Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Οι πυρκαγιές στα ξένα μέσα ενημέρωσης

This is a discussion on Οι πυρκαγιές στα ξένα μέσα ενημέρωσης within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Για τρίτη συνεχή ημέρα απασχολεί τους διαδικτυακούς τόπους των ευρωπαϊκών εφημερίδων και τα ξένα πρακτορεία η είδηση των πυρκαγιών στην ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-08-2007, 11:50:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Οι πυρκαγιές στα ξένα μέσα ενημέρωσης


Για τρίτη συνεχή ημέρα απασχολεί τους διαδικτυακούς τόπους των ευρωπαϊκών εφημερίδων και τα ξένα πρακτορεία η είδηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν αφανίσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Τα τηλεγραφήματα του Associated Press και του Reuters δίνουν κάθε εξέλιξη των πυρκαγιών, ενώ την είδηση μπορεί κανείς να τη διαβάσει στους διαδικτυακούς τόπους του ξένου Τύπου – όπως στους Times, στον Independent, στην Washington Post, στον Guardian, στην Telegraph, στην ισραηλινή Haaretz, στην International Herald Tribune, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, στις ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera, στην ισπανική El Pais, στις γαλλικές Le Monde και Liberation κτλ.

Για τις πυρκαγιές, επίσης, αναφέρουν το βρετανικό BBC, τα αμερικανικά CNN και FOX, το Bloomberg, το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua κα.

Περιγράφονται κυρίως οι εικόνες από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Πελοπόννησο εδώ και τρεις ημέρες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στους συλληφθέντες για εμπρησμό. Τονίζεται το γεγονός ότι πρόκειται για τις πιο φονικές πυρκαγιές στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και επισημαίνεται ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι Times της Κυριακής αναφέρονται στη σύλληψη ενός 65χρονου για εμπρησμό και πολλαπλούς φόνους και μιλούν για την «κόλαση» που προκάλεσαν 170 πυρκαγιές, η υψηλή θερμοκρασία και οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 80χλμ/ώρα και εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να πετάξουν. Η εφημερίδα ναφέρει ότι ο πρωθυπουργός κήρυξε κατάσταση τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιγράφει σκηνές χάους στην περιοχή της Ζαχάρως και στη Μάνη, επικαλούμενη μαρτυρίες τουριστών.

Ο Observer χαρακτηρίζει τις πυρκαγιές τις χειρότερες που μπορεί κανείς να θυμηθεί στην Ελλάδα και υπογραμμίζει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι πυρκαγιές αυτές «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση».

Το BBC διατηρεί για δεύτερη συνεχή ημέρα την είδηση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα στην πρώτη θέση της κεντρικής του διαδικτυακής σελίδας και μιλά για «πάγωμα» της προεκλογικής εκστρατείας.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνει λόγο για «εθνική τραγωδία», ενώ στην ιστοσελίδα της Liberation πολλοί αναγνώστες της καλούν το γαλλικό κράτος να σπεύσει να βοηθήσει «τους Έλληνες φίλους».

«Η Ελλάδα στις φλόγες» γράφει η ισπανική Εl Pais, η οποία και παραθέτει πολλές φωτογραφίες από τα μέτωπα των πυρκαγιών και μαρτυρίες κατοίκων και τουριστών.

Οι ιταλικές Repubblica και Corriere della Sera αναφέρονται επίσης στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για «εθνική τραγωδία» και ότι το μπαράζ των πυρκαγιών παραπέμπει σε έργο εμπρηστών.


πηγη:cosmo
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Απεργία την Τρίτη στα μέσα ενημέρωσης LATEAM RSS NEWS 0 29-11-2010 12:12:
Πρωτοβουλία των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού-Τουρισμού για δημόσια διαβούλευσημ που αφορά τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης LATEAM RSS NEWS 0 21-10-2010 18:35:
Πρώτο θέμα στα μεγάλα ξένα ενημέρωσης η δολοφονία Γκιόλια LATEAM RSS NEWS 0 20-07-2010 14:35:
Τα ξένα ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Αττική LATEAM RSS NEWS 0 24-08-2009 14:22:
Εληξαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 3ου Συνεδρίου Ατομα με Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης LATEAM RSS NEWS 0 23-06-2008 23:25:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:54:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam