Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ξέρω ποιος έκαψε την Ελλάδα...

This is a discussion on Ξέρω ποιος έκαψε την Ελλάδα... within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; «Θέλεις να σου πω εγώ τι κρύβεται από πίσω;». Η φράση αυτή ακούγεται κάτι περισσότερο από συχνά στις ιδιωτικές συζητήσεις ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-10-2007, 10:25:   #1
Dj AL
Music Leader
 
Το avatar του χρήστη Dj AL
 
Εγγραφή: Aug 2007
Περιοχή: Almyros, Greece
Μηνύματα: 229
Thanks: 16
Thanked 140 Times in 35 Posts
My Mood:
Dj AL is on a distinguished roadDj AL is on a distinguished road
Προεπιλογή Ξέρω ποιος έκαψε την Ελλάδα...

«Θέλεις να σου πω εγώ τι κρύβεται από πίσω;». Η φράση αυτή ακούγεται κάτι περισσότερο από συχνά στις ιδιωτικές συζητήσεις των Ελλήνων. Και φυσικά κρύβει πίσω της κάτι περισσότερο από μια απλή «θεωρία συνωμοσίας» που εξηγεί οτιδήποτε - από παγκόσμια ζητήματα μέχρι θέματα της ελληνικής καθημερινότητας.

Τρανό παράδειγμα οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Οι θεωρίες συνωμοσίας απλώθηκαν ταχύτερα κι από τα πύρινα μέτωπα. Ποιος ήταν ο ένοχος; Διαλέγετε και παίρνετε: Οι Αμερικανοί που τσαντίστηκαν από την ελληνική συμφωνία με τους Ρώσους για τον πετρελαιαγωγό και ενεργοποίησαν το φοβερό και τρομερό HAARP, το σύστημα μετεωρολογικού πολέμου στην Αλάσκα, που ιόνισε την ατμόσφαιρα και πυρπόλησε την Ελλάδα;

Ξένα τουριστικά συμφέροντα που ζήλεψαν την άνοδο του ελληνικού τουρισμού; Οι «αναρχικοί των Εξαρχείων»; Πράκτορες του UCK; Σκοπιανοί δολιοφθορείς; Τούρκοι πράκτορες; Ισλαμιστές της Αλ Κάιντα; Οι μόνοι που δεν θεωρήθηκαν υπεύθυνοι ήταν μάλλον οι εξωγήινοι.

Η καχυποψία ότι πάντα «κάτι κρύβεται» πίσω από καθετί αποτελεί ίδιον των Ελλήνων. Καθόλου περίεργο. Ο ελληνικός λαός γνώρισε αμέτρητες ξένες κατοχές και εισβολές, με αποτέλεσμα να αναπτύξει μια ιδιαίτερη μορφή σκέψης όπου η βαθιά καχυποψία συνδυάζεται με ένα συλλογικό σύμπλεγμα κατωτερότητας. Το αποτέλεσμα: άνθηση των θεωριών συνωμοσίας, από τις πλέον σοβαρές μέχρι τις πλέον φαιδρές.

Ισως η πλέον καθαρόαιμα ελληνική θεωρία συνωμοσίας να είναι εκείνη που αφορά την περιβόητη Ομάδα Εψιλον: μια υπερ-μυστική ομάδα με σχεδόν υπερφυσικές οικονομικές, επιστημονικές και πνευματικές δυνάμεις η οποία βρίσκεται διασκορπισμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προωθώντας κρυφά τα ελληνικά συμφέροντα και μαχόμενη τα «ξένα κέντρα αποφάσεων».Σύμβολό της το Δελφικό Εψιλον, που μοιάζει με δύο κεφαλαία Ε τοποθετημένα «πλάτη με πλάτη». Υποτίθεται ότι η Ομάδα Εψιλον χρησιμοποιεί υπερτεχνολογία όπως αντιβαρύτητα και τηλεμεταφορά για την άμυνα της Ελλάδας και την παγκόσμια κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού.

Με βάση αυτήν την κεντρική ιδέα, οι «μεταλλάξεις» είναι πολυάριθμες και αλληλοσυμπλεκόμενες και περιλαμβάνουν μέχρι και εξωγήινους. Σύμφωνα με κάποιους, οι ιδρυτές της Ομάδας Εψιλον -και κατά άλλους όλοι οι Ελληνες- προέρχονται από τον... Σείριο. Διαστημόπλοια της Ομάδας Εψιλον κατέστρεψαν τουρκικά τανκς στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του Αττίλα (δεν ρωτάμε βέβαια γιατί δεν συνέχισαν κατατροπώνοντας τους Τούρκους εισβολείς).

Το φαινόμενο των UFO έχει βασικά προέλευση τα διαστημόπλοια των Εψιλον. Το σύμβολο των Εψιλον έχει παρατηρηθεί σε διάφορα UFO. Διάφοροι συγγραφείς ανέπτυξαν τα δικά τους παρακλάδια της θεωρίας περί Ομάδας Εψιλον, ενώ κάποιοι άλλοι διατείνονται ότι είναι και μέλη της. Κοινός παράγοντας των «Εψιλονιστών» είναι ο ακραίος αντισιωνισμός - εφόσον σύμφωνα με αυτούς οι Εβραίοι είναι η ρίζα κάθε κακού και οι υπεύθυνοι για το σημερινό μπάχαλο ανά την υφήλιο.

Κοινή λογική
Το εύλογο ερώτημα είναι ότι αφού η Ομάδα Εψιλον διαθέτει τέτοιες υπεράνθρωπες δυνάμεις και τεχνολογίες, τότε γιατί παραμένει στην αφάνεια; Πού ήταν οι Εψιλον όταν οι Ελληνες κατατροπώνονταν από τον στρατό του Κεμάλ και «συνωστίζονταν» στο λιμάνι της Σμύρνης; Πού ήταν στα ολοκαυτώματα των Καλαβρύτων, του Διστόμου και της Κανδάνου; Στη διάρκεια των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Κωνσταντινούπολη; Το 1974 στην Κύπρο;

Κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να αντιταχθεί στη συνωμοσιολογία. Η τελευταία το αφομοιώνει και διαθέτει εξηγήσεις για τα πάντα. Τώρα, αν αυτές οι εξηγήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την κοινή λογική, είναι μια άλλη ιστορία... Σύμφωνα πάντως με τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, η Ομάδα Εψιλον θεωρείται ότι αποτελεί κάτι «μεταξύ θεωρίας συνωμοσίας και περιαστικού θρύλου (urban legend)».

Εχει διατυπωθεί η άποψη ότι η νεομυθολογία περί Ομάδας Εψιλον προέρχεται από τεκτονικές στοές, από νεοπαγανιστές, από ακροδεξιές-υπερεθνικιστικές ομάδες, από παραεκκλησιαστικά κέντρα ή από κλειστές ομάδες με άγνωστη ατζέντα. Ή -πιο κυνικά- ότι δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από επινόημα συγγραφέων του χώρου για να πουλούν τα βιβλία τους.

Η δήλωση Κίσινγκερ
Ομως δεν χρειάζεται να είναι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας τόσο εξωφρενικές, ούτε τόσο περίπλοκες και εκτεταμένες. Υπάρχει η πασίγνωστη ιστορία σχετικά με τις περίφημες «δηλώσεις Κίσινγκερ» όπου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη «να πληγεί η ελληνική γλώσσα, η θρησκεία και ο πολιτισμός προκειμένου να κατατροπωθεί ο Ελληνισμός». Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε έγινε τέτοια δήλωση εκ μέρους του Κίσινγκερ. Απλώς μια ανυπόστατη είδηση αναπαρήχθη μέσω του Τύπου ώσπου κατάντησε να γίνεται αποδεκτή ως αληθινό συμβάν από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.

Ως πηγή του δημοσιεύματος αναφέρεται η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News (17/2/1997). Το επίμαχο απόσπασμα έγινε πανηγυρικά δεκτό από μερίδα του Τύπου. Ομως το πρωτότυπο φύλλο των Turkish Daily News, δεν βρέθηκε ποτέ. Σχεδόν όλοι όσοι αναπαρήγαγαν την «είδηση» αναγκάστηκαν να τη διαψεύσουν.

Βέβαια, μέχρι τότε η περίφημη «δήλωση Κίσινγκερ» είχε αποκτήσει τη δική της δυναμική και πλέον αναπαράγεται ελεύθερα, ευδοκιμώντας στο «συνωμοσιολογικό θερμοκήπιο». Η κοινή λογική λέει ότι, ακόμα κι αν δεχτούμε τη συνωμοσιολογική άποψη, ότι ο Κίσινγκερ και το «εβραϊκό λόμπι» απεργάζονται «καταχθόνια σχέδια» για να πλήξουν τον Ελληνισμό, θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας τόσο έμπειρος και δαιμόνιος διπλωμάτης να φερθεί τόσο ηλίθια και να αφήσει να του ξεφύγει τέτοια «πληροφορία»;

Gemstone File
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πάμπολλες και συνεχώς μεταλλασσόμενες. Ομως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αφορούν τη δράση «σκοτεινών κέντρων αποφάσεων» που στρέφονται ενάντια στον ελληνισμό. Ομως υπάρχουν -ελάχιστες είναι η αλήθεια- θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες εγχώρια κέντρα αποφάσεων έπαιξαν ρόλο σε διεθνείς εξελίξεις.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Αμερικανός συγγραφέας Μπρους Πόρτερ Ρόμπερτς κυκλοφόρησε μια σειρά «συνωμοσιολογικών» ντοκουμέντων με γενικό τίτλο The Gemstone File. Σε αυτά, ο Ρόμπερτς ισχυρίζεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν αναμεμειγμένος στην προώθηση μιας τεράστιας παγκόσμιας συνωμοσίας στην οποία εμπλεκόταν ο Τζόζεφ Κένεντι, η Μαφία, διεφθαρμένοι πολιτικοί, καρτέλ πετρελαίων και ναρκωτικών κ.ά.

Σύμφωνα με το Gemstone File, o Ελληνας μεγιστάνας έβαλε και απήγαγαν τον εκκεντρικό μεγιστάνα Χάουαρντ Χιούζ και τον κράτησε φυλακισμένο στον Σκορπιό κρατώντας τον ναρκωμένο με μορφίνη. Στο διάστημα αυτό ο Ωνάσης είχε αναλάβει τη διεύθυνση της οικονομικής αυτοκρατορίας του Χιουζ, εμφανίζοντας σωσίες του για να μην κινήσει την προσοχή. Σύμφωνα με το Gemstone File, ο Ωνάσης ήταν η κύρια δύναμη πίσω από την εκλογή του Τζον Κένεντι στην προεδρία των ΗΠΑ, όσο και πίσω από τη δολοφονία του το 1963. Φυσικά η δολοφονία του JFK είναι ίσως το πλέον αγαπημένο θέμα των απανταχού συνωμοσιολόγων. Ο Ωνάσης είχε βάλει επίσης να δολοφονήσουν τον Ρόμπερτ Κένεντι το 1968...

Οσο η κοινή λογική θα αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία, τόσο οι ακραίες συνωμοσιολογικές θεωρίες θα αυξάνονται και θα πληθύνονται, αποτελώντας την «απόλυτη» ερμηνεία της πραγματικότητας.
Ο χρήστης Dj AL δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΩΡΑΣ - ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ilias Ελληνική - Νεα CD's 3 13-02-2012 13:40:
« Δεν ξέρω γιατί πρέπει να χορηγηθεί αμνηστία σε ... LATEAM RSS NEWS 0 01-07-2009 14:12:
Κέρκυρα: 45χρονος έκαψε τους γονείς του LATEAM RSS NEWS 0 08-07-2008 12:34:
Δεν ξέρω Ελληνικά ilias ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 2 03-03-2007 20:43:
-Ποιος υπολογιστής???? cRc ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 13-07-2006 21:52:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:25:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam