Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το τεστ DNA και η μοιραία... ηλίαση

This is a discussion on Το τεστ DNA και η μοιραία... ηλίαση within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τα λείψανα του Καραβάτζιο, όμως τα μυστήρια που περιβάλλουν τον θάνατό του, πριν από 400 ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-06-2010, 20:27:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Το τεστ DNA και η μοιραία... ηλίαση



Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τα λείψανα του Καραβάτζιο, όμως τα μυστήρια που περιβάλλουν τον θάνατό του, πριν από 400 χρόνια, ίσως να μη λυθούν ποτέ. Επειτα από έναν χρόνο ανασκαφών και αναλύσεις παλιών οστών, οι μελετητές ανακοίνωσαν πως αναγνώρισαν ένα σύνολο κοκάλων ως τα λείψανα του Ιταλού ζωγράφου, ομολογώντας, ωστόσο, ότι ποτέ δεν θα μπορούν να είναι 100% σίγουροι γιΆ αυτό.
Πιστεύουν ότι πιθανότατα ο Καραβάτζιο πέθανε από ηλίαση, όντας αποδυναμωμένος από τη σύφιλη. Ομως οι τελευταίες μέρες του καλύπτονται από μυστήριο. Σύμφωνα με όσα είναι καταγεγραμμένα, πέθανε το 1610, σε ηλικία 39 ετών, στο Πόρτο Εκόλε, μια παραλιακή πόλη της Τοσκάνης. Ηταν ήδη διάσημος ζωγράφος και ζούσε έκλυτο βίο με καβγάδες στους δρόμους, μπόλικο αλκοόλ και σεξουαλικές επαφές με πόρνες.
Τα οστά (θραύσμα του μπροστινού μέρους του κρανίου, δύο κομμάτια από τη σιαγώνα, ένα μηριαίο οστό και το ιερό οστό), που εκτίθονταν στη Ραβένα μέσα σε μια θήκη από πλεξιγκλάς, προέρχονταν από κρύπτες του Πόρτο Εκόλε.
Η ομάδα των επιστημόνων και των αρχαιολόγων, αφού διενήργησε ανασκαφές και μελέτησε πολλά ακόμα οστά, και αφού «χτένισε» αρχειακό υλικό σχετικά με τις κινήσεις του Καραβάτζιο, υπέβαλε τα συγκεκριμένα οστά σε μια σειρά εξετάσεων ραδιοχρονολόγησης μέσω άνθρακα, σε τεστ DNA και άλλες αναλύσεις.
Αν και πολλά από τα λείψανα βρέθηκαν με αλλοιωμένο το γενετικό υλικό, «μόνο σε ένα σύνολο οστών βρήκαμε χρήσιμα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στον Καραβάτζιο - εποχή, περίοδο που πέθανε, φύλο και ύψος» σημειώνει στο Ασοσιέιτεντ Πρες ο ανθρωπολόγος της ομάδας, Τζόρτζιο Γκρουπιόνι.
Αρχικά συνέκριναν το γενετικό υλικό των οστών με το DNA των πιθανών συγγενών του ζωγράφου, μια και ο ίδιος δεν είχε παιδιά. Και πράγματι παρατήρησαν μια σύνδεση με κάποιον της οικογένειας Μερίζι ή Μερίζιο - το πραγματικό όνομα του Καραβάτζιο ήταν Μικελάντζελο Μερίζι. Επιπλέον ανακάλυψαν ότι τα κόκαλα ανήκαν σε έναν άντρα που πέθανε ανάμεσα στα 38 και 40 χρόνια του, γύρω στο 1610, ενώ έφεραν μεγάλη ποσότητα μολύβδου, καθώς και άλλων μετάλλων που χρησιμοποιούσαν οι ζωγράφοι.
Τα λείψανα, τέλος, ανήκαν σε ρωμαλέο άντρα. Ο Καραβάτζιο είχε ύψος 1,70 και θεωρείτο ψηλός για τα δεδομένα της εποχής.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προτίμησε τη μοιραία πτώση από τη σύλληψη... LATEAM RSS NEWS 0 29-01-2011 02:02:
Μοιραία συντριβή ανεμόπτερου στο Αίγιο LATEAM RSS NEWS 0 01-07-2010 11:05:
Μοιραία πτώση ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν LATEAM RSS NEWS 0 26-10-2009 13:37:
Πολλά και ατιμώρητα τα μοιραία ιατρικά λάθη antonis ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 05-12-2007 21:36:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:02:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam