Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ηλεκτρονικά κυκλώματα από φύκια

This is a discussion on Ηλεκτρονικά κυκλώματα από φύκια within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι ένα συστατικό των φυκιών μπορεί να μετατραπεί στο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή των ηλεκτροδίων στους ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-08-2006, 20:42:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Ηλεκτρονικά κυκλώματα από φύκια

Ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι ένα συστατικό των φυκιών μπορεί να μετατραπεί στο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή των ηλεκτροδίων στους πυκνωτές. Λειτουργεί εξίσου καλά με τα συμβατικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η αλγινάτη, πολυμερές που βγαίνει από τα φύκια, δεν είναι τοξική και χρησιμοποιείται ευρέως ως σταθεροποιητικό σε φαγητά και καλλυντικά. 20.000 τόνοι εξάγονται κάθε χρόνο για αυτό τον σκοπό, γεγονός που καθιστά το υλικό εξαιρετικά φτηνό.

Οι πυκνωτές αποτελούν εναλλακτική λύση έναντι των μπαταριών για ενέργεια σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Μπορούν να παράσχουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες αλλά τείνουν να αποθηκεύουν λιγότερη συνολικά ηλεκτρική ενέργεια. Εφαρμόζονται ως πηγές ενέργειας για υπολογιστές ή συμπληρωματικές πηγές σε ηλεκτρικά οχήματα όπου, για παράδειγμα, μπορούν να αποθηκεύουν την ενέργεια που «αιχμαλωτίζεται» κατά το φρενάρισμα.

Τα ηλεκτρόδια των περισσότερων πυκνωτών είναι κατασκευασμένα από ενεργό άνθρακα, μία πορώδη μορφή μιας ουσίας που μοιάζει με γραφίτη. Ωστόσο η πορώδης υφή του υλικού αποτελεί μειονέκτημα, καθώς η αποθήκευση πολλής ενέργειας σε χαμηλής πυκνότητας υλικό απαιτεί μεγάλη ποσότητα, περιορίζοντας τις δυνατότητες για ελαχιστοποίηση του μεγέθους των συσκευών.

Ο Francois Béguin και οι συνάδελφοί του από το CNRS Ερευνητικό Κέντρο για τη Διασπασμένη Ύλη, της Ορλεάνης, κατέληξαν στο ότι χρειαζόταν μία μορφή άνθρακα ο οποίος θα ήταν σχετικά πυκνός, ηλεκτρικά αγώγιμος, και ικανός να συγκρατήσει πολύ φορτίο. Οι ερευνητές πίστευαν αρχικά ότι η κυτταρίνη, συστατικό των φυτών, θα ήταν κατάλληλη. Περιέχει πολλά άτομα οξυγόνου που φέρουν φορτίο, ωστόσο το περισσότερο οξυγόνο χάνεται όταν η κυτταρίνη θερμαίνεται. ΓιΆ αυτό και προτίμησαν την αλγινάτη, άφθονη στα καφέ φύκια, που είναι χημικά παρόμοια με την κυτταρίνη, με τη διαφορά ότι συγκρατεί το οξυγόνο όταν ζεσταίνεται.

Η γαλλική ερευνητική ομάδα θέρμανε την αλγινάτη μέχρι που αυτή μετατράπηκε σε σκόνη. Στη συνέχεια τη συνδύασαν με ένα πολυμέρες για να επιτύχουν τη σκλήρυνση του υλικού, με το οποίο σχημάτισαν ηλεκτρόδια για πυκνωτές.

Η ποσότητα του ηλεκτρικού φορτίου και της ενέργειας που μπορούν να συγκρατήσουν αυτές οι συσκευές είναι συγκρίσιμη με αυτή των πυκνωτών που είναι κατασκευασμένοι από ενεργό άνθρακα. Ταυτόχρονα, οι πυκνωτές από αλγινάτη έχουν διπλάσια πυκνότητα. Η ικανότητά τους για φόρτιση και αποθήκευση μειώνεται μόλις 15% μετά από 10.000 κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τοξικά φύκια -"φονιάδες" εκατομμυρίων ψαριών στο Μαλιακό Κόλπο LATEAM RSS NEWS 0 24-04-2009 21:11:
Ανακαλύφθηκαν εγκεφαλικά κυκλώματα που ευθύνονται για την προσοχή LATEAM RSS NEWS 0 19-08-2008 12:26:
Ο ΟΤΕ έκοψε κυκλώματα της Lannet λόγω χρεών LATEAM RSS NEWS 0 02-07-2008 11:32:
Να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης LATEAM RSS NEWS 0 23-05-2008 17:31:
Να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης LATEAM RSS NEWS 0 23-05-2008 15:35:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:03:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam