Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα κρασιά της Λαμπρής

This is a discussion on Τα κρασιά της Λαμπρής within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Μέρες κατάνυξης, μέρες γιορτινές, πλημμυρισμένες με μυρωδιές της εξοχής. Τις μέρες εγκράτειας της νηστείας, θα διαδεχθεί ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-04-2010, 10:20:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Τα κρασιά της Λαμπρής





Μέρες κατάνυξης, μέρες γιορτινές, πλημμυρισμένες με μυρωδιές της εξοχής. Τις μέρες εγκράτειας της νηστείας, θα διαδεχθεί ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι, που κατακλύζεται από αμαρτωλά εδέσματα. Χρώματα και ευωδίες της άνοιξης στο πασχαλινό τραπέζι λοιπόν, και ο ...οβελίας έχει το λόγο.

Για το αρνάκι

Το παραδοσιακό, πασχαλινό έδεσμα, το αρνί, μαζί με το κατσικάκι, αναζητούν κρασί με καλή οξύτητα και απολιπαντική δράση, όπως είναι το Ξινόμαυρο. Ψητό αρνί φυσικά, αλλά και αρνί στα κλήματα, αρνάκι στη σούβλα, με τραγανιστή κρούστα, αρνί μπούτι ψητό με πατάτες, αρνί εξοχικό, ταβάς με αρνί και πολλές ακόμη, παρόμοιες παραλλαγές διψούν για ταννικά προϊόντα. Το παραδοσιακό αρνάκι στη σούβλα, αναζητά ένα κρασί πλούσιο, ταννικό, για να αποσβέσει το λιπαρό χαρακτήρα του. Ένα στιβαρό, καλοδομημένο Ξινόμαυρο αλλά και ένα πληθωρικό κοσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon, αποτελούν συχνά ιδανικές επιλογές. Αρωματικά κρασιά, με μαλακές ταννίνες και τονισμένη οξύτητα, όπως ο κλασικός συνδυασμός και Cabernet Sauvignon και Μerlot είναι επίσης ο τυπικός συνδυασμός ενός πιάτου με κύριο συστατικό το αρνί. Αν προτιμάτε αρνάκι στο φούρνο, ένα κλασικό Αγιωργίτικο από τη Νεμέα θα σας ανταμείψει. Κρασί αρωματικό, μαλακό, θα συνοδεύσει και τα μαγειρευτά στην κατσαρόλα.

Για τους μεζέδες

Μεζέδες αυθεντικοί και επίκαιροι τώρα το Πάσχα όπως το κοκορέτσι, το σπληνάντερο, ψάχνουν ταννίνες για να σβήσουν τη λιπαρότητα τους, όπως και τα ζουμερά ψητά κρέατα. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, η συκωταριά με μυρωδιές και άλλα, παρόμοια πιάτα που κουβαλούν τις μυρωδιές της ελληνικής υπαίθρου, χρειάζονται ένα κρασί, ομοίως φρέσκο και αρωματικό. Μία αρωματική Μαλαγουζιά, ένα εκφραστικό Sauvignon Blanc αλλά και ένα Ασύρτικο με καλή οξύτητα, υποστηρίζουν τα αρώματα του πιάτου και ισορροπούν τη λιπαρότητά του.

Για τις σαλάτες
Δροσερές, πολύχρωμες, οι ανοιξιάτικες σαλάτες, συγκεντρώνουν τα χρώματα και τα αρώματα της γης, σε μια εαρινή συμφωνία, αναζητώντας κρασιά εξίσου αρωματικά και δροσερά όπως το εγχώριο Μοσχοφίλερο ή ένα ευωδιαστό Sauvignon Blanc σε αρμονία με τα αρωματικά φυτά και χόρτα που φύονται στην ελληνική γη.

Για τα παραδοσιακά εδέσματα

Αν βρεθείτε στην πανέμορφη και επίκαιρη Κέρκυρα, απολαύστε την παστιτσάδα του νησιού και συνδυάστε τη με ένα ελαφρύ Cabernet Sauvignon ή με μία καλοφτιαγμένη Νεμέα. Μαγειρευτά της ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας, με τη γευστική ένταση που τους χαρίζει δίνει η ντομάτα και το λάδι, αναζητούν ένα κρασί αρωματικό και γεμάτο, όπως είναι η Νεμέα. Επιλέξτε ένα τέτοιο κρασί, με καλομαγειρεμένα κόκκινα κρέατα, όπως μοσχαράκι καπαμάς, σουτζουκάκια σμυρναίικα, παστιτσάδα. Ένα φρουτώδες, βελούδινο Αγιωργίτικο, δίπλα σε ένα «νόστιμο» κρέας, όπως είναι το μοσχάρι στιφάδο. ταιριάζει ιδανικά με τη γλύκα των κρεμμυδιών και των μπαχαρικών του πιάτου.

Για τα τυριά, τα αυγά και το τσουρέκι


Ένα πλούσιο, σκληρό τυρί ψάχνει επίσης ένα δυναμικό, ταννικό σύντροφο στο πασχαλιάτικο τραπέζι, ενώ δίπλα στα τηγανητά, επιλέγουμε ένα λευκό κρασί με υψηλή οξύτητα, που θα απαλύνει τη λιπαρότητα που πιάτου, όπως το Ασύρτικο. Για τα κόκκινα αυγά, τη λύση θα αναζητήσουμε στα παραδοσιακά αποστάγματα, το ούζο και το τσίπουρο, αφού με το κρασί η σχέση τους είναι μάλλον εχθρική. Το μαστιχάτο τσουρέκι της Λαμπρής, ευωδιάζει γαρίφαλο, βανίλια και μαχλέπι και διψά για ένα γλυκό Μοσχάτο της σαμιώτικης γης.

Κατερίνα Λεγάκη Οινολόγος
__________________


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ironitsa : 02-04-2010 στις 10:24:
Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βραδιές γευσιγνωσίας με κρασιά Χατζημιχάλη στο Matsuhisa! LATEAM RSS NEWS 0 20-05-2010 10:24:
Tα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά LATEAM RSS NEWS 0 20-01-2010 12:34:
Πώς θα αναγνωρίζετε τα αρώματα στα κρασιά LATEAM RSS NEWS 0 01-01-2010 11:27:
Πώς θα αναγνωρίζετε τα αρώματα στα κρασιά LATEAM RSS NEWS 0 29-10-2009 14:40:
Τα θαλασσινά και τα κρασιά που αγαπούν !!! antonis ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 15-07-2008 21:19:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:53:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam