Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νομοθεσία για το πειρατικό λογισμικό

This is a discussion on Νομοθεσία για το πειρατικό λογισμικό within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Ιδιαίτερα θετική θεωρεί η Business Software Alliance (BSA) την πρόσφατη προσθήκη άρθρου στο ν. 2121/93, σύμφωνα με την οποία θα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-01-2007, 01:33:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Νομοθεσία για το πειρατικό λογισμικό


Ιδιαίτερα θετική θεωρεί η Business Software Alliance (BSA) την πρόσφατη προσθήκη άρθρου στο ν. 2121/93, σύμφωνα με την οποία θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα σε περιπτώσεις χρήσης ή εγκατάστασης πειρατικού λογισμικού. Η συγκεκριμένη προσθήκη ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα… από την Βουλή των Ελλήνων και ήταν μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και τη σύμφωνη γνώμη 5 συναρμόδιων Υπουργείων. Παράλληλα εντάσσεται στην εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς τις Οδηγίες 2001/84/ΕΚ και 2004/48/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2001 και 29ης Απριλίου 2004. Η νέα ρύθμιση αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό αποτρεπτικό μέτρο για την παραβατικότητα που παρατηρείται σε προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας –προγράμματα Η/Υ και υλικούς φορείς ήχου- ενώ παράλληλα θα αποφέρει σημαντικά δημόσια έσοδα. Σήμερα, έλεγχοι για την εξεύρεση πειρατικού λογισμικού γίνονται από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε πρώην ΣΔΟΕ) και τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές.
Η νέα διάταξη επιδιώκει να αποτρέψει τους υποψήφιους παραβάτες, οι οποίοι θα υποχρεούνται στην καταβολή προστίμου ?1,000 για κάθε πειρατικό λογισμικό που θα βρίσκεται στην κατοχή τους και παράλληλα θα καταβάλουν αποζημίωση των πνευματικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα επέλθει ένα σοβαρό πλήγμα στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή που διενεργείται μέσω της πειρατείας και παράλληλα θα ενισχυθεί περαιτέρω η εθνική οικονομία από την ανάπτυξη του κλάδου της πληροφορικής. Διεθνής μελέτη της ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών IDC έχει υπολογίσει ότι εάν η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε χρονικό διάστημα 3 ετών, θα ενισχυθεί η εθνική μας οικονομία κατά ?351 εκ. και θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1300 νέες θέσεις εργασίας.
Το φαινόμενο της πειρατείας προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή η παράνομη κατοχή, αναπαραγωγή και διακίνηση παράνομων προϊόντων αλλά και η εγκατάσταση προγραμμάτων χωρίς άδεια, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια σοβαρές διαστάσεις στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την τελευταία διεθνή μελέτη της IDC για λογαριασμό της BSA, η Ελλάδα έχει την υψηλότερη πειρατεία λογισμικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 64% όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 36%. Το παράδειγμα οικονομικά ασθενέστερων χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης (π.χ. Λετονία, Λιθουανία, Κροατία, Ουγγαρία κ.α.) που έχουν χαμηλότερη πειρατεία από τη χώρα μας, αποδεικνύει ότι κινητοποιημένες κυβερνήσεις και πολίτες μπορούν με τις σωστές ενέργειες να συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη του τεχνολογικού κλάδου.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συστάσεις Συνηγορου καταναλωτή για νομοθεσία σχετικά με παράνομη χρέωση καταναλωτών μέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας LATEAM RSS NEWS 0 23-09-2009 20:57:
Κατατέθηκε στη βουλή το ν/σ για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της ΚΟ περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών LATEAM RSS NEWS 0 29-07-2009 20:30:
Προβλήματα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αντιμετωπίζει η Google LATEAM RSS NEWS 0 17-05-2008 11:40:
Πειρατικό μπροστά μας !!! Stefania ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 1 27-12-2006 20:03:
Στροφή στο Ανοικτό Λογισμικό... Τώρα! Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 30-08-2006 10:27:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:38:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam