Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Κατοχύρωση για το ούζο και το τσίπουρο

This is a discussion on Κατοχύρωση για το ούζο και το τσίπουρο within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, αλλά και η κυπριακή ζιβανία είναι πλέον προστατευόμενα προϊόντα εντός της ΕΕ, αλλά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-2006, 15:16:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Κατοχύρωση για το ούζο και το τσίπουρο

Το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, αλλά και η κυπριακή ζιβανία είναι πλέον προστατευόμενα προϊόντα εντός της ΕΕ, αλλά και έναντι των τρίτων χωρών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που συνεδρίασε...στο Λουξεμβούργο και στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπάσιακος. Συγκεκριμένα, η κατοχύρωση των ελληνικών ποτών ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και διάφορων ελληνικών λικέρ, ως "προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων", επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για τα αλκοολούχα ποτά. Ειδικότερα, για το τσίπουρο κατοχυρώθηκε η συνέχιση της παραγωγής του με τους πατροπαράδοτους, κατά περιοχή, παραδοσιακούς τρόπους.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) οίνου η οποία απασχολεί από τον περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, ο Ευ. Μπασιάκος πρότεινε στο Συμβούλιο να διατεθούν, μέσω εθνικών φακέλων, οι αναγκαίοι πόροι τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού και του ευρωπαϊκού οίνου, όσο και για τη δυναμική προώθησή τους.

Σε ό,τι αφορά τον νέο κανονισμό για τη βιολογική γεωργία, ο Ευ. Μπασιάκος, ζήτησε την αποτελεσματική προστασία των βιολογικών προϊόντων της χώρας μας από εισαγωγές παρόμοιων προϊόντων προέλευσης τρίτων χωρών. Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός απέρριψε την πρόταση για χρήση του ευρωπαϊκού βιολογικού σήματος στα εισαγόμενα, από τρίτες χώρες βιολογικά προϊόντα, ενώ υποστήριξε το συστηματικό έλεγχο των εισαγωγών, καθώς και τη συμβατότητα της παραγωγής τους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να προστατευθούν οι βιοκαλλιεργητές από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και να προμηθεύονται οι καταναλωτές βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ακόμη, ο Ευ. Μπασιάκος πρότεινε να εφαρμοσθούν αυστηρά κριτήρια για την παραγωγή και σήμανση των μεταποιημένων προϊόντων του τομέα.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η κρίση άγγιξε και το τσίπουρο Smell ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 5 09-07-2010 13:20:
Φαρφάλες με Γαρίδες και Ούζο antonis ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 08-06-2008 09:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:50:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam