Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάκληση φωτιστικών IKEA λόγω υπερθέρμανσης (https://www.lateam.gr/forum/f21/prosoxh-anaklisi-fotistikwn-ikea-logo-uperthermansis-11686/)

kouklitsa 17-06-2008 18:34:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάκληση φωτιστικών IKEA λόγω υπερθέρμανσης
 
Ο σουηδικός όμιλος καταστημάτων επίπλου IKEA ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσύρει εκατοντάδες χιλιάδες φωτιστικά γραφείου που έχουν πωληθεί από το 2004 στην Ευρώπη, Ασία & Αυστραλία επειδή υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης!

Η απόσυρση αυτή αφορά περίπου 47.000 φωτιστικά που έχουν πωληθεί στη Σουηδία και 650.000 φωτιστικά που έχουν πωληθεί στη διεθνή αγορά, με την ονομασία Femton, διευκρίνισε μία εκπρόσωπος.

"Η IKEA δεν έχει λάβει διαμαρτυρίες από τους καταναλωτές για επεισόδια υπερθέρμανσης, ωστόσο η ασφάλεια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της ΙΚΕΑ, έτσι το φωτιστικό Femton αποσύρεται προληπτικά", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική εταιρεία.

Τεστ που έγιναν στο προϊόν αυτό, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, έδειξαν κατασκευαστικό ελάττωμα στο εύκαμπτο στέλεχος του φωτιστικού και ο λαμπτήρας υπάρχει κίνδυνος να βρίσκεται υπερβολικά κοντά σε μια επιφάνεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης.
Η IKEA προσθέτει πως η απόσυρση αυτή δεν αφορά μια άλλη εκδοχή αυτού του φωτιστικού, η οποία πωλείται στις ΗΠΑ.

ΕΛΛΑΔΑ
Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης φωτιστικού σώματος μοντέλο FEMTON, στο πλαίσιο ευρύτερης απόσυρσης διεθνώς από την εταιρία..

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 9.789 τεμάχια, εκ των οποίων τα 8.976 έχουν διατεθεί σε καταναλωτές, ενώ τα υπόλοιπα 813 έχουν ήδη αποσυρθεί από τα σημεία πώλησης. Η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς λόγους, διότι λόγω κατασκευής, σε περίπτωση που τοποθετηθεί το φωτιστικό με την λάμπα κοντά σε τοίχο, ράφι ή άλλη επιφάνεια, μπορεί να οδηγήσει στην υπερθέρμανσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Στο πλαίσιο της ανάκλησης, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το φωτιστικό FEMTON να το επιστρέψουν στο κατάστημα ΙΚΕΑ απΆ όπου θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της ΙΚΕΑ στο τηλέφωνο 801 11 22722.

πηγή: 17/06/08 forthnet.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:29:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam