Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιο Φόρουμ για το Internet

This is a discussion on Παγκόσμιο Φόρουμ για το Internet within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Την ερχόμενη Δευτέρα, θα συναντηθούν στην Αθήνα 1200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διακεκριμένες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, εκπρόσωποι του ιδιωτικού ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-10-2006, 13:08:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Παγκόσμιο Φόρουμ για το Internet

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα συναντηθούν στην Αθήνα 1200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διακεκριμένες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις εργασίες του «1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Ίντερνετ» (Internet Governance Forum - IGF), που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου.

Το Φόρουμ αποτελεί τη συνέχεια ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που θεμελιώθηκε το 2005 στην Τύνιδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Κοινωνία της Πληροφορίας (WSIS) με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την οικοδόμηση μιας Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες και που θα χρησιμεύει ως εφαλτήριο ανάπτυξης.

Τις εργασίες του Φόρουμ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, θα κηρύξει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Στους στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης

Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης, στόχος του Φόρουμ, είναι η προώθηση και διευκόλυνση του ανοικτού - πολυμερούς διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων παραγόντων για κοινές πολιτικές, αλλά και η διαμόρφωση κοινών αρχών και κανόνων για τη λειτουργία του internet ώστε να υπάρχει τάξη και έννομα αποτελέσματα από τη χρήση του.

Αναφερόμενος στα οφέλη που θα έχει η χώρα μας από αυτό το μεγάλο γεγονός, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι αφενός επιβεβαιώνεται ο αναβαθμισμένος διεθνής πολιτικός ρόλος της Ελλάδας και η εν εξελίξει προσπάθεια της κυβέρνησης για την ταχύτερη διάδοση των νέων τεχνολογιών στο σύνολο του πληθυσμού, ενώ παράλληλα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πως το ιντερνετ είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά κι ένας μοχλός ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Οι βασικοί θέματικοι άξονες γύρω από τους οποίους οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις θέσεις τους είναι:

- Ο Ανοιχτός Χαρακτήρας του Διαδικτύου - Ελευθερία έκφρασης, ελεύθερη ροή πληροφόρησης, ιδεών και γνώσης,

- Ασφάλεια - Δημιουργώντας εμπιστοσύνη μέσω της συνεργασίας,

-Ποικιλομορφία - Προώθηση της πολυγλωσσίας και του τοπικού περιεχομένου,

-Πρόσβαση - Διασυνδετότητα του Διαδικτύου: Πολιτικές και Κόστος.

Οι οκτώ κύριες θεματικές συνεδρίες θα επικεντρωθούν στα τέσσερα βασικά θέματα του Φόρουμ, ενώ περισσότερες από 30 ομάδες εργασίας θα συνεδριάζουν παράλληλα, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στη διακυβέρνηση του Διαδικτύου.
Το Φόρουμ, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, δεν είναι ένα όργανο λήψης αποφάσεων, αλλά ένας χώρος διαλόγου, οπότε δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση ενός κειμένου συμπερασμάτων.

Η συμφωνία για τη διεξαγωγή του επετεύχθη κατ' αρχήν στη Σύνοδο της Τύνιδας, και πλέον θα πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φόρουμ
[php:1:f11d7c3ede]http://www.igfgreece2006.gr/[/php:1:f11d7c3ede]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο Γ. Παπανδρέου στο 4ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ LATEAM RSS NEWS 0 28-01-2010 13:47:
Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση LATEAM RSS NEWS 0 04-11-2009 18:12:
Ακόμη πιο γρήγορο mobile internet, σε όλο και περισσότερες περιοχές με το “COSMOTE Internet On The Go” Smell ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 15-07-2009 08:37:
Η ζωή εν φόρουμ P@ntelis Web ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 21-09-2008 11:13:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:01:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam