Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Πετούν στο δρόμο 4500 ανάπηρα παιδιά ελέω τρόικας!

This is a discussion on Πετούν στο δρόμο 4500 ανάπηρα παιδιά ελέω τρόικας! within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Σε εποχή κουρέματος, τρόικας και …τρίχρωμης κυβέρνησης έγινε και αυτό: κόβουν από 4500 παιδιά με αναπηρίες ειδικές θεραπείες. Τελειωμό δεν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-01-2012, 20:17:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Πετούν στο δρόμο 4500 ανάπηρα παιδιά ελέω τρόικας!


Σε εποχή κουρέματος, τρόικας και …τρίχρωμης κυβέρνησης έγινε και αυτό: κόβουν από 4500 παιδιά με αναπηρίες ειδικές θεραπείες.

Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές της κυβέρνησης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας.
Πλέον αποφάσισαν να κόψουν και ειδικές θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.
Πρόκειται για τον νέο κανονισμό παροχών υγείας του ενιαίου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος στο άρθρο 17 αναφέρει τις σχετικές περικοπές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρη επισημαίνει: «Το άρθρο 17 του Κανονισμού, στερούμενο ιατρικής αλλά και κοινωνικής τεκμηρίωσης, στερεί από την Ειδική Αγωγή -δηλαδή παροχές υπηρεσιών υγείας, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη-, όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.

Αναφερόμαστε στην ιατρική τεκμηρίωση, γιατί ακόμα και σήμερα Ιατροί Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ορθοπεδικοί, που υπηρετούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γράφουν θεραπείες, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά τους ως μέσον διατήρησης των κεκτημένων και μετά τα 18 χρόνια και σύμφωνα με την κλινική εικόνα του δικαιούχου, έστω και μειωμένες σε ποσοστό 50%».

Σύμφωνα με τους γονείς τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης είναι οδυνηρά για την αναπηρική οικογένεια, γιατί σε αυτή την περίοδο κρίσης «το μέτρο λειτουργεί ως εκσκαφέας των θεμελίων κάθε οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, οδηγώντας την στη χρεοκοπία.

Αναζητούμε τους συγγραφείς του άρθρου, για να τους ρωτήσουμε αν διαθέτουν μνήμη, διότι αν διέθεταν θα γνώριζαν ότι αυτή η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αδυναμία της να στηρίξει αυτά τα παιδιά, επέτρεψε στους γονείς τους να δημιουργήσουν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ως Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία».

Μετά τη σχετική απόφαση ερώτημα αποτελεί τι θα γίνουν και που θα βρεθούν τα 4.500 παιδιά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα εκ των οποίων 2.500 στην Περιφέρεια Αττικής.

Ταυτόχρονα άγνωστα παραμένει και πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα 50 και πλέον Κέντρα στήριξης των παιδιών αυτών τη στιγμή που οι γονείς τους θα πρέπει πλέον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους.




πηγη
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μικροεπεισόδια την ώρα της συνέντευξης της τρόικας LATEAM RSS NEWS 0 23-11-2010 13:10:
Συνάντηση ΣΕΒ με εκπροσώπους της τρόικας LATEAM RSS NEWS 0 29-07-2010 19:52:
Νέοι έλεγχοι της τρόικας LATEAM RSS NEWS 0 27-07-2010 09:59:
Κι άλλη αποβολή σε σχολείο ελέω facebook ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 13-04-2010 19:33:
Πως πετούν τα δικινητήρια ελικόπτερα LATEAM RSS NEWS 0 23-02-2009 22:33:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:42:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam