Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ

This is a discussion on ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Μετά(η)ρύθμιση στο Ασφαλιστικό! Αυτή τη βδομάδα ψηφίζεται στην Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-03-2008, 19:00:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Προεπιλογή ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ

Μετά(η)ρύθμιση στο Ασφαλιστικό!

Αυτή τη βδομάδα ψηφίζεται στην Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αντιδρούν στις κυβερνητικές προθέσεις.
Όπως όλα δείχνουν η κυβερνητική πλειοψηφία, αν και ισχνή, θα αποδειχτεί αρκετή για να ψηφιστεί ένα ασφαλιστικό νοµοσχέδιο που φέρνει τους εργαζόµενους και τους συνταξιούχους σε ακόµα πιο δύσκολη θέση σε ότι αφορά, τα συνταξιοδοτικά τους κυρίως δικαιώµατα.
Πρόκειται ουσιαστικά για την περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωµάτων των ασφαλισµένων, µε πρόσχηµα την βιωσιµότητα του ασφαλιστικού συστήµατος της χώρας µας. Το σύστηµα που από την δεκαετία του ’50 χρηµατοδοτούσε άτοκα τις «αναπτυξιακές» πολιτικές κάθε κυβέρνησης και µέχρι πρόσφατα έχει γίνει αντικείµενο εκµετάλλευσης από διάφορους κοµµατικούς γραφειοκράτες µέσω των επενδύσεων σε οµόλογα.
Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζοµένων, όσο η δηµογραφική εξέλιξη είναι αρνητική για τον ενεργό εργασιακά πληθυσµό, δεν είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν µεσοµακροπρόθεσµα την οµαλή χρηµατοδότηση του συστήµατος.
Το κράτος, που κάθε τόσο επιβάλλει µεταρρυθµίσεις, ενώ έχει βασικό ρόλο στην χρηµατοδότηση δεν αναλαµβάνει το αντίστοιχο µέρος της ευθύνης που του αναλογεί.
Αυτό που κυρίως όµως χαρακτηρίζει τις όποιες προσπάθειες εξασφάλισης της βιωσιµότητας του ασφαλιστικού συστήµατος της χώρας, είναι η προσπάθεια φορτώµατος στις πλάτες των εργαζοµένων των ελλειµµάτων.
Από την δεκαετία του ’90 κι εδώ, τα µοντέλα που προτάθηκαν για το ασφαλιστικό στην χώρα µας, είτε προέρχονταν από δήθεν επιτυχηµένα µοντέλα του εξωτερικού, είτε προέρχονταν κατευθείαν από το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κι ενώ εδώ και αρκετά χρόνια οι επιστηµονικοί οργανισµοί των συνδικάτων που ασχολούνται µε το θέµα, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για ένα βιώσιµο ασφαλιστικό σύστηµα σε βάθος χρόνου, µε δίκαιη κατανοµή των βαρών στους κοινωνικούς εταίρους.
Η ψήφιση του νοµοσχεδίου της κυβέρνησης θα αποτελέσει µια ήττα για τον κόσµο της εργασίας. Το ζήτηµα, αν όντως υπάρχει, της βιωσιµότητας του συστήµατος όµως δεν είναι σίγουρο ότι θα πάψει να µας απασχολεί για µεγάλο διάστηµα. Ίσως µάλιστα η επόµενη κυβέρνηση να χρειαστεί να ασχοληθεί µε µια ακόµα «µεταρρύθµιση».
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΡΠΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 17-04-2008 00:14:
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 1 01-04-2008 15:44:
ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ Κων/νος ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ 0 17-03-2008 23:03:
ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ 103 Κων/νος ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 17-03-2008 22:51:
ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ Κων/νος ΕΛΛΑΔΑ 0 17-03-2008 22:08:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:13:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam