Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στις αιτιάσεις ΠΓΔΜ για τη Φλώρινα

This is a discussion on Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στις αιτιάσεις ΠΓΔΜ για τη Φλώρινα within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Σε αυστηρούς τόνους ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος στην κυβέρνηση των Σκοπίων, κατηγορώντας ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-10-2008, 20:47:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στις αιτιάσεις ΠΓΔΜ για τη Φλώρινα


Σε αυστηρούς τόνους ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος στην κυβέρνηση των Σκοπίων, κατηγορώντας την για «απόπειρα ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» και «νέα απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας»
Η απάντηση αφορά ανακοίνωση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι σχετικά με επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Φλώρινας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων που αντιτίθενται στην λειτουργία στρατιωτικού πεδίου βολής στην περιοχή της Μελίτης.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων βλέποντας προσπάθεια καταστολής των δικαιωμάτων της «Αιγιακής μειονότητας» εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετικά με τα επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ως αρχική αντίδραση, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της».
Επίσης για το ίδιο θέμα, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε την Τρίτη την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Ελλάδας, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για να της επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, καθώς μέσα στους προσαχθέντες βρίσκονταν και τέσσερις δημοσιογράφοι από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για να καλύψουν τη διαμαρτυρία. Οι δημοσιογράφοι μετά την προσαγωγή και την εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ
«Η συνειδητή αυτή πολιτική καλλιέργειας εθνικισμού και μισαλλοδοξίας είναι ανεύθυνη και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ας το πάρει απόφαση ο κ. Γκρούεφσκι. Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους συνηγόρους και μάλιστα με προφανή κίνητρα. ΑντΆ αυτού, ας επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές του στη βελτίωση της, κατά γενική ομολογία διεθνών οργανισμών και παρατηρητών, επιδεινούμενης κατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος.

Τα επεισόδια στη Μελίτη
Επεισόδια προκλήθηκαν τη Δευτέρα όταν ομάδα κατοίκων από το δημοτικό διαμέρισμα Λόφων του δήμου Μελίτης που αντιτίθενται στη λειτουργία στρατοπέδου και πεδίου βολής στην περιοχή τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας.
Στη διαμαρτυρία των κατοίκων παρενέβη η αστυνομία και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Φλώρινας με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αντίστασης και διέγερσης σε απείθεια, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώθηκε ότι το βράδυ της Δευτέρας ομάδα περίπου 15 κατοίκων από τους Λόφους τοποθέτησαν κάθετα στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο πεδίο βολής, ένα φορτηγό και ένα τρακτέρ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από τέσσερα ερπυστριοφόρα άρματα μάχης και δύο στρατιωτικά οχήματα τύπου τζιπ.
Σημειώνεται ότι και πριν από δύο εβδομάδες μικρή ομάδα κατοίκων προσπάθησε και πάλι χωρίς επιτυχία να ματαιώσει στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής του δήμου Μελίτης που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.

Επανεξετάζει την αναγνώριση το Βελιγράδι
Σε μια άλλη εξέλιξη, από το Βελιγράδι ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσει το Κόσοβο και δήλωσε ότι η Σερβία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συναταγματική της ονομασία.
«Η “Μακεδονία” δεν εκτίμησε το γεγονός ότι η Σερβία την αναγνώρισε με το συνταγματικό της όνομα, παρά τις αντιρρήσεις μιας ίσως μεγαλύτερης φίλης, της Ελλάδας», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Την Πέμπτη η συνάντηση της ηγεσίας των Σκοπίων
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού και προέδρου των Σκοπίων για να συζητηθεί η νέα πρόταση Νίμιτς, ώστε να ανακοινωθεί η επίσημη θέση της ΠΓΔΜ για το θέμα και να καθοριστεί η πορεία της διμερούς διαπραγμάτευσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος Μ. Τσερβένκοφσκι, έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση που ο ειδικός μεσολαβητής εκ μέρους του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έχει καταθέσει στους πρέσβεις Ελλάδας και Σκοπίων καθώς κρίνουν ότι δεν διευθετεί τα θέματα της γλώσσας και της το Βελιγράδι .


cosmo
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα LATEAM RSS NEWS 0 13-02-2011 18:42:
Περιοδεία της υπουργού Περιβάλλοντος στις μονάδες της ΔΕΗ σε Κοζάνη και Φλώρινα LATEAM RSS NEWS 0 17-06-2010 15:36:
Δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα για ΠΓΔΜ LATEAM RSS NEWS 0 18-03-2010 15:41:
Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει την ΠΓΔΜ σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ, τόνισε ο αναπλ.ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας σε τηλεοπτικό κανάλι της χώ LATEAM RSS NEWS 0 15-03-2010 12:23:
Δηλώσεις της ΥΠΕΞ Ν. Μπακογιάννη για την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την ΠΓΔΜ και ΗΠΑ LATEAM RSS NEWS 0 10-10-2008 19:41:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:20:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam