Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τον Αλέξη

This is a discussion on Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τον Αλέξη within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Βανδαλισμοί, τραυματισμοί, συλλήψεις και προσαγωγές σημάδεψαν την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου ένα χρόνο πριν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-12-2009, 21:31:   #1
Squeen
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Squeen
 
Εγγραφή: Jan 2009
Μηνύματα: 31
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 7 Posts
My Mood:
Squeen is on a distinguished road
Post Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τον Αλέξη





Βανδαλισμοί, τραυματισμοί, συλλήψεις και προσαγωγές σημάδεψαν την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου ένα χρόνο πριν στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.
Ηρεμία επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, σε Εξάρχεια, Προπύλαια και Νομική, με μόνο σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών. Πάντως, αυτήν την ώρα συγκεντρώνονται ομάδες νεαρών στα Εξάρχεια για να πραγματοποιήσουν στις 21:00 εκδήλωση στη μνήμη του άτυχου 15χρονου.
Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και στη Νέα Ερυθραία, κοντά στο σπίτι του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, οπότε και η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στη διαδήλωση.
Νωρίτερα, στο ξεκίνημα του συλλαλητηρίου της Κυριακής, ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, υπέστειλε την ελληνική σημαία από τη οροφή του κτηρίου και ύψωσε στη θέση της μια μαύρη με το σήμα των αναρχικών. Εν συνεχεία, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να επιτίθενται με πέτρες και νεράντζια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Κατά την εισβολή των νεαρών στο κτήριο τραυματίστηκε στο κεφάλι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας Χρήστος Κίττας, ο οποίος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους (έχει ιστορικό ισχαιμικού επεισοδίου) στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου, όπου τον επισκέφθηκε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. «Το άσυλο έχει πάρει λάθος δρόμο, από τη στιγμή που τραυματίζεται ο πρύτανης», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρύτανης του Πολυτεχνείου.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για απόπειρα ανθρωποκτονίας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθήνας και ήδη οι εισαγγελείς που τη διεξάγουν βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εφ’ όσον κριθεί ότι οι δράστες του τραυματισμού του κου. Κίττα βρίσκονται εντός του κτηρίου της Πρυτανείας, θα αρθεί το άσυλο και θα εισβάλουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Επεισόδια είχαμε το μεσημέρι και μπροστά στο κτήριο της Νομικής, αλλά και στη Βουλή, όπου κατέληξε η πορεία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ χτύπησαν άγρια μια 55χρονη γυναίκα, η οποία είχε συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, κι έναν άνδρα. Εξάλλου, μια αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα, ενώ πλήρωμα περιπολικού στην Ομόνοια δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές. Οι δράστες της επίθεσης χτύπησαν τον οδηγό, ωστόσο επενέβη η ομάδα ΔΕΛΤΑ και απεφεύχθησαν τα χειρότερα.
Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι ταραξίες άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, ενώ έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.
Συνολικά η Αστυνομία έχει προχωρήσει από το μεσημέρι της Κυριακής σε 153 προσαγωγές, ενώ ο απολογισμός κάνει λόγο για 16 τραυματίες. Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, η πλειονότητα των προσαγωγών αναμένεται να μετατραπεί σε συλλήψεις.
Ταραχές και στη Θεσσαλονίκη
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη συμπρωτεύουσα, όταν ταραχοποιά στοιχεία αποκόπηκαν από την πορεία μνήμης και πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον τους. Μάλιστα, στις 04:00 της Κυριακής αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ και προσήγαγαν οκτώ άτομα.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στα Χανιά, όπου το συλλαλητήριο μνήμης που διοργάνωσαν κόμματα, φορείς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα.
Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον Αλέξη

Το πρωί έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, το ετήσιο μνημόσυνο για τον 15χρονο. «Το παιδί μας δεν ήταν αντιεξουσιαστής», τονίζει η οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή, καταδικάζοντας κάθε είδους βία. Να μην αμαυρωθεί από επεισόδια και πράξεις βίας η επέτειος ζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Αύριο θα γίνει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Προσαγωγές και συλλήψεις από τα επεισόδια του Σαββάτου

Το βράδυ του Σαββάτου, επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί και αμέσως μετά ακολούθησε πολύωρη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 101 άτομα. Από τους προσαχθέντες 12 κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για 5 Ιταλούς, 4 Έλληνες και 3 Αλβανούς.
Στον Πειραιά, εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας το δημαρχείο Κερατσινίου, στο οποίο είχαν εισβάλει κουκουλοφόροι και έκαναν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την έφοδο των αστυνομικών σε οργανωμένο στέκι αντιεξουσιαστών με την επωνυμία «Ρεσάλτο».
Νωρίτερα, οι νεαροί είχαν επιτεθεί με πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς που φρουρούσαν το «Ρεσάλτο», ενώ έσπασαν και τρία αυτοκίνητα της ασφάλειας. Συνελήφθησαν 41 άτομα από το δημαρχείο και 22 από το στέκι των αντιεξουσιαστών, όπου και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, υλικά για την κατασκευή μολότοφ και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Στα Εξάρχεια, άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στην οδό Μποταση. Επίσης, λίγο μετά τη μια τη νύχτα άγνωστοι έριξαν δύο βόμβες μολότοφ έξω από το Α.Τ. Ζωγράφου, ωστόσο δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Παράλληλα, οκτώ άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από επίθεση περίπου 20 ατόμων, που είχαν ως ορμητήριο το ΑΠΘ, κατά αστυνομικών δυνάμεων.Πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν 6 άντρες και 2 γυναίκες για συμμετοχή στα επεισόδια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, με τη δικογραφία, που σχηματίζεται σε βάρος τους, για κατασκευή-κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο χρήστης Squeen δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο LATEAM RSS NEWS 0 01-05-2010 01:11:
Επεισόδια και συλλήψεις στο συλλαλητήριο LATEAM RSS NEWS 0 08-12-2009 09:03:
Εκτεταμένα επεισόδια στην πρώτη επέτειο θανάτου του Αλέξη LATEAM RSS NEWS 0 07-12-2009 08:58:
Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ LATEAM RSS NEWS 0 24-07-2008 16:40:
Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο aggelos_a ΕΛΛΑΔΑ 1 09-03-2007 00:48:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:48:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam