Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Υβριδικός πρωταθλητής

This is a discussion on Υβριδικός πρωταθλητής within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Το τσιπ του Playstation 3 στον ισχυρότερο υπερυπολογιστή του κόσμου Ουάσινγκτον H «γαλάζια κυρία» IBM ανέλαβε να κατασκευάσει για λογαριασμό ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-09-2006, 10:08:   #1
Stefania
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Stefania
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.A.
Μηνύματα: 1.338
Thanks: 55
Thanked 48 Times in 34 Posts
My Mood:
Stefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished road
Προεπιλογή Υβριδικός πρωταθλητής

Το τσιπ του Playstation 3 στον ισχυρότερο υπερυπολογιστή του κόσμου



Ουάσινγκτον





H «γαλάζια κυρία» IBM ανέλαβε να κατασκευάσει για λογαριασμό κρατικού εργαστηρίου στις ΗΠΑ τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή του κόσμου, ο οποίος θα βασίζεται στους επεξεργαστές Cell της Sony και Opteron της AMD και θα εκτελεί έως και ένα τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο (1 Petaflop).



Το σύστημα Roadrunner, όπως έχει ονομαστεί, θα εγκατασταθεί στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Αλαμος. Ο υπερυπολογιστής εκτιμάται ότι θα προσφέρει τετραπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με το σημερινό ισχυρότερο σύστημα.



O Blue Gene/L, επίσης της IBM, λειτουργεί στο Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Livermore, προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 360 teraflop, και χρησιμοποείται για τη μελέτη της γήρανσης του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Ο Roadrunner πιθανότατα θα αξιοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.



Το πότε θα λειτουργήσει το νέο σύστημα δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο είναι γνωστό ότι το Κογκρέσο θα διαθέσει 35 εκατ. δολάρια εντός του οικονομικού έτους 2006 που τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου.



Ο νέος υπερυπολογιστής είναι υβριδικό σύστημα, καθώς βασίζεται σε δύο διαφορετικούς επεξεργαστές, το Cell, που διαθέτει οκτώ πυρήνες επεξεργασίας και θα χρησιμοποιηθεί στο αναμενόμενο Playstation 3, και τον Opteron, τον επεξεργαστή της AMD που απευθύνεται στην αγορά διακομιστών.



Σύμφωνα με το Cnet.com, ο Roadrunner θα περιλαμβάνει 16.000 επεξεργαστές από το κάθε είδος και θα αποτελείται από υποσυστήματα κατασκευής IBM που ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο -διακομιστές System χ3755 με τέσσερις Opteron και διακομιστές BladeCenter H με το τσιπ Cell.



To σύστημα θα τρέχει λειτουργικό σύστημα Red Hat Linux 4.3 για να καταμερίζει το επεξεργαστικό φορτίο στους χιλιάδες επεξεργαστές.



Πάντως η IBM δεν είναι η μόνη εταιρεία που αγωνίζεται να σπάσει το όριο του 1 Pflop. Η αμερικανική Cray, εταιρεία που ειδικεύεται στους υπερυπολογιστές, ανέλαβε να κατασκευάσει ένα σύστημα με τη δυνατότητα επέκτασης στο 1 Pflop για λογαριασμό του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικού Υπολογισμού Έρευνας Ενέργειας.



Στην Ιαπωνία, όπου λειτουργεί εδώ και χρόνια το δεύτερο ισχυρότερο σύστημα του κόσμου, ο Προσομοιωτής Γης, το Ίνσιτούτο Φυσικής και Χημικής Έρευνας (RIKEN) ανακοίνωσε ότι έσπασε το φράγμα του ενός petaflop με τον υπερυπολογιστή Protein Explorer που μελετά τη δομή πρωτεΐνών.



Όμως το ρεκόρ του Protein Explorer δεν είναι επίσημο, καθώς στις μετρήσεις αποδόσεων δεν χρησιμοποιήθηκε το σύνηθες τεστ Linpack, με βάση το οποίο βαθμολογούνται οι υπερυπολογιστές στο επίσημο Supercomputer Top 500.





Κώδικας:
ΠΗΓΗ in.gr
Ο χρήστης Stefania δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρωταθλητης 2009-10 στο μπασκετ ο Παναθηναικος Smell ΜΠΑΣΚΕΤ 0 07-06-2010 11:57:
Πρωταθλητής στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός LATEAM RSS NEWS 0 09-05-2009 20:20:
Πρωταθλητής στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός LATEAM RSS NEWS 0 08-05-2009 11:08:
Και τυπικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 5η η Λάρισα (30η αγωνιστική) LATEAM RSS NEWS 0 29-04-2009 01:55:
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ zoi ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 2 02-02-2007 20:06:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:38:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam