Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (https://www.lateam.gr/forum/f26/)
-   -   ΑΜΑΖΟΝΕΣ (https://www.lateam.gr/forum/f26/amazones-417/)

Stefania 05-08-2006 17:33:

ΑΜΑΖΟΝΕΣ
 
http://www.jpg.gr/images4/rider3.jpg



Έθνος γυναικών πολεμιστριών που έζησαν την εποχή του Χαλκού. Κυβέρνησαν τεράστιες εκτάσεις της Ευρώπης, της Μικράς Ασίας και της Αφρικής. Υποστηρίζεται επίσης ότι υπήρχαν Αμαζόνες και στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Ζευγάρωναν με γειτονικούς λαούς, κρατούσαν τα θηλυκά παιδιά και έδιναν τα αρσενικά στους πατέρες τους. Από τη γέννησή τους ανατρέφονταν για να είναι πολεμίστριες και πολεμούσαν τόσο πεζές όσο και ιππεύοντας. Τα κύρια όπλα τους ήταν το τόξο, η λάβρυς (διπλός πέλεκυς) και η ασπίδα. Λέγεται ότι υπήρξαν οι πρώτοι άνθρωποι ιππείς. Ο πόλεμος, το κυνήγι, η γεωργία και η εκπαίδευση των νεαρών Αμαζόνων ήταν οι κύριες ασχολίες τους. Εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν όλα τα όπλα και κυρίως στη μονομαχία. Ήταν ένδοξες, τολμηρές και γενναίες.

Οι εκτιμήσεις για την κουλτούρα και την εξουσία στις Αμαζόνες παραμένουν ατελείς, όμως, μερικές πηγές λένε ότι υπήρχαν δύο βασίλισσες στις Αμαζόνες, μία που διαφέντευε στις οικιακές υποθέσεις και μία κυρίαρχος στη μάχη και στον πόλεμο.

Θεά τους ήταν η Αρτεμις, η Θεά του άγριου κυνηγίου, προστάτρια των ζώων, των γυναικών, των νεαρών κοριτσιών και εφήβων και της γέννας.

Πολλές αρχαίες πόλεις στην Ευρώπη, στη Μικρά Ασία και στα νησιά του Αιγαίου οφείλουν την ίδρυσή τους στις Αμαζόνες προς τιμή των οποίων κόπηκαν και κάποια από τα νομίσματά τους, έστησαν αγάλματα και ναούς.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:04:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam