Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Σκόνη από την Αφρική και λασποβροχή (https://www.lateam.gr/forum/f21/skoni-apo-tin-afriki-kai-laspovroxi-31278/)

geodon 30-03-2009 16:55:

Σκόνη από την Αφρική και λασποβροχή
 
http://img8.imageshack.us/img8/764/sahara050209.jpg

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα έως την Τετάρτη (1/4), ενώ μέχρι την Τρίτη (31/3) θα υπάρξουν σποραδικές λασποβροχές, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Πτώση της θερμοκρασίας και καθαρή ατμόσφαιρα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όσον αφορά το φαινόμενο της σκόνης από την Αφρική, οι ειδικοί συνιστούν υπομονή.

«Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο, που παρουσιάζεται υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, βιώνουμε το φαινόμενο ως λασποβροχή. Τις τελευταίες μέρες, η άνοδος της θερμοκρασίας σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα, οι διαρκείς νοτιάδες και η υγρασία, έχουν ως αποτέλεσμα, τα σωματίδια της σκόνης που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική να μένουν εγκλωβισμένα στην υγρή ατμόσφαιρα, βαραίνοντάς την και δίνοντας στον ουρανό αυτή τη γαλακτώδη όψη, η οποία μας προκαλεί την εντύπωση ότι περιμένουμε βροχή» εξηγεί η ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασιλική Κοτρώνη.

Οι ειδικοί επίσης εμφανίζονται καθησυχαστικοί όσον αφορά τις επιπτώσεις της σκόνης στον ανθρώπινο οργανισμό. «Σε τίποτε δεν μας βλάπτει. Είναι φαινόμενο φυσικό, δοκιμασμένο και ακίνδυνο. Μόνο για τους ανθρώπους, που πάσχουν από χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες ή άσθμα θα υπήρχε, ενδεχομένως, κάποιος κίνδυνος, αλλά κι αυτός μόνο στην περίπτωση που κουραστούν» λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης.


Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:21:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam