Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Λαζαρίδη

This is a discussion on Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Λαζαρίδη within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Τρία 24ωρα έχουν περάσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/12) όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, εκτέλεσαν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-12-2008, 19:13:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Λαζαρίδη



Τρία 24ωρα έχουν περάσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/12) όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 40χρονο επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Μούσες».

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, γνωστοί και άγνωστοι κάτοικοι της Καβάλας, παραβρέθηκαν στην κηδεία του που τελέστηκε σε βαρύ κλίμα, το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12) στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του επιχειρηματία, που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν μέσα σε μια στιγμή το γιο τους, και οι τρεις αδελφές του. Τη σωρό του επιχειρηματία συνόδευσε από την Αθήνα η σύντροφος της ζωής τους τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη- με την οποία είχε αποκτήσει κι ένα γιο 3ετών σήμερα- και η οποία αν και είχε τραυματισθεί από τα πυρά των δραστών, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση-, υπέγραψε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του αγαπημένου της.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής, αρχές που έχουν αναλάβει και τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, έχουν ανοίξει τους φακέλους τους, και εξετάζουν λεπτομερώς όλες τις υποθέσεις, στις οποίες είχε εμπλακεί το όνομα του επιχειρηματία, ενώ εξετάζουν ανθρώπους που στο παρελθόν είχαν καταφερθεί εναντίον του Μπάμπη Λαζαρίδη, προκειμένου να εξετασθούν για τη δολοφονία του. Προσωπικές επαφές, συναλλαγές και δοσοληψίες με ανθρώπους που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί ο Λαζαρίδης, ακόμα και τα λογιστικά του βιβλία, έχουν μπει στη διαδικασία ελέγχου και έρευνας από τις αρχές.

Στο πρόσωπο δύο Αλβανών, οι οποίοι έτρεφαν ανοιχτά μίσος κατά του Λαζαρίδη- κάτι που ήταν γνωστό στους χώρους των ανθρώπων της νύχτας- , καθώς θεωρούσαν ότι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τους είχε «δώσει» στις αρχές, για τις παράνομες δραστηριότητές τους, για εμπλοκή τους σε εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, και οι οποίοι είχαν εξετασθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λίγο πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το Μάρτιο του 2004 για αγοραπωλησία και διακίνηση όπλων, αναζητούν οι αρχές πληροφορίες για τη δράση των κυκλωμάτων της νύχτας, στα οποία αποδίδουν και τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του Χαράλαμπου Λαζαρίδη .

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει στην Ασφάλεια Αττικής, τόσο η γιαγιά της Αγγελικής Ηλιάδη, Κάιτη Γκρέη, η οποία σύμφωνα με τις αρχές, έχει σημαντικά στοιχεία να καταθέσει, ενώ με την επιστροφή της Αγγελικής Ηλιάδη από την Καβάλα, θα κληθεί να δώσει κι εκείνη κατάθεση στην Ασφάλεια, για τις λεπτομέρειες που εκείνη γνωρίζει για τη νύχτα της εκτέλεσης του συντρόφου της, αλλά και για όσα ενδεχομένως γνωρίζει για την επιχειρηματική δράση και τις επαφές του επιχειρηματία.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών όμως, μπαίνει εκ νέου ο φάκελος της βομβιστικής ενέργειας σε βάρος της επιχείρησής του Μπάμπη Λαζαρίδη στις 4Μαρτίου 2008. Οι δράστες τότε, είχαν πυροδοτήσει με βραδύκαυστο φυτίλι, 7μασούρια δυναμίτιδας, λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, κι ενώ το νυχτερινό κέντρο «ΜΟΥΣΕΣ» ήταν κλειστό. Από την έκρηξη, δημιουργήθηκε κρατήρας- (διαστάσεων 60εκ. x 60εκ.)-, ενώ είχαν προκληθεί εκτεταμένες ζημίες στην νυχτερινό κέντρο, και σε γειτονικές επιχειρήσεις, καταστήματα και σπίτια σε μεγάλη απόσταση. Τότε ο επιχειρηματίας δεν είχε κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε όμως αναφέρει ότι δεχόταν απειλές από αγνώστους.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών όμως, μπαίνει και η υπόθεση «Caramella»- της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης «Caramella», που βρίσκεται επίσης στη Λεωφόρο Συγγρού. Το όνομα το Μπάμπη Λαζαρίδη, εμπλέκεται στην υπόθεση ύστερα από την κατάθεση του 31χρονου υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού από την Καβάλα, Χρήστου Λουκόπουλου, ο οποίος το βράδυ, στις 28Οτωβρίου 2007, εντοπίσθηκε από τους «μπράβους» του «Caramella» να κινείται ύποπτα στο χώρο γύρω από το μαγαζί. Αφού τον μετέφεραν στο υπόγειο του μαγαζιού και τον ξυλοκοπούν, ο υπαξιωματικός ομολογεί, μπροστά σε κάμερα- των ανθρώπων του καταστήματος-, ότι ενεργούσε για λογαριασμό του Λαζαρίδη, με σκοπό το δολοφονήσει έναντι συμβολαίου θανάτου αξίας 30.000 ευρώ τον Γιάννη Βουτυράκο- έναν από του ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου, στα πλαίσια του.. «έντονου ανταγωνισμού».

Στη δικογραφία για την υπόθεση του «Caramela» περιλαμβάνονται τα ονόματα περισσοτέρων από 9 ατόμων, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, γνωστών στο χώρο της νύχτας «μπράβων» ακόμα και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ο Λαζαρίδης κατηγορείται αρχικά ως ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία, και ο Ανακριτής του επιβάλλει περιοριστικούς όρου,- λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, απαλλάσσεται με βούλευμα-, ενώ ο 31χρονος πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, προφυλακίζεται ως φυσικός αυτουργός απόπειρας δολοφονίας. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης «Caramela» εκκρεμεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Οι φήμες γύρω από το όνομά του Μπάμπη Λαζαρίδη, τον ήθελαν να εμπλέκεται σε αγοραπωλησία ναρκωτικών με κυκλώματα αλλοδαπών, που προσπαθούν να ελέγξουν τη.. «νυχτερινή αγορά» της Λ.Συγγρού, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία, κι εκβιασμούς, ωστόσο ποτέ δεν συνελήφθη, και ποτέ δεν καταδικάστηκε ούτε προέκυψε κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος του.

Ο Λαζαρίδης, τον τελευταίο χρόνο, είχε εκφράσει επανειλημμένα ανησυχίες για τη ζωή του, όπως και η σύντροφός του, η οποία φοβόταν και για τη ζωή του 3χρονου γιου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαζαρίδης,, είχε πάρει το «μήνυμα» ότι άνθρωποι που κινούνται στη νύχτα τον αναζητούν, και τον είχαν «προειδοποιήσει». Αυτός ήταν και ο λόγος όπως εκτιμούν οι αρχές που είχε καταφύγει μαζί με τη σύντροφό του και το παιδί τους, σε ξενοδοχεία για να βρουν κατάλυμα εγκαταλείποντας το σπίτι τους. Ωστόσο άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας υποστηρίζουν, ότι η προετοιμασία και η μετακόμιση που ετοίμαζαν τις επόμενες ημέρες στο νέο τους σπίτι ήταν ο λόγος που διέμεναν στο ξενοδοχείο της παραλιακής.

Άνθρωποι που γνώριζαν την επιχειρηματική δράση του, κάνουν λόγο για πολλά ανοιχτά μέτωπα, και υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα τον είχαν αφήσει εκτεθειμένο, κάτι που ο ίδιος το αρνιόταν.

Αν και το τελευταίο διάστημα ο Λαζαρίδης δεν κυκλοφορούσε χωρίς τους ανθρώπους της προσωπικής του ασφάλειας, το βράδυ του Σαββάτου (13/12) ήταν ίσως και η μοναδική, που δεν έφυγε από το ξενοδοχείο κατευθείαν από το γκαράζ, χωρίς σωματοφύλακες και συνοδεία. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και οι εκτελεστές του. Ενδεχομένως να έκριναν ότι αυτή την εποχή ο Λαζαρίδης είχε αρχίσει να "χαλαρώνει" μετά τις συνεχείς απειλές, για τις οποίες είχε ενημερώσει λεπτομερέστατα τις αρχές.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια LATEAM RSS NEWS 0 19-07-2010 17:34:
Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Χατζηκωστή LATEAM RSS NEWS 0 22-01-2010 15:14:
Νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens LATEAM RSS NEWS 0 11-06-2009 14:53:
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 14-10-2008 16:50:
Εξελίξεις στην υπόθεση Siemens LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2008 13:50:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:39:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam