Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

"Σαφάρι εφοριακών" για ελέγχους - εξπρές

This is a discussion on "Σαφάρι εφοριακών" για ελέγχους - εξπρές within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρόσθετων φόρων Στο «κυνήγι» εισφορών βγαίνει και πάλι η εφορία, με το ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-07-2012, 21:08:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή "Σαφάρι εφοριακών" για ελέγχους - εξπρές

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρόσθετων φόρων

Στο «κυνήγι» εισφορών βγαίνει και πάλι η εφορία, με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που καταρτίζεται και αφορά επτά μέτωπα, να προβλέπει διαδικασίες – εξπρές για την είσπραξη χρημάτων με σκοπό την «αναστήλωση» των εσόδων και τον περιορισμό της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού, που φθάνει ήδη το 1,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει:

- Ελέγχους σε 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες
- Ελέγχους με 10 κριτήρια σε ΑΕ και ΕΠΕ - Αναλυτικά τα κριτήρια
- Νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των πρόσθετων φόρων
- Κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων

Το σχέδιο περιλαμβάνει ελέγχους με διαδικασίες-εξπρές σε 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις, ελέγχους με 10 κριτήρια σε ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ, νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ρύθμιση για την καταβολή των πρόσθετων φόρων που προκύπτουν με τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα σε δέκα δόσεις, κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, διαχωρισμό του αδικήματος της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από το αδίκημα της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση αδήλωτων εισοδημάτων.

Ειδικότερα θα γίνουν έλεγχοι-εξπρές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και όχι νέα περαίωση. Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζοντας τη θέση της τρόικας, η οποία είναι αντίθετη σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις τύπου περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, επέλεξε αντί για μια νέα ρύθμιση να προχωρήσει σε ελέγχους με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε 100.000 επιτηδευματίες που «γύρισαν την πλάτη» στην τελευταία ρύθμιση της περαίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησία», το ελεγκτικό σχέδιο θα συνοδεύεται με κίνητρα που θα προβλέπουν μειωμένες προσαυξήσεις φόρων και περισσότερες μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση της οφειλής που ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τις 36.

Η νέα διαδικασία ελέγχου θα παρέχει στις επιχειρήσεις έναν ευνοϊκότερο τρόπο συμβιβασμού και θα τους δίνει τη δυνατότητα να κλείσουν τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους εξοφλώντας τους φόρους σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

Οι Δ.Ο.Υ. θα εκδίδουν εντολές ελέγχου για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις των επιχειρήσεων και αμέσως θα ξεκινά ο έλεγχος με συνοπτικές ελεγκτικές επαληθεύσεις. Στις επιχειρήσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν παραβάσεις του ΚΒΣ θα προσδιορίζονται οι εμφανείς λογιστικές διαφορές, δηλαδή οι δαπάνες που δεν εκπίπτουν και οι επιτηδευματίες δεν τις είχαν συμπεριλάβει στη δήλωση της ανέλεγκτης χρονιάς.

Οι έλεγχοι θα είναι γρήγοροι. Για κάθε επιτηδευματία θα ολοκληρώνονται το αργότερο εντός 3 ημερών και θα γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι έλεγχοι - εξπρές θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε όσους επιτηδευματίες:

- Έχουν ουσιαστικές παραβάσεις του Κ.Β.Σ. ή δελτία πληροφοριών ή άλλα στοιχεία για φοροδιαφυγή.
- Δεν υπέβαλαν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ ή άλλων φορολογικών αντικειμένων.
- Έχουν μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ που δεν δικαιολογούνται από το αντικείμενο δραστηριότητάς τους.
- Έχουν κατασχεθέντα βιβλία και στοιχεία ή φορολογικές ταμειακές μηχανές.
- Έχουν δηλώσει απώλεια βιβλίων και στοιχείων.
- Έχουν δηλώσει μεγάλα ποσά δαπανών.
- Δεν προσδιόρισαν ορθά τα καθαρά κέρδη τους.
- Εμφανίζουν αδικαιολόγητη διαφορά μεταξύ στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των δηλώσεων ΦΠΑ.
- Έχουν δηλώσει ακαθάριστα έσοδα που δεν βρίσκονται σε συμφωνία με τα λοιπά οικονομικά μεγέθη.
- Έχουν υποβάλει δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει χαμηλός συντελεστής μεικτού και καθαρού κέρδους.
- Είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2008 κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Έλεγχοι με 10 κριτήρια σε ΑΕ και ΕΠΕ

Τακτικούς φορολογικούς ελέγχους με την εφαρμογή 10 κριτηρίων σε ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα θα λαμβάνονται υπόψη:

- Η λήψη ή έκδοση πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων.
- Συναλλαγές με ανύπαρκτες εταιρείες.
- Προϊόντα που υπερτιμολογήθηκαν.
- Στοιχεία ή ενδείξεις για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας από εσωτερική ή εξωτερική πληροφόρηση.
- Μη έκδοση έκθεσης φορολογικής συμμόρφωσης από τους ιδιώτες ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία.
- Αναφορά από τους νόμιμους ελεγκτές ότι δεν τους χορηγήθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίες για τον φορολογικό έλεγχο.
- Περιπτώσεις ελέγχων εταιρειών κατά τους οποίους έχουν προκύψει στοιχεία για παράβαση των διατάξεων από τους νόμιμους ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία.
- Άσκηση δίωξης μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με τις διατάξεις περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
- Συγκέντρωση του ελέγχου σε ποσοστό πάνω από 70% του κλάδου από το ίδιο ελεγκτικό γραφείο.
- Ευρήματα του ποιοτικού ελέγχου.

Νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη

Νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε πολλές και μικρές δόσεις που μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 60. Η ρύθμιση που έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα προβλέπει την εξόφληση των οφειλών αυτών είτε εφάπαξ με διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων είτε σε 2 έως και 60 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των δόσεων.

Ρύθμιση πρόσθετων φόρων

Ρύθμιση για την καταβολή των πρόσθετων φόρων που προκύπτουν με τα φετινά «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα σε 10 μηνιαίες δόσεις για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους σε δόσεις ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 θα πρέπει να έχει καταβληθεί το 70% της οφειλής και τους υπόλοιπους 3 μήνες το 30% της οφειλής.

Κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων

Κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό. «Το υπουργείο Οικονομικών ήδη διερευνά τρόπους επαναπατρισμού κεφαλαίων» δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ο οποίος πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους είναι η αυτοτελής φορολόγησή τους.

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων

Δήλωση και φορολόγηση αδήλωτων εισοδημάτων. Το υπουργείο Οικονομικών πριν από την ενεργοποίηση του περιουσιολογίου, προωθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στους φορολογούμενους να αποκαλύψουν στις φορολογικές αρχές «μαύρα» εισοδήματα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό που προέρχονται από μη νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα αλλά και κινητή και ακίνητη περιουσία που έχουν αποκρύψει από το κράτος. Το σχέδιο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την επιβολή ενός χαμηλού φορολογικού συντελεστή στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που θα δηλωθούν.

Διαχωρισμός από τη φοροδιαφυγή - Αποποινικοποίηση οφειλών στο Δημόσιο

Αποποινικοποίηση του αδικήματος για οφειλές στο Δημόσιο. «Πρέπει να διαχωρίσουμε το αδίκημα της φοροδιαφυγής γι' αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν από ένα ποσό μεγάλο και το αδίκημα των χρεών προς το Δημόσιο. Αυτό δεν μπορεί κατά την άποψή μου να οδηγεί σε φυλάκιση» δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών και τον διαχωρισμό του από το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to cRc For This Useful Post:
geodon (31-07-2012), korn (30-07-2012)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
"Ελλάδα έχεις 3 Χ": Η χειρονομία στους κριτές, τα "χειρότερα" ταλέντα και ο χαμός Ευγενίας-Χάρη geodon ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 30-04-2012 20:51:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 15:15:
"Ή μειώνουμε έλλειμμα και χρέος ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί", τονίζει στο "Βήμα" ο υπουργός Οικονομίας LATEAM RSS NEWS 0 14-06-2009 09:53:
Ο 'Αρειος Πάγος για το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα" LATEAM RSS NEWS 0 09-06-2008 18:10:
Νέο σώμα "Ράμπο" για ελέγχους σε δήμους, νομαρχίες, ΝΠΔΔ ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 05-04-2008 09:41:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:54:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam