Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Πάνε για «ρεσάλτο» στις καταλήψεις!!! (https://www.lateam.gr/forum/f21/pane-gia-resalto-stis-katalipseis-6253/)

Dj AL 30-10-2007 19:01:

Πάνε για «ρεσάλτο» στις καταλήψεις!!!
 
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Θεσσαλονίκης ετοιμάζει επέμβαση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αντί για νέα σχολεία... εισαγγελέας! Επέμβαση με αστυνομικές δυνάμεις «α λα πανεπιστημιακού ασύλου» φέρεται να ετοιμάζει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης, την ώρα που οι καταλήψεις «φουντώνουν» στα σχολεία, με βασικά αιτήματα την κατάργηση της διπλοβάρδιας και την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.

Στα 42 έφτασαν χθες τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού που τελούν υπό κατάληψη, έναντι 33 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Το θέμα, εκτός από το υπουργείο Παιδείας, απασχολεί πλέον και την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, καθώς ο προϊστάμενος Βασίλης Φλωρίδης συγκαλεί σύσκεψη μεθαύριο Πέμπτη, για την καταστολή των καταλήψεων.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και οι προϊστάμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κύκλοι της εισαγγελίας αναφέρουν ότι πρόθεση του κ. Φλωρίδη είναι να επέμβει δυναμικά, «όπως έκανε το Σεπτέμβριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελία έχουν φτάσει αρκετές αναφορές από γονείς που διαμαρτύρονται για τις καταλήψεις. Για παράδειγμα, ένας πατέρας ζητεί επισήμως την επέμβαση του εισαγγελέα, καθώς υποστηρίζει ότι το παιδί του, μαθητής του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, παρεμποδίστηκε να μπει στο σχολείο του και να παρακολουθήσει μάθημα, από παιδιά του Λυκείου που έχουν καταλάβει το κτιριακό συγκρότημα. Αρκετές ακόμη αναφορές, με παρόμοιο περιεχόμενο, υποστηρίζεται ότι βρίσκονται στα χέρια του κ. Φλωρίδη.

Πάγια αιτήματα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις είναι να μπει τέλος στις διπλοβάρδιες, να καταργηθεί η βάση του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να αυξηθεί στο 15% του ΑΕΠ η χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συμμετέχουν στη γενική συνέλευση των Συντονιστικών, στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στις 9 του μηνός.

* Στη Ρόδο, περίπου 40 Γυμνάσια και Λύκεια βρίσκονται υπό κατάληψη, ορισμένα από αυτά για τρίτη εβδομάδα. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα κτιριακά προβλήματα και για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και βιβλία.

* Στην Καρδίτσα, 15 σχολεία τελούν από κατάληψη, τα δέκα στην πόλη και τα πέντε στην περιφέρεια.

* Στα Ιωάννινα, 13 Γυμνάσια και Λύκεια τελούν υπό κατάληψη, παρά τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών σε αρκετές περιπτώσεις.


[align=right:f2f4c9fc0d]
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/10/2007[/align:f2f4c9fc0d]


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:47:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam