Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία

This is a discussion on Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; «Στοπ» στην τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με υγειονομικά και ιατρικά υλικά έβαλαν οι προμηθευτές. Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-10-2010, 19:50:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία


«Στοπ» στην τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με υγειονομικά και ιατρικά υλικά έβαλαν οι προμηθευτές.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών (ΣΕΠ) Επιστημών και Υγείας καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) σταμάτησαν την προμήθεια επί πιστώσει του...
υγειονομικού και ιατροτεχνολογικού υλικού προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ με αίτημά τους την αποπληρωμή των 2,6 δισ. ευρώ που τους οφείλονται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επιπλέον, ο ΠΑΣΥΠΟΥ προχωρά στην απόσυρση του στοκ (παρακαταθηκών) που υπάρχουν στις αποθήκες, γεγονός που προκαλεί «έμφραγμα» στα χειρουργεία.

Είναι ενδεικτικό έγγραφο που απέστειλε προς τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΟΥ κ. Διονύσιος Σαργέντης, με το οποίο τον ενημερώνει ότι πρόκειται να αποσύρουν τις παρακαταθήκες των υλικών από το νοσοκομείο. «Σας παρακαλούμε εγκαίρως να μην προγραμματίσετε χειρουργεία για αύριο (σήμερα) και τις επόμενες μέρες», αναφέρεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας έχει 189 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ΕΣΥ προμηθεύοντας με υλικά πάσης φύσεως, από γάντια μέχρι στεντ, τα νοσοκομεία της χώρας. Στον ΠΑΣΥΠΟΥ εντάσσονται 75 εταιρίες πώλησης ορθοπεδικών ειδών.

Αύξηση στα αντίγραφα φάρμακα

Τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα καθώς και τα νοσοκομειακά χρέη μονοπώλησαν τη συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) το απόγευμα της Δευτέρας. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το φάρμακο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην κυβερνητική πολιτική. Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι τα γενόσημα φάρμακα να επιτύχουν να καλύψουν το 30% της συνολικής κατανάλωσης φαρμάκων στη χώρα μας από το 10% που είναι σήμερα, ενώ παρέθεσε και αντίστοιχα ποσοστά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πχ από τη Γερμανία όπου η αντίστοιχη κάλυψη αγγίζει το 50%.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητηθεί άμεσα λύση ώστε να καταβάλλονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματα που οφείλονται στους προμηθευτές.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση τονίζοντας ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν με λεπτομέρειες τις απόψεις τους στον υπουργό Υγείας.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Χωρίς υλικά πρώτης ανάγκης τα δημόσια νοσοκομεία LATEAM RSS NEWS 0 05-10-2010 15:40:
Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία της Αττικής LATEAM RSS NEWS 0 08-09-2010 09:16:
Χωρίς φαρμακευτικά υλικά ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ λόγω χρεών LATEAM RSS NEWS 0 21-11-2008 22:31:
Χωρίς φαρμακευτικά υλικά ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ λόγω χρεών LATEAM RSS NEWS 0 19-11-2008 11:29:
Αποσύρουν τα υλικά από τα νοσοκομεία LATEAM RSS NEWS 0 19-11-2008 10:38:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:21:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam