Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτουν οι τιμές της βενζίνης, αντιδρούν οι βενζινοπώλες

This is a discussion on Πέφτουν οι τιμές της βενζίνης, αντιδρούν οι βενζινοπώλες within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Σε πτωτική τροχιά κινούνται και σήμερα οι τιμές της βενζίνης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σταθεροποιείται στα χθεσινά επίπεδα. Ειδικότερα, η ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-03-2011, 22:04:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Πέφτουν οι τιμές της βενζίνης, αντιδρούν οι βενζινοπώλες


Σε πτωτική τροχιά κινούνται και σήμερα οι τιμές της βενζίνης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σταθεροποιείται στα χθεσινά επίπεδα.

Ειδικότερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,663 ευρώ, από 1,669 χθες και 1,68 που είχε φθάσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Δηλαδή η συνολική πτώση πλησιάζει τα 2 λεπτά το λίτρο.

Κρήτη και νησιωτικές περιοχές παραμένουν οι ακριβότερες της χώρας, με τιμές που κλιμακώνονται μέχρι 1,87 ευρώ, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι τιμές ξεκινούν από 1,534 ευρώ.

Το πετρέλαιο παρέμεινε στα 89,5 λεπτά, όσο ήταν και χθες.

Στο μεταξύ, την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε ορισμένους νομούς και Εθνικές οδούς της χώρας.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

-«Η επιβολή πλαφόν είναι δικαίωμα του υπουργείου, εφόσον κρίνει ότι σε κάποιες περιοχές ή αγορές δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Αν όμως επιβληθεί πλαφόν, αυτό θα πρέπει να αφορά όλα τα στάδια διακίνησης και όχι μόνο τη λιανική, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά, οπότε το υπουργείο αναγκάστηκε να καταργήσει πρόωρα τις ανώτατες τιμές. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

-«Στο γνωστό από τετραετίας πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων αναφέρονται ως αιτία των υψηλών τιμών στις εθνικές οδούς τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν τα πρατήρια στο ΤΕΟ. Αν η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει υπόψη της το πόρισμα, μπορούμε να της το κοινοποιήσουμε».

-«Στο ίδιο πόρισμα περιλαμβάνεται η πρόταση να αναγράφονται σε πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους οι τιμές στα δύο επόμενα πρατήρια. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο τέταρτος υπουργός Ανάπτυξης που εξαγγέλλει το μέτρο. Η διαφορά είναι ότι περιόρισε το πεδίο εφαρμογής του από τις εθνικές οδούς μόνο στην Αττική οδό».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι πριν δύο εβδομάδες είχε αναγγελθεί η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων με συμμετοχή όλων των κλάδων που εμπλέκονται στη διακίνηση πετρελαιοειδών.

«Η σύσκεψη αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να εξηγήσει στους φορείς της αγοράς το λόγο. Η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έκρινε προφανώς ότι ο διάλογος με τους φορείς της αγοράς καυσίμων, την ώρα που οι τιμές τόσο στη διεθνή όσο και στην εσωτερική αγορά βρίσκονται σε επίπεδα - ρεκόρ περιττεύει και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις ματαίωσε τη συνάντηση», καταλήγει η Ομοσπονδία.




newsbomb
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ilias For This Useful Post:
korn (23-03-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Το 10%-15% των μαθητών πέφτουν θύματα βίας στο σχολείο LATEAM RSS NEWS 0 04-10-2010 11:27:
Στο «φως» του διαδικτύου και οι τιμές της βενζίνης ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 06-03-2010 12:25:
Γιατί οι άνθρωποι συχνά πέφτουν θύματα απάτης; LATEAM RSS NEWS 0 04-06-2009 11:44:
Επί ποδός οι βενζινοπώλες, μετά την επιβολή πλαφόν στις τιμές υγρών καυσίμων LATEAM RSS NEWS 0 16-08-2008 13:34:
Χρ. Φώλιας : Συναντήσεις με βενζινοπώλες και εκπροσώπους των διϋλιστηρίων για τις τιμές των καυσίμων LATEAM RSS NEWS 0 04-08-2008 22:02:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:46:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam