Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

“Θα σκοτώνουμε όποιον αστυνομικό βρίσκουμε μπροστά μας”

This is a discussion on “Θα σκοτώνουμε όποιον αστυνομικό βρίσκουμε μπροστά μας” within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Αιμοσταγείς απειλές διατυπώνει στην προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-02-2009, 16:39:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή “Θα σκοτώνουμε όποιον αστυνομικό βρίσκουμε μπροστά μας”



Αιμοσταγείς απειλές διατυπώνει στην προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού την περασμένη Τρίτη. Όπως γνωστοποιούν τα μέλη της οργάνωσης, «δεν κάνουν πολιτική, κάνουν αντάρτικο» και προαναγγέλλουν νέα μαζικότερα χτυπήματα κατά αστυνομικών. Παράλληλα, επιχειρούν να συνδέσουν τη δράση και το προφίλ τους με τη Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

«Η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα»

Στο σύντομο κείμενο της προκήρυξης, οι πρωτοεμφανιζόμενοι τρομοκράτες χρησιμοποιούν υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία προειδοποιεί ότι θα θρηνήσει θύματα.

«Από εδώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματα τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής. Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θα αρχίζουν να παρελαύνουν. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. ΓιΆ αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι 'ωραίοι' χωρίς μια τρύπα στη μέση» γράφουν.

Προαναγγέλλουν, επίσης, και χτυπήματα εναντίον άλλων στόχων, σημειώνοντας: «Σε αυτούς που ήδη αναρωτιούνται, γιατί επιλέξαμε κάποιους τυχαίους μπάτσους κι όχι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ένα κρατικό λειτουργό ή έστω ένα καπιταλιστή, τους απαντάμε ότι θα 'ρθει κι η σειρά τους».

Αναφορικά με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, αναφέρουν: «Στόχος μας ήταν να τους εκτελέσουμε. Γνωρίζαμε ότι στη γωνία του τμήματος βρίσκονταν ο ειδικός φρουρός και συχνά άλλοι δυο-τρεις συνάδελφοι του».

Η οργάνωση επιχειρεί να συνδέσει τη δράση της με τη RAF, αναφερόμενη στην πρώτη παράγραφο της προκήρυξης στη Φράξια Κόκκινος Στρατός. «Όσοι δεν πεθαίνουν είναι θαμμένοι ζωντανοί στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα πέτρινα φέρετρα των νέων στεγαστικών προγραμμάτων, στα ασφυκτικά σχολεία, στις κατακαίνουργιες κουζίνες και κρεβατοκάμαρες, τις γεμάτες χαριτωμένα έπιπλα αγορασμένα επί πιστώσει».

Αναφορικά με τον Επανασταστικό Αγώνα, η οργάνωση εμφανίζεται να διαφωνεί με την επιλογή του Επαναστατικού Αγώνα να χτυπήσει τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια. Αν και συμφωνούν «με τους αγωνιστές για την επιλογή τους να στοχοποιήσουν την αστυνομία», εκφράζουν τη διαφωνία με την επιλογή του τόπου «που διάλεξαν να αναμετρηθούν με τα γουρούνια».

Όπως γράφουν, «βασική αρχή του αντάρτικου πόλης είναι πως δεν χτυπάμε απ΄ τα εδάφη που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντάς τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής. Αντίθετα προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού».

Όπως αναφέρουν καταληκτικά: «Εμείς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε ή ακόμη και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο».

Το προφίλ των νέων «αντρατών»

Η ΕΛ.ΑΣ διακρίνει ομοιότητες της Σέχτας Επαναστατών με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο τρόπος της «επιχειρησιακής» δράσης, η ανάδειξη της Αστυνομίας και κάθε ενός αστυνομικού σε υπ΄ αριθμόν ένα στόχους, τα όπλα που διαθέτουν και χρησιμοποιούνται και ο προσδιορισμός των Εξαρχείων ως χώρος δράσης του αντάρτικου πόλεων, οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «συγγένεια» μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Ακόμα και η επιλογή του όρου «σέχτα», σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν είναι τυχαία και ενδεχομένως παραπέμπει στη «συγγενική» τους σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι τρομοκράτες τρομάζουν με τον κυνισμό των διατυπώσεών τους, που δείχνουν, σύμφωνα με τους αναλυτές της προκήρυξης, ότι «κινούνται με οργή, δεν έχουν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και δείχνουν ότι δεν θα διστάσουν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, όταν οι συνθήκες θα τους ευνοήσουν». Τον κυνισμό, μάλιστα, τον αποδέχονται και οι ίδιοι οι συντάκτες του κειμένου, λέγοντας: «Ίσως κάποιοι σοκάρονται απ΄ την κυνικότητά μας και να μιλάνε για έλλειψη πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου. Εμείς όμως, δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε ή ακόμη και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο».

«Στρατολόγηση» νέων

Όπως αναφέρεται στα Νέα, η Σέχτα Επαναστατών - πέρα από τις «ωμές» διατυπώσεις - δηλώνει «επίσημα» ότι τα γεγονότα του Δεκεμβρίου δημιούργησαν και το κατάλληλο κλίμα για τη «στρατολόγηση» νέων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στους κόλπους οργανώσεων. «Ήδη γνωρίζουμε πως μερικές δεκάδες μαχητές, γυναίκες και άντρες, προετοιμάζονται να περάσουν στην πρώτη γραμμή της ένοπλης δράσης». Μιλούν ουσιαστικά για τρομοκράτες υπό εκπαίδευση, τους οποίους χαρακτηρίζουν «μαχόμενους σχηματισμούς ενάντια στον μισθοφορικό στρατό του καθεστώτος».


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
MSI “Big Bang” Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 02-05-2010 16:49:
Κλιματική αλλαγή: Το δυσοίωνο “αύριο” απαιτεί ένα δραστήριο “σήμερα”… P@ntelis Web ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 21-09-2009 23:34:
“Τσιπ” για καλύτερο σεξ geodon ΥΓΕΙΑ 1 24-12-2008 19:10:
Δημοσκόπηση: “Όχι” σε “Βόρεια Μακεδονία” λέει το 53% P@ntelis Web ΕΛΛΑΔΑ 0 12-10-2008 20:53:
Το τέλος της “Εξαφάνισης” geodon ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 20-06-2008 18:59:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:19:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam