Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Σε κρίσιμη κατάσταση η συνδικαλίστρια από τη Βουλγαρία (https://www.lateam.gr/forum/f21/se-krisimi-katastasi-i-sundikalistria-apo-ti-voulgaria-25978/)

geodon 29-12-2008 16:32:

Σε κρίσιμη κατάσταση η συνδικαλίστρια από τη Βουλγαρία
 
http://img81.imageshack.us/img81/915/hospitalsk3.jpg

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου δέχθηκε δολοφονική επίθεση με οξύ την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της.
Η 44χρονη γυναίκα κινδυνεύει να χάσει την όραση της από το ένα μάτι, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ομιλία καθώς το οξύ έχει κάψει φάρυγγα και λάρυγγα, ενώ έχει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Η κ. Κούνεβα, η οποία ήρθε στην Ελλάδα πριν οκτώ χρόνια, βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης - καθώς πρωτοστατούσε στον αγώνα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας - και δεχόταν, όπως και άλλα μέλη του σωματείου, τηλεφωνικές απειλές. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι καθαρίστριες εργάζονται 6 ώρες αλλά πληρώνονται για 4,5 ώρες, ώστε οι εργοδότες τους να αποφύγουν την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και την πληρωμή αυξημένων εισφορών.

Οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα.

Τη δολοφονική επίθεση είχαν καταδικάσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ζητώντας ταχεία διελεύκανση της υπόθεσης, την περασμένη Παρασκευή έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο, ενώ το Σάββατο συνάδελφοί της κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΗΣΑΠ, όπου και εργαζόταν, και πραγματοποίησαν πορεία προς το νοσοκομείο.


Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:28:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam