Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H "κατάρα" των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό

This is a discussion on H "κατάρα" των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Ο θρύλος θέλει όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν το ρόλο του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ να μην έχουν αίσιο τέλος και ευοίωνη καριέρα… Πιστεύετε ότι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-04-2010, 10:27:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή H "κατάρα" των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό





Ο θρύλος θέλει όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν το ρόλο του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ να μην έχουν αίσιο τέλος και ευοίωνη καριέρα… Πιστεύετε ότι είναι ένα είδος «θείας δίκης» ή μία σύμπτωση τραβηγμένη απ' τα μαλλιά; Πάντως, ό,τι κι αν είναι, η ζωή τούς αντιμετώπισε σκληρά…



Η πιο διαδεδομένη και επιτυχημένη ερμηνεία του ρόλου του Χριστού ενσαρκώθηκε από τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ μέσα από την κινηματογραφική μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Ο 31χρονος τότε ηθοποιός λατρεύτηκε και αγαπήθηκε από εκατομμύρια πιστούς από όλο τον κόσμο οι οποίοι, όταν τον έβλεπαν, παραμέριζαν για να περάσει, του φιλούσαν το χέρι και έκαναν το σταυρό τους. Το γεγονός αυτό κυρίευσε την καριέρα του ηθοποιού, διότι όλοι τον είχαν ταυτίσει με το Χριστό και κανένας μετέπειτα ρόλος του σε ευρωπαϊκές κυρίως παραγωγές δε μπορούσε να τον αναδείξει περαιτέρω. Άλλωστε, λίγοι ήταν οι σκηνοθέτες που ξεπέρασαν τη συγκλονιστική του ερμηνεία ως «Ιησού» και του προσέφεραν κάποιο ρόλο. Έτσι σιγά σιγά η καριέρα του άρχιζε να παίρνει τον κατήφορο και η τόση μεγάλη επιτυχία του Χριστού έδωσε την θέση της στην απογοήτευση και στα ψυχολογικά προβλήματα που ξεκίνησε να αντιμετωπίζει, σύμφωνα με φήμες. Πάντως σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο ίδιος, ο ρόλος του «Χριστού» άλλαξε τη ζωή του…



Διόλου καλή τύχη δεν είχε και ο δικός μας ηθοποιός Αλέξης Γκόλφης που ερμήνευσε το ρόλο του Μανωλιού στην τηλεοπτική σειρά «ο Χριστός ξανασταυρώνεται» (1975-76) η οποία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. Μετά τη σειρά ο Γκόλφης δεν μπόρεσε να συνεχίσει την καριέρα του, όπως ονειρευόταν, γιατί είχε ήδη στιγματιστεί. Κατέληξε άπορος και εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και πέθανε δυόμιση χρόνια πριν (Αύγουστος 2007) σε ηλικία 59χρονών. Ο θάνατός του μάλιστα αποκαλύφθηκε δύο μήνες αργότερα μιας και κανείς δεν τον αναζήτησε.



Το 2004 βγαίνει στις μεγάλες οθόνες η πιο σκληρή ταινία με τίτλο «Τα Πάθη Του Χριστού» δια χειρός Μέλ Γκίμπσον. Ο πρωταγωνιστής Τζέιμς Καβίζελ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γλύτωσε τη ζωή του από θαύμα ουκ ολίγες φορές. Στην σκηνή πάνω στο σταυρό, ένας κεραυνός ξαφνικά χτυπά τον ηθοποιό, ο οποίος σώζεται κυριολεκτικά από τύχη. Ακόμα μία αστραπή τον χτυπά και στην σκηνή για την επί του Όρους ομιλία. Σε μια άλλη σκηνή του πέφτει ο σταυρός που κουβαλάει και παθαίνει σοβαρή εξάρθρωση ώμου. Στη συνέχεια των γυρισμάτων του δίνουν καταλάθος διπλό χτύπημα με το μαστίγιο και του δημιουργούν μια ουλή στην πλάτη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρρώστησε και από υποθερμία. Μετά από αυτή του την επιτυχία όμως όλες οι πόρτες είναι κλειστές και έχασε τον ρόλο στην ταινία «Superman returns» που τόσο πολύ ήθελε..



Ο ηθοποιός Τζέφρι Χάντερ ενσάρκωσε τον Ιησού στην επανέκδοση της ταινίας «ο Βασιλεύς των Βασιλέων» το 1961 και μάλιστα όντας 33χρονών! Ο Χάντερ, ενώ μέχρι τότε είχε μία καλή πορεία ως νέος ηθοποιός, μετά τον ρόλο του Ιησού χάθηκε. Εννιά χρόνια μετά την ταινία σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του πέφτοντας στο πάτωμα από εγκεφαλικό επεισόδιο και χτυπώντας θανάσιμα το κεφάλι του.

Στα παρακάτω video μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τις κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι προαναφερόμενοι ηθοποιοί και ενσάρκωσαν τον Θεάνθρωπο Ιησού:


__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to ironitsa For This Useful Post:
geodon (02-04-2010), Marlboro_HD (03-04-2010)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συνέντευξη Αννας Διαμαντοπούλου στην "Ημερησία" : "Κανείς δεν αντέχει το κόστος των πρόωρων εκλογών" LATEAM RSS NEWS 0 26-02-2011 17:11:
Γ.Παπανδρέου στο "Euro 50 Group": "Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, το ίδιο να κάνει και η Ευρώπη" LATEAM RSS NEWS 0 21-01-2011 16:42:
Δημοσιεύματα της "Jerusalem Post" και της "Yediot Aharonot" για τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και συνέντευξη του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα LATEAM RSS NEWS 0 18-10-2010 16:55:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 17:15:
"Ή μειώνουμε έλλειμμα και χρέος ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί", τονίζει στο "Βήμα" ο υπουργός Οικονομίας LATEAM RSS NEWS 0 14-06-2009 11:53:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:34:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam