Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,5 & 6,4 Ρίχτερ νότια Μεθώνη

This is a discussion on Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,5 & 6,4 Ρίχτερ νότια Μεθώνη within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε στη Μεσσηνία, Λακωνία, ενώ λιγότερο αισθητός ήταν στην Αρκαδία. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-02-2008, 16:11:   #1
kouklitsa
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη kouklitsa
 
Εγγραφή: Feb 2008
Περιοχή: somewhere in the Universe...
Μηνύματα: 138
Thanks: 20
Thanked 41 Times in 23 Posts
My Mood:
kouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished road
Προεπιλογή Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,5 & 6,4 Ρίχτερ νότια Μεθώνη


Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε στη Μεσσηνία, Λακωνία, ενώ λιγότερο αισθητός ήταν στην Αρκαδία. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Κρήτης όπως το Ηράκλειο και τα Χανιά καθώς και στην Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό. Υπάρχει ανησυχία όμως στους κατοίκους σε όλη τη νότια Πελοπόννησο και οι περισσότεροι βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, για το ενδεχόμενο μετασεισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης, σε απόσταση 55 χλμ από την Καλαμάτα και 230km από την Αθήνα.

Κύριο χαρακτηριστικό της δόνησης ήταν η μεγάλη διάρκειά της. Το μεγάλο εστιακό βάθος του σεισμού που υπολογίζεται στα 30km απέτρεψε τις μεγάλες ζημιές στην επιφάνεια, καθώς η μεγαλύτερη ένταση ξέσπασε στη θάλασσα και δεν πήγε προς τη στεριά.

Δηλώσεις Ευ. Λέκκα
Στα 30 χιλιόμετρα υπολόγισε το εστιακό βάθος του σημερινού σεισμού, 6,5 ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης,ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας και πρόσθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είναι πιθανόν να σημειωθούν μετασεισμοί της τάξεως των 6 και κάτι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως είπε ο κ. Λέκκας, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, αν ο σεισμός ήταν 6,5 ή 6,7 ή 6,8 Ρίχτερ, σημασία έχει το εστιακό του βάθος. Αν ο σεισμός ήταν στα 10km, θα είχαμε μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Το εστιακό βάθος στα 30km απέτρεψε μεν τις μεγάλες ζημιές στην επιφάνεια, αλλά προκάλεσε μεγάλη διασπορά δόνησης, αφού έγινε αισθητός μέχρι και την Κρήτη. Ο σεισμός έγινε πάνω στο γνωστό τόξο δυτικά της Πελοποννήσου και εξαιτίας της μορφής του ρήγματος, η μεγαλύτερη ένταση έφυγε δυτικά και ανατολικά και δεν πήγε προς τη στεριά, γι' αυτό δεν είχαμε σοβαρότερα προβλήματα», είπε ο κ. Λέκκας.

Δήλωση Γ. Σταυρακάκη
«Μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης, αναφορικά με το σεισμό μεγέθους 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.09 το μεσημέρι με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης. Ο κ. Σταυρακάκης επικαλέστηκε την προϊστορία της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έντονων μετασεισμών. «Ηταν ένας σφοδρός σεισμός, αναμένεται ότι θα έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ισχυρός μετασεισμός. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, τα δυο πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα», είπε ο κ. Σταυρακάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το σεισμό.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε επίσης ότι η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που μετράει αυτομάτως τους σεισμούς την ώρα που γίνονται παρουσίασε το μέγεθος του σεισμού
στα 7,1 Ρίχτερ, αλλά αργότερα εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση μειώνοντας το μέγεθος αυτό. Παρακαλώ είπε, όσους επικαλούνται τέτοια στοιχεία, ραδιοσταθμούς κλπ να είναι προσεκτικοί. Συνιστώ στον κόσμο να ακούει τις επίσημες ανακοινώσεις των σεισμολογικών φορέων.

Ο κ. Σταυρακάκης είπε ότι ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ελληνικό τόξο, δυτικά της Πελοποννήσου, που εκτείνεται από τη Δυτ. Ελλάδα μέχρι τη Ρόδο και έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς κατά καιρούς.

Επιφανειακό, εξάλλου, χαρακτήρισε το σεισμό ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Βασίλης Καραστάθης υπολογίζοντας το εστιακό βάθος στα 25 με 30km.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:08 το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά τον πρώτο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 26 χιλιομέτρων νότια της Μεθώνης, σε απόσταση 55 χλμ από την Καλαμάτα και 230 από την Αθήνα. Κύριο χαρακτηριστικό της δόνησης, η σχετικά μεγάλη διάρκειά της.

Συγκεκριμένα, ο σεισμολόγος-ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο μετασεισμός αυτός μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αρχικός σεισμός ήταν ο κύριος και έχοντας αυτή την εικόνα και με δεδομένο ότι το επίκεντρο είναι στη θαλάσσια περιοχή, μπορούμε να κάνουμε καθαρότερες εκτιμήσεις για την εξέλιξη
της σεισμικής δραστηριότητας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κλειστά αύριο τα σχολεία της Πελοποννήσου
Τα σχολεία τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας έδιωξαν τους μαθητές τους, ενώ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πελοποννήσου και αύριο προκειμένου να ελεχθούν.

Νομαρχία Μεσσηνίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο διοικητήριο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου υπό την προεδρία του αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλου, ο δε νομάρχης Μεσσηνίας που βρισκόταν στην Αθήνα επιστρέφει εσπευσμένα στην Καλαμάτα.

ΒΛΑΒΗ ΔΕΗ
Κατά την ώρα της εκδήλωσης του σεισμού παρουσιάστηκε βλάβη σε διακόπτη ζυγού 20.000 βολτ (διακόπτη διανομής) που τροφοδοτεί με ρεύμα τη Μεγαλόπολη και τη βοηθητική υπηρεσία του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Την ώρα εκείνη διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης. Το εργοστάσιο τροφοδοτήθηκε αμέσως με ρεύμα από την εφεδρική τροφοδοσία και λειτουργούν κανονικά οι δυο μονάδες, ενώ οι άλλες δυο βρίσκονται σε προγραμματισμένη συντήρηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Ενεργειακού Κέντρου του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Γιώργος Βάκρινος. Σύμφωνα με τον κ. Βάκρινο,βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες παράκαμψης του διακόπτη διανομής όπου δημιουργήθηκε το πρόβλημα και αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

πηγή: 14/02/08 in.gr, kathimerini.gr, ert.gr
Ο χρήστης kouklitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 14-02-2008, 16:54:   #2
P@ntelis Web
Administrator
 
Το avatar του χρήστη P@ntelis Web
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.372
Thanks: 439
Thanked 690 Times in 351 Posts
My Mood:
P@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Min anixitite paidia ine toy agioy valentinoy simera kai etsi koynionte ligo parapano ola simera xaxaxaxaxaxa
__________________
Ο χρήστης P@ntelis Web δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-02-2008, 00:09:   #3
jim_pap_2
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη jim_pap_2
 
Εγγραφή: Jan 2007
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 754
Thanks: 386
Thanked 127 Times in 61 Posts
My Mood:
jim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enough
Προεπιλογή

χαχαχαχαχααχαχα
μπραβο παντελη καλα ο ειπες χαχαχαχαχ
Ο χρήστης jim_pap_2 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-02-2008, 00:53:   #4
kouklitsa
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη kouklitsa
 
Εγγραφή: Feb 2008
Περιοχή: somewhere in the Universe...
Μηνύματα: 138
Thanks: 20
Thanked 41 Times in 23 Posts
My Mood:
kouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished road
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο P@ntelis Web
Min anixitite paidia ine toy agioy valentinoy simera kai etsi koynionte ligo parapano ola simera xaxaxaxaxaxa
πολύ επίκαιρο!!!
τους θυμήθηκε ο Άγιος & είπε να τους ευλογήσει....
που βλέπετε το παράξενο & επικίνδυνο;; Μη χειρότερα...
xaxaxaxaxa
Ο χρήστης kouklitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλεπάληλες σεισμικές δονήσεις στη Β. Ελλάδα geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 24-05-2009 23:44:
Ελλάδα-νέα σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στη Μεθώνη LATEAM RSS NEWS 0 22-06-2008 00:03:
Σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ στη Μεθώνη LATEAM RSS NEWS 0 21-06-2008 13:41:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:01:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam