Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > COMPUTERS

EMC και Microsoft επεκτείνουν τη στρατηγική τους συμμαχία ως το 2011

This is a discussion on EMC και Microsoft επεκτείνουν τη στρατηγική τους συμμαχία ως το 2011 within the COMPUTERS forums, part of the Tech Point category; Η EMC και η Microsoft Corp. ανακοίνωσαν την επέκταση της στρατηγικής τους συμμαχίας κατά τρία χρόνια, μέχρι το 2011. Οι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-02-2009, 18:50:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή EMC και Microsoft επεκτείνουν τη στρατηγική τους συμμαχία ως το 2011

Η EMC και η Microsoft Corp. ανακοίνωσαν την επέκταση της στρατηγικής τους συμμαχίας κατά τρία χρόνια, μέχρι το 2011. Οι δύο εταιρείες δεσμεύονται για τη διεύρυνση αλλά και την εμβάθυνση της συνεργασίας τους τόσο στο επίπεδο της διαλειτουργικότητας των προϊόντων τους, όσο και στην παρουσίαση ολοκληρωμένων λύσεων που θα ικανοποιούν απαιτήσεις–κλειδιά των πελατών τους, όπως, μεταξύ άλλων, η μετάβαση σε εικονικά δίκτυα (virtualization), η ασφάλεια και η διαχείριση περιεχομένου.

Οι προτάσεις αυτές θα αναπτυχθούν μέσα από τον ισχυρό συνδυασμό των λύσεων που διαθέτει η Microsoft για μηχανογραφικά κέντρα και των εφαρμογών της για αύξηση της παραγωγικότητας, με τις λύσεις και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τις υποδομές πληροφορικής που προσφέρει η EMC. Ως αποτέλεσμα, οι κοινοί πελάτες των δύο εταιρειών θα ωφεληθούν από την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους των υποδομών πληροφορικής, οι οποίες, διατηρώντας το δυναμικό χαρακτήρα τους, θα μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στους οικονομικούς περιορισμούς και τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις της σημερινής εποχής.

Στη συνάντηση κορυφής των CIO στη Ν. Υόρκη, την οποία παρακολούθησαν μόνον μετά από σχετική πρόσκληση, γενικοί διευθυντές και ανώτατα στελέχη πληροφορικής, ο κ. Joe Tucci και ο κ. Steve Ballmer συζήτησαν σχετικά με το πώς οι εταιρείες τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν αξία στους κοινούς τους πελάτες μέσα από τη συνεργασία τους σε διαφόρους τομείς, μεταξύ των οποίων η βαθύτερη ενασχόληση με την αποθήκευση και την ασφάλεια δεδομένων σε ιδεατά (virtualized) περιβάλλοντα, η αύξηση της παραγωγικότητας μέσα από την κεντρική διαχείριση του περιεχομένου και οι κορυφαίες εφαρμογές ασφαλείας για να αποτρέπουν την υπεξαίρεση δεδομένων.

"Η Microsoft και η EMC δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού, ώστε να δημιουργήσουν τεχνολογίες για τις υποδομές των πληροφορικών συστημάτων, οι οποίες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να κτίσουν εξαιρετικά αποδοτικά και ευέλικτα συστήματα ΙΤ", ανέφερε ο κ. Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Corp. "Μέσα από τις κοινές μας επενδύσεις θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις οι οποίες θα επιτρέπουν στους εταιρικούς μας πελάτες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους σήμερα και να θέσουν τα θεμέλια για τις μελλοντικές τους επιτυχίες".

"Για περισσότερο από μία δεκαετία, η συμμαχία της EMC και της Microsoft προσέδωσε στους πελάτες εξαιρετικά μεγάλη αξία τόσο σε απόλυτο μέγεθος, όσο και σε διάρκεια", ανέφερε ο κ. Joe Tucci, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EMC Corp. "Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την επόμενη φάση σε αυτήν την εξελικτική πορεία. Οι εταιρείες παραμένουν προσηλωμένες και δεσμεύονται να προσφέρουν λύσεις, οι οποίες αναμιγνύουν την τεχνολογία της Microsoft με το portfolio της EMC για υποδομές πληροφορικής, λύσεις, οι οποίες εκτείνονται από το virtualization στη αποθήκευση δεδομένων, τη διαχείριση των πόρων του IT και του περιεχομένου, την ασφάλεια των προϊόντων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών".

Αποδοτικές υποδομές πληροφορικής

Για πολλούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, η δημιουργία αποδοτικών και ευέλικτων υποδομών πληροφορικής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται σε πολλά επίπεδα, ώστε να βοηθήσουν τους οργανισμούς να αυξήσουν την απόδοσή τους. Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας των ιδεατών server, του tiered storage και της διαχείρισης των πόρων ενός συστήματος IT έχει εξελιχθεί σε βασικό συστατικό του σχεδιασμού (planning) των συστημάτων ΙΤ, παρέχοντας μια σειρά από πλεονεκτήματα, ξεκινώντας από τη μείωση του κόστους του hardware, του software και του προσωπικού και φτάνοντας μέχρι την αύξηση της αξιοπιστίας, την ευκολία διαχείρισης και την απόδοση των συστημάτων.

Η Microsoft προσφέρει μια από τις ταχύτερα εξελισσόμενες και οικονομικότερες προτάσεις για virtualization είτε μιλάμε για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, είτε για ένα μηχανογραφικό κέντρο. Στις λύσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα διαχείρισης τόσο του ιδεατού, όσο και του πραγματικού περιβάλλοντος πληροφορικής από μία κεντρική κονσόλα διαχείρισης. Οι τεχνολογικές λύσεις της EMC επιτρέπουν την αποθήκευση, την προστασία και τη διαχείριση των πληροφοριών μέσα σε ιδεατό περιβάλλον Microsoft, στο οποίο περιλαμβάνεται ο Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V και το Microsoft System Center, ενώ υποστηρίζονται από κοινού κάποιες κρίσιμες εφαρμογές όπως ο Microsoft Exchange Server, ο Microsoft SQL Server και ο Microsoft SharePoint Server. Επίσης, μέσω του EMC Consulting's Application Practice, μία ομάδα χιλίων στελεχών, με βαθιά γνώση της τεχνολογίας της Microsoft, προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σχετικά με την αξιολόγηση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των τεχνολογιών της Microsoft, όσον αφορά σε μια ευρεία γκάμα λύσεων για τη δημιουργία ενός ιδεατού ΙΤ περιβάλλοντος.

Ευέλικτη υποδομή διαχείρισης πληροφοριών

Σε όλο τον κόσμο, τα τμήματα πληροφορικής πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στον αυξανόμενο όγκο των πληροφοριών, οι οποίες βρίσκονται μοιρασμένες σε διαφορετικά συστήματα, όπως σε servers κοινών αρχείων, σε servers περιεχομένου και σε υποσυστήματα διαφόρων ομάδων εργασίας, γεγονός που καθιστά τον έλεγχο και τη διαχείριση των πληροφοριών ιδιαίτερα δύσκολη και δυσχεραίνει τόσο την πληροφορική διακυβέρνηση, όσο και τη συμμόρφωση στα σχετικά ρυθμιστικά πλαίσια. Το IDC αναφέρει ότι οι υπό διαχείριση πληροφορίες αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό και μέχρι το 2011 θα έχουν υπερδιπλάσιο όγκο σε σχέση με το παρόν. Σήμερα, οι οργανισμοί μπορούν να συνδέσουν την πλατφόρμα EMC Documentum με τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων του Microsoft Office SharePoint Server, του Microsoft Office Outlook και του Microsoft SQL Server, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι σημερινοί εργαζόμενοι αξιοποιούν την πληροφορία, όπου κι αν αυτή βρίσκεται, και σε τελική ανάλυση να μπορέσουν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων και του κόστους, καθώς και στην αύξηση της απόδοσης των πληροφορικών συστημάτων.

Αξιοποιώντας ένα μοναδικό συνδυασμό γνώσης του κλάδου, των σχεδιαστικών πρακτικών και της τεχνολογίας, το τμήμα EMC Consulting βοηθά, επίσης, τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν την αξία των πληροφοριών και να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για την αξιοποίησή τους, μέσα από τη χρήση δοκιμασμένων εργαλείων και μεθοδολογίας και μέσω του συνδυασμού οικείων προϊόντων της Microsoft με αυτά της EMC για τη δημιουργία ισχυρών υποδομών συστημάτων πληροφορικής.

Ως ένδειξη της εμβάθυνσης της στρατηγικής συμμαχίας των δύο εταιρειών, η EMC θα αναπτύξει λύσεις οι οποίες αξιοποιούν και επεκτείνουν τις δυνατότητες του Microsoft Office SharePoint. Εκτός αυτού, η EMC θα συνεχίσει να αναπτύσσει λύσεις οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν το οικείο περιβάλλον και τα interfaces του Microsoft Office και του SharePoint, για να διαχειρίζονται, μέσω των κατάλληλων επιχειρησιακών διαδικασιών, το περιεχόμενο που βρίσκεται αποθηκευμένο και που προστατεύεται σε συστήματα διαχείρισης πληροφοριών της από την EMC. Στο τελικό στάδιο, οι λύσεις αυτές θα ενθαρρύνουν τους πελάτες να μοιράζονται, μαζί με επιχειρησιακά δεδομένα άλλου τύπου, περιεχόμενο απΆ ευθείας μέσω του SharePoint και μέσω μηνυμάτων του Microsoft Exchange server, να προχωρήσουν στη δημιουργία ολοκληρωμένων αρχείων (archives) για τη μακροχρόνια διατήρηση δεδομένων, βελτιώνοντας έτσι τις λειτουργικές τους επιδόσεις, επιτυγχάνοντας την ελεγχόμενη επεκτασιμότητα (scalability) των συστημάτων παραγωγής, διευκολύνοντας τη διαχείριση ηχητικών πληροφοριών και διασφαλίζοντας την ετοιμότητά τους να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες τους, σε περιπτώσεις επίλυσης διαφορών.

Ευέλικτες υποδομές πληροφορικής

Το περιβάλλον IT ενός οργανισμού βασίζεται όλο και περισσότερο στην εταιρική πληροφορία, πράγμα που σημαίνει ότι η ενδεχόμενη απώλεια, η έλλειψη διαθεσιμότητας ή η οποιουδήποτε τύπου καταστροφή κάποιων δεδομένων μπορεί να προξενήσει σοβαρούς επιχειρηματικούς κινδύνους. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία λύσεων για την προστασία των πληροφοριών σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft. Ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο η EMC και η Microsoft ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις για την ασφάλεια των πληροφοριών, κατασκευάζοντας μέσω της RSA, του τμήματος ασφαλείας της EMC, πρωτοποριακές τεχνολογίες Data Loss Prevention (DLP), τις οποίες ενσωματώνουν στην πλατφόρμα της Microsoft και στα μελλοντικά προϊόντα προστασίας πληροφοριών. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους οργανισμούς να ορίσουν κεντρικά την πολιτική προστασίας των πληροφοριών που διαθέτουν, να αναγνωρίσουν και να ταξινομήσουν τα ευαίσθητα δεδομένα σε οποιοδήποτε υποσύστημα ή τμήμα της υποδομής πληροφορικής κι αν βρίσκονται και να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από ελεγκτικούς μηχανισμούς για να προστατεύσουν τα δεδομένα αυτά τόσο εντός των κέντρων μηχανογράφησης, όσο κι εντός του δικτύου τους ή των σταθμών εργασίας.

Σαν ένα πρώτο βήμα, η νέα σουίτα RSA DLP Suite 6.5 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνεργάζεται χωρίς προβλήματα με τις υπηρεσίες διαχείρισης Active Directory Rights Management Services της Microsoft. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας μπορούν να υλοποιήσουν με εύκολο τρόπο την πολιτική τους σχετικά με τα δικαιώματα πρόσβασης σε πληροφορίες και με τη χρήση δεδομένων για ολόκληρο το τμήμα μηχανογράφησης και για τους τελικούς σταθμούς εργασίας, βάσει του επιπέδου διαβάθμισης των πληροφοριών. Η Microsoft θα συνεχίσει να ενσωματώνει στα προϊόντα της την τεχνολογία data-loss prevention της RSA, έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους ασφαλείας να ελέγχουν την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και να αποτρέπουν την οποιαδήποτε μη αδειοδοτημένη χρήση τους.

"Σε αυτό το προκλητικό οικονομικό περιβάλλον, το τμήμα πληροφορικής ενός οργανισμού αποτελεί -σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά- ένα εργαλείο ζωτικής σημασίας για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης στις αγορές όλου του κόσμου. Για αυτό το λόγο είναι καλοδεχούμενη η είδηση ότι η EMC και η Microsoft δεσμεύονται να φέρουν ακόμη πιο κοντά την τεχνολογία και τα προϊόντα τους, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αποκτήσουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά επιπλέον επιχειρηματική αξία μέσα από τις πληροφορίες που διαθέτουν", ανέφερε ο κ. Frank Gens, senior vice president και επικεφαλής αναλυτής στην IDC.foracamp
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η Microsoft προσκαλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν στο «Tech Talent 4 Good» Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 04-01-2011 15:25:
Συμμαχία Yahoo! - Google LATEAM RSS NEWS 0 13-06-2008 08:40:
Υπηρεσία της Microsoft κατευθύνει τους οδηγούς μακριά από το μποτιλιάρισμα LATEAM RSS NEWS 0 10-04-2008 23:19:
Η Microsoft προσκαλεί και πάλι τους χάκερς. cRc ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 12-05-2007 17:15:
Nokia και Yahoo! επεκτείνουν την προηγμένη εμπειρία χρήσης aggelos_a ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 13-03-2007 16:26:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:21:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam