Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (https://www.lateam.gr/forum/f21/pagkosmia-hmera-prosfugon-12105/)

Κων/νος 20-06-2008 22:36:

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
 
http://www.skai.gr/photos/200806/m20...5imigrants.jpgΠερίπου 36 εκ. άνθρωποι κάθε χρόνο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους


Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η 20η Ιουνίου και σε όλο τον κόσμο περίπου 36 εκ. άνθρωποι κάθε χρόνο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Με αφορμή την ημέρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απέστειλε μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι "ο πρόσφυγας βιώνει τη συμφορά της απώλειας της εστίας και το δράμα του να αγωνίζεσαι για το δικαίωμα στη ζωή".

"Συνεχίζεται η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον όσων συνανθρώπων μας υποχρεώνονται από τις περιστάσεις να ξεριζωθούν από τις εστίες τους", ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η υπεύθυνη επικοινωνίας της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Καίτη Κεχαγιόγλου, ανέφερε ότι η χώρα μας έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως, περίπου 2%, χορήγησης πολιτικού ασύλου.

http://www.skai.gr/upload_files/Imag...kouste-olo.png
Κ. Κεχαγιόγλου για πρόσφυγες
•"Χρονοβόρα η διαδικασία"
Έκανε λόγο επίσης για ανεπαρκείς υποδομές φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο.

Από την πλευρά του, ο Μενέλαος Κανάκης, κοινωνικός λειτουργός του πολυδύναμου κέντρου προσφύγων του Ερυθρού Σταυρού, έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ, για χρονοβόρα διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου, ενώ τόνισε ότι οι πρόσφυγες είναι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:37:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam