Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι αγρότες

This is a discussion on Στους δρόμους οι αγρότες within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Στο «χορό» τον κινητοποιήσεων και πάλι οι αγρότες. Το απόγευμα της Δευτέρας (15/12) με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες της ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-12-2008, 18:19:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Στους δρόμους οι αγρότες



Στο «χορό» τον κινητοποιήσεων και πάλι οι αγρότες.

Το απόγευμα της Δευτέρας (15/12) με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες της Θεσσαλίας και των Σερρών συγκεντρώθηκαν στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, προκειμένου να εκλέξουν νέα συντονιστική επιτροπή και να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αγρότες να προχωρήσουν στην κατάληψη της εθνικής οδού, κόβοντας και πάλι την Ελλάδα στα δύο, μέσα στις γιορτές.

Το μεσημέρι (15/12), αγρότες της Ν. Χαλκηδόνας απέκλεισαν με αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας στο ύψος της Ν. Χαλκηδόνας, ενώ η συντονιστική επιτροπή αγώνα τους συναντήθηκε με τους βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Καράογλου, Γιώργο Σαλαγκούδη, Αδάμ Ρεγκούζα από τη ΝΔ και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Γερανίδη, στους οποίους έθεσαν τα αιτήματά τους. Αργά το βράδυ οι αγρότες αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας ανακοινώθηκαν τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία διεκδικούν:

- Άμεσο πάγωμα των οικονομικών υποχρεώσεων αγροτών και κτηνοτρόφων προς την ΑΤΕ για τουλάχιστον 3 χρόνια, και προσαρμογή του επιτοκίου για τους αγρότες στο ύψος του επιτοκίου της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, και ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ στο 15%.

- Άμεση καταβολή των χρημάτων από τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία στις επαρχίες Ελασσόνας, Τυρνάβου και Αγιάς και χρηματοδότηση των αγροτών Μελίας- Ναρθακίου για την ξηρασία κατά το 2007.

- Άμεση οικονομική στήριξη των βασικών αγροτικών προϊόντων που κατέρρευσαν (δημητριακά- λάδι- γάλα- βιομηχανικό ροδάκινο- αχλάδι), και στήριξη για τον πρωτογενή τομέα όπως αποφασίστηκε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και έκτακτη ενίσχυση για την βαμβακοκαλλιέργεια.

- Άμεση χρηματοδότηση για κατασκευή και συνέχιση των αρδευτικών έργων για την αποταμίευση και την παροχή αρδευτικού νερού, και μείωση κόστους παραγωγής- στα γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα-, φτηνότερο ρεύμα, και αφορολόγητο πετρέλαιο για γεωργική χρήση.

- Προστασία του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, με την ψήφιση του νέου Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την αναγραφή της προέλευσης και σύστασης του ποσοστού φρέσκου γάλακτος στα γαλακτοκομικά προϊόντα και αντίστοιχη σήμανση για όλα τα διατροφικά προϊόντα.

- Υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού- τον Σεπτέμβρη του 2005- για τη μετατροπή του εργοστάσιου ΕΒΖ Λάρισας σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης υπό κρατικό έλεγχο.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες LATEAM RSS NEWS 0 16-01-2010 10:52:
Ανοίγουν τους δρόμους οι αγρότες LATEAM RSS NEWS 0 31-01-2009 10:34:
Στους δρόμους πάλι οι αγρότες ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 19-01-2009 11:19:
Στους δρόμους πάλι οι αγρότες LATEAM RSS NEWS 0 19-01-2009 10:40:
Στους δρόμους οι αγρότες LATEAM RSS NEWS 0 03-12-2008 10:30:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam