Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διαλογισμός: Το μυστικό του "ανθρώπου των πάγων"! (vids)

This is a discussion on Διαλογισμός: Το μυστικό του "ανθρώπου των πάγων"! (vids) within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Γνωστός και ως "άνθρωπος των πάγων" (iceman) λόγω της ικανότητάς του να αντέχει το πολικό ψύχος χωρίς τη συνδρομή ρούχων ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-05-2011, 01:49:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Διαλογισμός: Το μυστικό του "ανθρώπου των πάγων"! (vids)



Γνωστός και ως "άνθρωπος των πάγων" (iceman) λόγω της ικανότητάς του να αντέχει το πολικό ψύχος χωρίς τη συνδρομή ρούχων ή υποδημάτων, ο Ολλανδός Βιμ Χοφ παραδέχεται ότι το μυστικό της "επιτυχίας" του είναι ο διαλογισμός.





Το σχέδιο του Χοφ, είναι το να καταφέρει τόσο αυτός, όσο και η ομάδα των "αθλητών του πάγου" που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, να μείνει μέσα στο νερό για μερικά λεπτά ή και ώρες κάνοντας ασκήσεις... διαλογισμού.

Παρόλο που η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια "υποταγής" μιας φυσικής ανθρώπινης αντίδρασης, τα οφέλη είναι πολλά, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.


O Χοφ, 52 ετών, κέρδισε το παρατσούκλι του λόγω των “άθλων” του, αφού έχει καταφέρει να παραμείνει μέσα σε μια δεξαμενή με πάγο για περίπου 2 ώρες, (το 2011 στο Χονγκ Κονγκ) κατακτώντας μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες ενώ έχει τρέξει σε μαραθώνιο ξυπόλυτος πάνω στο χιόνι!


by itnquirky


Μάλιστα, το 2007 προσπάθησε να σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή του Έβερεστ, φορώντας μόνο τα σανδάλια του και ένα σόρτς αλλά αρρώστησε και έτσι γύρισε πίσω ενώ είχε ανέβει ήδη 7400 μέτρα.
Αυτό που προσπαθεί ο Χοφ στην πραγματικότητα είναι το να καταφέρει να “δαμάσει” την υποθερμία, μέσω...διαλογισμού. Κατά τον ίδιο, μια τέτοια τεχνική δυναμώνει το μυαλό και το σώμα.


Για τους περισσότερους ανθρώπους η υποθερμία ξεκινά λίγο μετά την έκθεση τους σε θερμοκρασίες ψύξης (χωρίς επαρκή ρουχισμό) και μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε θάνατο.


Όπως αναφέρει ο Χοφ στην ιστοσελίδα Aolnews, μπορεί να αντέξει το κρύο επείδή έχει μάθει να ενεργοποιεί και να απομονώνει μέρη του μυαλού του, στα οποία άλλοι δεν έχουν καν πρόσβαση. 'Εχει έναν “εσωτερικό θερμοστάτη”, όπως αναφέρει ο ίδιος.



Το 2008, είχε παραμείνει μέσα σε ένα κουτί γεμάτο με πάγο που είχε στηθεί σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης για 71 ολόκληρα λεπτά- χρόνο ρεκόρ. Όπως είπαν αργότερα οι γιατροί, όταν ο Χοφ βλήκε από το κουτί, δεν έτρεμε.



Δεν είχα ποτέ κάποιον δάσκαλο, είμαι αυτοδίδακτος” αναφέρει ο ίδιος. Στόχος του ιδίου, όπως είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες σε συνέντευξη του μετά από ακόμη μια “βουτιά” σε παγωμένο δοχείο, ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.



Ο Δρ Άντερς Κόχεν, επικεφαλής της νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο του Μπρούκλιν, ο οποίος δεν είχε ακούσει ποτέ του για το “φαινόμενο” Χοφ, είπε ότι δεν εξεπλάγη με την ικανότητα του Χοφ να επηρεάζει τη θερμοκρασία του σώματός του, αφού παρόμοιες ικανότητες έχουν αναπτύξει και κάποιοι Θιβετιανοί μοναχοί με μια δική τους μέθοδο διαλογισμού.


Κατά κάποιο τρόπο είναι απολύτως λογικό” αναφέρει σε συνέντευξή του, σύμφωνα με την aolnews. “Ξοδεύουν χιλιάδες ώρες εξάσκησης σε αυτό, ενώ εμείς διαθέτουμε το χρόνο μας σε άλλα πράγματα.”


Εμείς όμως δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι κάτι τέτοιο είναι πράγματι εντυπωσιακό. Εσείς;



by raulespert


Ιωάννα Παχούλη


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geodon : 25-05-2011 στις 01:58:
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
korn (25-05-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συγκλονισμένο το πανελλήνιο με το "σούβλισμα" ανθρώπου στην Κρήτη Stella ΕΛΛΑΔΑ 1 28-04-2010 14:57:
Οι μερίδες φαγητού στο "Μυστικό Δείπνο" αυξάνονταν με το χρόνο! LATEAM RSS NEWS 0 23-03-2010 12:36:
To μυστικό για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας είναι να "είστε ο εαυτός σας" ironitsa ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 19-03-2010 17:37:
Το "μυστικό" που κρύβεται πίσω από ένα αστραφτερό χαμόγελο LATEAM RSS NEWS 0 02-03-2010 12:40:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 16:15:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam