Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

στο «Χοχλιδάκι»

This is a discussion on στο «Χοχλιδάκι» within the ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Με ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία, οι ιδιοκτήτες διαμόρφωσαν μια ζεστή, χαριτωμένη σάλα σε δύο επίπεδα, «γαρνιρισμένη» με πιπερίτσες, μοσχολέμονα, κι διάφορα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-12-2006, 15:52:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή στο «Χοχλιδάκι»

Με ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία, οι ιδιοκτήτες διαμόρφωσαν μια ζεστή, χαριτωμένη σάλα σε δύο επίπεδα, «γαρνιρισμένη» με πιπερίτσες, μοσχολέμονα, κι διάφορα από τη λαϊκή παράδοση, τα οποία έχουν τοποθετηθεί με «ανάλαφρο» χέρι. Το μενού περιέχει όλα τα κλασικά που περιμένει κανείς από ένα μεζεδοπωλείο, όχι πάντα όμως στην καλύτερη εκδοχή τους. Για παράδειγμα, η πιο απλή συνταγή, η «σαλάτα "Χοχλιδάκι"», ήρθε κατ' ευθείαν από το ψυγείο (πολύ κρύα - τόσο που η θερμοκρασία σκέπαζε την ίδια τη γεύση!). Η σαλάτα δεν είχε ντρέσινγκ - ούτε λάδι! Δεν ήταν η καλύτερη εισαγωγή για τα επόμενα.

Το τυρί παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλά πιάτα. Είναι μια γεύση που αρέσει γενικώς στον πληθωρικό Έλληνα αλλά κουράζει, κυρίως όταν η χρήση του είναι βαριά - όπως στην κασερόπιτα, «η πιο πετυχημένη και δημοφιλής συνταγή από το 1986», όπως περιγράφει το μενού, η οποία είναι μια ασυνήθιστη εκδοχή πίτας, σε βαθύ σκεύος ψημένο με χοντρό φύλλο από πάνω, το οποίο σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο τρυφερό. Το «παστουρμαλί» (κοινώς πίτα Καισαρείας) είχε την ίδια σχεδόν εμφάνιση και ήταν πάρα πολύ αλμυρό. Το «μαστέλο στη θράκα», ένα τυρί χιώτικο στη σχάρα, ήταν απλό και ωραίο. Οι σαρδέλες ήταν λίγο ξεροψημένες (στη σχάρα κι αυτές), αλλά σε γενικές γραμμές ΟΚ. Οι γαρίδες σαγανάκι χαρακτηρίζονταν από την ίδια γενναία δόση αλατιού, με γαρίδες που δεν τις είχαν καθαρίσει - κάτι που μ' ενοχλεί ιδιαίτερα. Παραμείναμε εκεί, στην τυροφαγία και στη θαλασσινοφαγία, χωρίς χώρο πια να δοκιμάσουμε τα γαρδουμπάκια (για τα οποία ενημερώθηκα εκ των υστέρων ότι είναι νόστιμα), ούτε το κλέφτικο, ούτε τον καβουρμά με αυγά μάτια, ούτε τις πικάντικες ντοματούλες στο τηγάνι με ούζο και μπούκοβο. Αφήσαμε λίγο χώρο για ένα καζάν-ντι-πι, το οποίο ήταν αρκετά ζελεδοειδές, κάτι που σίγουρα δεν θα αφήσει ιστορία στην αθηναϊκή εστίαση. Το «Χοχλιδάκι» ίσως θα έπρεπε να κινείται σε έναν καλύτερα στρωμένο δρόμο...

«Χοχλιδάκι»: Αδριανείου 31, Ν. Ψυχικό. Τηλ.: 210-6746.661
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:28:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam