Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Σε πύρινο κλοιό η χώρα (https://www.lateam.gr/forum/f21/se-purino-kloio-i-xwra-41558/)

ironitsa 21-08-2009 12:37:

Σε πύρινο κλοιό η χώρα
 

Η Πέμπτη 20 Αυγούστου θεωρήθηκε ως η χειρότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού.
Τουλάχιστον 54 φωτιές ξέσπασαν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκ των οποίων κάποιες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και απειλούν να κατακάψουν χιλιάδες στρέμματα δάσους, αλλά και περιουσίες κατοίκων των περιοχών.
Στη Μαγούλα Αττικής η φωτιά που ξέσπασε από το μεσημέρι της Πέμπτης απείλησε κατοικημένες περιοχές και βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.
Ένα εργοστάσιο με πλαστικές παλέτες τυλίχθηκε στις φλόγες και πολλές άλλες επιχειρήσεις κινδύνεψαν με ολοσχερή καταστροφή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για κάποιες ώρες το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο.
Στον τόπο βρέθηκαν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 οχήματα και 75 άνδρες, ενώ βοήθεια αναμένεται και από άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας μιας και η πύρινη λαίλαπα στράφηκε προς την Πάρνηθα απειλώντας έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής. Μέχρι αυτή τη στιγμή η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και το "στοίχημα" που έχουν βάλει οι άνδρες της πυροσβεστικής είναι να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί στο βόρειο τμήμα της Πάρνηθας.
Στις 9 το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Μαριές Ζακύνθου και αντιμετωπίζεται από 20 πυροσβέστες και 10 οχήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι πυρκαγιές στη Χιονάτα Κεφαλονιάς, αλλά και στους Αντιφιλίππους Καβάλας, ενώ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Δρέπανο Αχαΐας, στη Λήμνο, στο Λουτράκι και στο Νομό Θεσπρωτίας.
Να επισημάνουμε ότι σε ολόκληρη τη χώρα πνέουν άνεμοι που αγγίζουν μέχρι και τα 8 μποφόρ δυσχεραίνοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δασοπυροσβεστών και των εθελοντών.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς, σήμερα Παρασκευή σε: Αττική, Εύβοια και Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Βοιωτία, Κορινθία, Λακωνία και Χανιά.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:42:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam