνικές πρακτικές, όμως οι δικοί του είπαν πως τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν για ιατρικές εξετάσεις. "Είναι τόσο μικρός που χωρά σε μία σακούλα", λέει ο πατέρας του, δηλώνοντας πως ανησυχεί που η ελάχιστη ανάπτυξη του έχει σταματήσει εντελώς και έχει χάσει βάρος. Ο Γκανέντρα αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο, διότι οι συμμαθητές του τον μεταχειρίζονταν σαν κούκλα.



Οι συγχωριανοί του όμως έχουν διαφορετική γνώμη. Θεωρούν την ύπαρξη του "καλοτυχία" για το χωριό και σε αυτόν αποδίδουν την έλευση του ηλεκτρικού ρεύματος στην απομακρυσμένη περιοχή τους. Κάποιοι άλλοι Νεπαλέζοι το πάνε ακόμα πιο μακριά και τον ευχαριστούν για τη βροχή που διέκοψε την περίοδο ξηρασίας που ταλαιπωρούσε την επικράτεια. Τον θεωρούν μετενσάρκωση του Βισνού, της θεότητας που σύμφωνα με την ινδουιστική θρησκεία κατέβηκε στη γη ως Μπαμαν Αβαταρ, με τη μορφή νάνου, προκειμένου να ταπεινώσει έναν ισχυρό βασιλιά.



Κώδικας:
Πηγη ΕΡΤ
  Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο κοντύτερος άνθρωπος του κόσμου... geodon ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 07-09-2010 02:28:
Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου Stella ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 16-03-2010 13:47:
Ανακαλύφθηκε ο μικρότερος πλανήτης Squeen ΔΙΑΣΤΗΜΑ 0 25-04-2009 08:11:
Παρατηρήθηκε ο μικρότερος εξωπλανήτης geodon ΔΙΑΣΤΗΜΑ 0 19-02-2009 19:57:
Ο μικρότερος Mac στον κόσμο antonis COMPUTERS 0 02-05-2008 15:28:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:56:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam