Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μες της πόλης το χαμάμ

This is a discussion on Μες της πόλης το χαμάμ within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Μπορεί τα τούρκικα σήριαλ να μονοπωλούν τον τηλεοπτικό μας χρόνο, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε να ζήσετε μια άκρως αναζωογονητική εμπειρία, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-2011, 23:59:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Μες της πόλης το χαμάμ






Μπορεί τα τούρκικα σήριαλ να μονοπωλούν τον τηλεοπτικό μας χρόνο, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε να ζήσετε μια άκρως αναζωογονητική εμπειρία, άρτι αφιχθείσα από τα βάθη της Ανατολής. Τα δύο νέα χαμάμ στην Αθήνα σας περιμένουν, εσείς ακόμα το σκέφτεστε; (pics)





Κείμενο: Νίκη Ρωμανού



Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερη φαν των μεθόδων περιποίησης. Spa, μασάζ και συναφή beaute που περιλαμβάνουν λάδια και λοιπά μαντζούνια, όλα μου φαίνονταν χάσιμο πολύτιμου χρόνου σε αντίθεση με ένα απλό, καυτό ντους στο μπάνιο του σπιτιού μου. Μέχρι που σε ένα ταξίδι στη γειτονική Κωνσταντινούπολη πείστηκα να δοκιμάσω το χαμάμ. Με το χέρι στην καρδιά, οφείλω να ομολογήσω πως μετά από μία ώρα στο παραδοσιακό ανατολίτικο λουτρό, αισθάνθηκα ένας άλλος άνθρωπος, σίγουρα πιο νέος, πιο ξεκούραστος και σαφώς πιο ανανεωμένος.


Μέχρι πριν από λίγο καιρό, όλα τα παραπάνω θα είχαν νόημα μόνο στα πλαίσια ενός ταξιδιωτικού οδηγού για την Πόλη καθώς το τελευταίο χαμάμ που λειτούργησε στην Αθήνα, έκλεισε το 1965. Πλέον όμως, η άφιξη δύο «ζεστών χώρων» (η έννοια της αραβικής λέξης hammam) στην πόλη μας δίνει τη δυνατότητα για μια μοναδική απόδραση από τους σύγχρονους φρενήρεις ρυθμούς που ζούμε. Έτσι, λοιπόν, το χαμάμ επιστρέφει με το «Hammam Baths», το πρώτο αυθεντικό τούρκικο λουτρό της πρωτεύουσας να βρίσκεται στο Θησείο. Η minimal διακόσμηση σε λευκό φόντο συνδυάζεται μοναδικά με ανατολίτικα στοιχεία ενώ ο χαμηλός φωτισμός και η απαλή μουσική σε προϊδεάζουν για μια ζεν κατάσταση.






Προτού μπείτε στον εσωτερικό χώρο του χαμάμ, φοράτε το μαγιό σας, τα ξύλινα σανδάλια και τυλίγεστε με μια λευκή πετσέτα. Από εκεί και πέρα, αφήνεστε στα τρία συμβολικά στάδια του χαμάμ: εξαγνισμός, εξυγίανση και απόλαυση. Το ατμόλουτρο ξεκινά να κάνει το θαύμα του μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με το κατάλευκο μάρμαρο και τις βρύσες για να δροσίζεστε κάθε φορά που η εφίδρωση βαράει «κόκκινο». Στη συνέχεια, περνάτε στο prive δωμάτιο του χαμάμ με τα δύο μαρμάρινα κρεβάτια, εκεί όπου εσείς και το ταίρι σας αφήνεστε στα χέρια των ειδικών: μασάζ, απολέπιση και λούσιμο.






Οι υπηρεσίες του επίγειου παραδείσου καταλήγουν στο ειδικά διαμορφωμένο καθιστικό όπου προσφέρονται τσάι και παραδοσιακά λουκούμια.










Το δεύτερο χαμάμ της Αθήνας, το «Le Hammam» είναι βρίσκουμε στην Κηφισιά και μας έρχεται από το εξωτικό Μαρόκο. Μυστηριακή ατμόσφαιρα, design τελευταίας τεχνολογίας και μυσταγωγικές θεραπείες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό χαλάρωσης και ευεξίας. Εκτός από το ατμόλουτρο αυθεντικό μαροκινό χαμάμ, το ανατολίτικο «παλάτι» προσφέρει περιποίηση προσώπου με μάσκες από άργιλο, μέλι και άλλα αναζωογονητικά συστατικά ενώ must θεωρείται η απολέπιση σώματος με το περίφημο γάντι του Κίσσα, φτιαγμένο εξΆ ολοκλήρου από μαλλί γίδας.






Επιπλέον, οι ποικίλες τεχνικές μασάζ, το peeling με τα άλατα και το πλύσιμο με μαύρο σαπούνι από ελιές του Μαρόκο εξαφανίζουν το στρες και τις τοξίνες του οργανισμού. Αντί, λοιπόν, να μιζεριάζετε στον καναπέ παρέα με όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το μυαλό σας, δεν περνάτε μια βόλτα από τα χαμάμ να ξανανιώσετε;








Hammam Baths, Αγ. Ασωμάτων 17 & Μελιδόνη 1, Θησείο, τηλ. 210 3231073


Le Hammam, Αγίου Τρύφωνους 8, Κηφισιά, τηλ. 210 6233141-3


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τα παρατσούκλια των κατοίκων κάθε Ελληνικής πόλης Smell ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 04-08-2010 20:34:
Τα καλύτερα αποκριάτικα πάρτυ της πόλης! LATEAM RSS NEWS 0 08-02-2010 11:11:
Οι πρεμιέρες των νυχτερινών κέντρων της πόλης ironitsa ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 0 01-11-2009 20:10:
Ενας τάφος αλλάζει την... ηλικία της Πόλης ilias ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 14-01-2009 13:49:
Κατασκευή της 1ης Πράσινης Πόλης στον Κόσμο kouklitsa ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 14-02-2008 05:54:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:51:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam