Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Υψηλό κόστος και τεχνικά προβλήματα «πνίγουν» το Internet... (https://www.lateam.gr/forum/f21/ypsilo-kostos-kai-texnika-provlimata-pnigoun-internet-122/)

cRc 06-07-2006 13:54:

Υψηλό κόστος και τεχνικά προβλήματα «πνίγουν» το Internet...
 
Υψηλό κόστος χρήσης και τεχνικά προβλήματα «πνίγουν» το Internet στην Ελλάδα



Το υψηλό κόστος σύνδεσης και χρήσης του Internet, τα τεχνικά προβλήματα στις συνδέσεις και η στασιμότητα στην ανάπτυξη και διάθεση περισσότερων υπηρεσιών του Δημοσίου μέσω του Διαδικτύου, είναι οι κυριότεροι λόγοι που κρατούν χαμηλά τη χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας, γράφουν τα Νέα την Τετάρτη.



Oι διαπιστώσεις αυτές περιλαμβάνονται σε μεγάλη έρευνα των εταιρειών MRB και Focus για τα προβλήματα που φρενάρουν την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.



Παρά τις εξαγγελίες των εταιρειών για μείωση στο μηνιαίο κόστος του «γρήγορου Internet», το συνολικό κόστος για αυτή τη σύνδεση παραμένει περίπου στα 45 ευρώ. Το κόστος αυτό για τους Έλληνες παραμένει υψηλό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπου οι τιμές έχουν... κατρακυλήσει (κυμαίνονται μεταξύ 18 και 35 ευρώ).



Το ποσοστό διείσδυσης και χρήσης του Διαδικτύου φτάνει μόλις στο 32,4% -έναντι 31,7% για το 2005- ενώ ένα ποσοστό 60,9% των Ελλήνων αδιαφορεί απολύτως για το Internet...



Το Δημόσιο -όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης- με τη διάθεση περισσότερων υπηρεσιών στους πολίτες μέσω του Διαδικτύου, θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους Έλληνες να ασχοληθούν με το Διαδίκτυο.



O OΤΕ από την πλευρά του, που θεωρείται ο μεγαλύτερος παίκτης Internet στην Ελλάδα, με τη μείωση του κόστους εγκατάστασης και χρήσης του Διαδικτύου και την εξάλειψη των τεχνικών προβλημάτων στις συνδέσεις, θα συνέβαλλε όχι μόνο στην αύξηση της χρήσης του αλλά και στην προσέλκυση νέων χρηστών.



Η ανάπτυξη του Internet, όπως τονίστηκε, μπορεί να προέλθει από δύο πηγές: αυξημένη χρήση των σημερινών χρηστών, αλλά κυρίως νέες συνδέσεις (καινούριοι χρήστες).



Κώδικας:

news.in.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:25:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam