Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η "μαραθώνια" κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας

This is a discussion on Ολοκληρώθηκε η "μαραθώνια" κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Παραπάνω από δύο ώρες κράτησε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας. Οι ...

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 19-09-2011, 22:15:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ολοκληρώθηκε η "μαραθώνια" κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας



Παραπάνω από δύο ώρες κράτησε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας. Οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, ενώ η τηλεδιάσκεψη θα συνεχιστεί και αύριο.




Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε γύρω στις 7:20, εν μέσω πληροφοριών για πρόσθετα μέτρα 4 δισ. ευρώ, με έμφαση σε περικοπές στο δημόσιο τομέα και τα επιδόματα πρόνοιας και προμηνυόταν μαραθώνια, καθώς από το υπουργείο είχε γίνει γνωστό πως υπήρχε ενδεχόμενο να διαρκέσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες και να συνεχιζόταν αύριο Τρίτη ή και αργότερα.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και οι δύο αξιωματούχοι του υπουργείου κ. Γ. Ζανιάς και κ. Η. Πλασκοβίτης.



Μια πρόγευση των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη "εκλογίκευσης" στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.


Από το βήμα του συνεδρίου του Economist προανήγγειλε κλείσιμο περιττών οργανισμών, ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, ενώ επισήμανε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.


Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας μια "πολύ δύσκολη εβδομάδα" τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη και σημείωσε εκ νέου ότι "πρέπει να προσέχουμε το δημόσιο λόγο μας, γιατί αν εκπέμπουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε τους στόχους μας, τότε αυτό γίνεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία."


Ανέφερε μάλιστα ότι θα ήταν καλό η τρόικα να έχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα, ώστε να "αποφεύγονται επικοινωνιακές παρεξηγήσεις".



Υπογράμμισε ακόμη ότι "δεν είναι η Ελλάδα τα καταλυτικό πρόβλημα της ευρωζώνης".


"Το πρόβλημα της ευρωζώνης είναι πολιτικό και θεσμικό, υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στα κράτη μέλη. Εάν η ευρωζώνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να σκεφτεί με ποιους θεσμούς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ μεγαλύτερα", τόνισε.


Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, επισήμανε ότι την αναγκαιότητα της λήψης τους λόγω κυρίως της ανεπάρκειας του εισπρακτικού μηχανισμού της χώρας.


"Δεν νοείται να αυξάνονται συνεχώς φόροι και τέλη, όσες φορές το κάναμε, το κάναμε υπό μεγάλη πίεση. Αυτές οι αδικίες θα αποκατασταθούν με το νέο φορολογικό σύστημα", επισήμανε.


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η ύφεση φέτος θα φτάσει στο 5,5%. Επανέλαβε ότι στόχος είναι το 2012 να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα.


"Αν δεν κάνουμε τώρα αυτά που πρέπει, θα αναγκαστούμε να τα κάνουμε, όχι πολύ αργά, υπό συνθήκες οδυνηρές. Όλοι το ξέρουν αυτό, έχω ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων", υπογράμμισε.


ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗ


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (19-09-2011)
Sponsored Links
 

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συνάντηση Τ. Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους της "τρόικας" LATEAM RSS NEWS 0 03-08-2010 20:44:
"Κρίσιμη εθνική απειλή η οικονομική κρίση" LATEAM RSS NEWS 0 11-01-2010 19:30:
Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο "Εθνος της Κυριακής" LATEAM RSS NEWS 0 06-09-2009 15:30:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 16:15:
Συνέντευξη Γ. Κουμουτσάκου: "Δύσκολη και πολυ κρίσιμη η επόμενη 5ετία για το Ευρωκοινοβούλιο" LATEAM RSS NEWS 0 19-06-2009 15:41:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:53:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam