Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το feng shui στη διακόσμηση

This is a discussion on Το feng shui στη διακόσμηση within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας, είτε αυτό είναι το σπίτι είτε το γραφείο μας, επηρεάζει θετικά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-01-2007, 20:44:   #1
Stefania
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Stefania
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.A.
Μηνύματα: 1.338
Thanks: 55
Thanked 48 Times in 34 Posts
My Mood:
Stefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished roadStefania is on a distinguished road
Προεπιλογή Το feng shui στη διακόσμηση

Ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας, είτε αυτό είναι το σπίτι είτε το γραφείο μας, επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή μας, γεγονός που έχει αντίκτυπο σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Η κινέζικη μέθοδος διακόσμησης, το feng shui, συμπυκνώνει μια ολόκληρη φιλοσοφία και μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου υπερισχύει η θετική ενέργεια.



Το feng shui είναι το αρχαίο κινέζικο σύστημα της σύνθεσης του περιβάλλοντος μας έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε σε αρμονία με τον περίγυρό μας. Ο όρος Feng Shui σημαίνει «Αέρας και Νερό». Οι κύριες αρχές του feng shui (Φένγκ Σούι) είναι οι παρακάτω.

1. Η έννοια της ενέργειας Chi (Τσι). Αυτή είναι αντιληπτή σαν μια λεπτή ροή από ηλεκτρομαγνητική ενέργεια η οποία συνδέει όλα τα πράγματα στο σύμπαν, και η ροή της ενέργειας Chi είναι η βάση του feng shui.

Σύμφωνα με τους βασικούς άξονες του feng shui αυτούς, όλα τα αντικείμενα είναι ζωντανά και κατέχουν μια συγκεκριμένη ποσότητα θετικής ενέργειας chi, το οποίο βρίσκεται σε μια μόνιμη διαδικασία μεταβολής. Όλα τα αντικείμενα έχουν chi, ακόμα κι αυτά που θεωρούμε άψυχα, και εκπέμπουν ενέργεια αντίστοιχη με αυτή των ανθρώπων. Τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τους. Γι' αυτό το λόγο αν, για παράδειγμα, η ντουλάπα μας είναι ακατάστατη, η ενέργειά της διαχέεται και στο υπόλοιπο σπίτι, με αποτέλεσμα να ασκεί αρνητική επίδραση στους κατοίκους του χώρου.

2. Yin and Yang (Γιν και Γιαν). Είναι οι βασικές ενέργειες του σύμπαντος και είναι συμπληρωματικοί όροι για να συγκριθεί οτιδήποτε. π.χ. yang είναι το καλοκαίρι και ο νότος και yin είναι ο χειμώνας και ο βορράς.

To yin και το yang πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο μας, σύμφωνα με τις επιταγές του feng shui. Tο yin, συνδέεται με τη θηλυκή ενέργεια και το yang αντικατοπτρίζει την αρσενική. Μόνο με τη μεταξύ τους ισορροπία, ο χώρος μας θα εξασφαλίζει την ευημερία και την ευτυχία και την καλή τύχη σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Πιο συγκεκριμένα, το στοιχείο yin συνδέεται με το απαλό, το υγρό, το καμπυλωτό, το μικρό, το οριζόντιο, το πλατύ, το κοντό και το διακοσμημένο. Αντίθετα το yang σχετίζεται με το ζεστό, το φωτεινό, το σκληρό, το ψηλό, το μεγάλο, το απλό, το κάθετο και το γεωμετρικό.

3. Τα Πέντε στοιχεία ή Πέντε δυνάμεις. Αποτελούνται από το νερό, το μέταλλο, τη γη, τη φωτιά και το ξύλο και είναι ένα ραφινάρισμα των αρχών του yin και του yang. Π.χ. Το ξύλο περικλείει όλη την ανάπτυξη της χλωρίδας και της βλάστησης και είναι σχετικό με την άνοιξη, την νέα ανατολή (του ήλιου) και προσεγγίζει την ανατολή (κατεύθυνση). Το χρώμα του είναι το φυτικό πράσινο, συχνά με μια μπλε απόχρωση σαν αναφορά στον ουρανό η στην κινέζικη θάλασσα.

Τα στοιχεία αυτά δεν είναι τυχαία μεταξύ τους, αλλά έχουν κάποιες σχέσεις, κάποιους νόμους. Είναι ο νόμος της δημιουργίας των στοιχείων (το νερό δημιουργεί το ξύλο, το ξύλο δημιουργεί την φωτιά κλπ). Ο δεύτερος νόμος είναι ο νόμος της καταστροφής (το νερό σβήνει την φωτιά, η φωτιά λιώνει το μέταλλο κλπ). Αυτοί οι νόμοι παραμένουν πάντα οι ίδιοι και επηρεάζουν τα πάντα γύρω μας, εφόσον τα πάντα στον κόσμο αποτελούνται από αυτά τα στοιχεία.

Τo στοιχείο του μετάλλου βορειοδυτικά και δυτικά ενισχύει τον τομέα της δημιουργίας και των σχέσεων, οπότε μπορεί να επηρεάσει θετικά τον χώρο του καθιστικού. Ένα ρολόι με μεταλλικό εκκρεμές ή μεταλλικές κορνίζες είναι τα πιο κατάλληλα διακοσμητικά για τον συγκεκριμένο χώρο.

Το στοιχείο της γης βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά ενισχύει τον τομέα των σχέσεων και του γάμου. Κρύσταλλα και λουλούδια μέσα σε γλάστρες είναι καλές πηγές της γης.

Το στοιχείο της φωτιάς ενισχύει τον νότο, το τμήμα της αναγνώρισης και της δόξας. Η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής θεωρούνται πηγές φωτιάς.

Το στοιχείο του ξύλου στην ανατολή και νοτιοανατολικά ενισχύει τον τομέα της υγείας, του πλούτου και της ευημερίας. Τα αληθινά φυτά είναι τα πιο κατάλληλα.

Το στοιχείο του νερού στον βορρά ενισχύει την καριέρα. Ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα αποτελεί την καλύτερη πηγή νερού

4. Οι Οκτώ κατευθύνσεις ή Τρίγραμμα. Οι οκτώ διαφορετικοί τύποι της ενέργειας Chi καθένας από τους οποίους συνδέεται με τις οκτώ κατευθύνσεις της περιφέρειας.

Οι Οκτώ Περιοχές (για την ακρίβεια η Σχολή των Οκτώ Κατευθύνσεων) είναι ένα σύστημα βασισμένο στην αντίληψη ότι κάθε μια από τις οκτώ κατευθύνσεις της πυξίδας - βόρεια, νότια, ανατολική, δυτική, βορειοανατολική, βορειοδυτική, νοτιοανατολική και νοτιοδυτική - έχει το δικό της ιδιαίτερο chi και ασκεί διαφορετική επίδραση στον άνθρωπο, σύμφωνα με το συγκεκριμένο προσανατολισμό του κτιρίου. Αυτή η Σχολή θεωρεί ότι ο προσανατολισμός είναι το σημαντικότερο στοιχείο του feng shui.

Κάθε μία από τις οκτώ κατευθύνσεις συνδέεται με ένα τρίγραμμο Μπα Γκούα (Ba Gua trigrams) του I Ching. Τα τρίγραμμα τοποθετούνται επάνω στην κάτοψη του κτιρίου για να εντοπιστούν οι γωνίες που εξουσιάζουν τους διάφορους τομείς της ζωής: πλούτος, σχέσεις, υπόληψη, υγεία, σοφία, επαγγελματική σταδιοδρομία, βοηθοί και παιδιά.
Ο χρήστης Stefania δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συμβουλές Feng Shui και για τον κήπο Angie ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ 0 26-03-2007 17:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:38:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam