Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > COMPUTERS

Η εύθυμη πλευρά του Powerpoint

This is a discussion on Η εύθυμη πλευρά του Powerpoint within the COMPUTERS forums, part of the Tech Point category; Το Powerpoint μπορεί να έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική εργασία, αλλά προσφέρει επίσης δυνατότητες δημιουργίας ψυχαγωγικών slideshows με τις προσωπικές σας ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-01-2009, 17:53:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Η εύθυμη πλευρά του Powerpoint


Το Powerpoint μπορεί να έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική εργασία, αλλά προσφέρει επίσης δυνατότητες δημιουργίας ψυχαγωγικών slideshows με τις προσωπικές σας φωτογραφίες.

Για πολλούς χρήστες, οι παρουσιάσεις στο Powerpoint έχουν συνδυαστεί με την εργασία. Για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που το χρησιμοποιούν, το Powerpoint σημαίνει γραφήματα, βαρετά κείμενα και πολλές ώρες σχεδίασης για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Αλλά το Powerpoint δεν είναι απαραίτητα μόνο τα παραπάνω. Παρόλο που έχει σχεδιαστεί για εργασιακή χρήση, είναι επίσης ένα πολύ καλό εργαλείο για να δημιουργήσετε εύθυμα slideshows και παρουσιάσεις. Θα μπορούσατε με αυτό, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε ένα slideshow με τις φωτογραφίες των διακοπών σας. Αν δεν είστε ήδη κάτοχοι του προγράμματος, μπορείτε να το προμηθευτείτε αγοράζοντας ένα από τα πακέτα του Microsoft Office.
Παρακάτω, θα ξεκινήσουμε από έναν "λευκό καμβά" και θα δημιουργήσουμε πολύχρωμα slideshows, συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες και ήχους, ενώ θα σας δείξουμε και πώς να δημοσιεύσετε τη δημιουργία σας στο Διαδίκτυο. Τα Powerpoint 2003 και 2007 χρησιμοποιούν παρόμοιες εντολές για όλα τα παραπάνω, οπότε στη συνέχεια θα αναφερθούμε και στις δύο εκδόσεις.

Επιλέγοντας εικόνες
Η πιο απλή μορφή slideshow που μπορείτε να δημιουργήσετε με το πρόγραμμα, είναι για να αναδείξετε τις φωτογραφίες σας. Για να ξεκινήσετε, μετακινήστε όλες τις φωτογραφίες σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον σκληρό σας δίσκο. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας και να τις αντιγράψετε στη συνέχεια σε έναν φάκελο μέσα στο Έγγραφά μου, ή κάπου αλλού, για εύκολη πρόσβαση. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τη διάρκεια της παρουσίασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες φωτογραφίες θέλετε. Αντίθετα, αν περιορίζεστε χρονικά, δεν θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερες από 20 φωτογραφίες, οι οποίες θα εναλλάσσονται ανά 20 περίπου δευτερόλεπτα.
Από τη στιγμή που όλες οι εικόνες έχουν συγκεντρωθεί σε έναν φάκελο, το επόμενο βήμα είναι να τις εισάγετε στο πρόγραμμα. Στο Powerpoint 2003 κάντε κλικ στο Εισαγωγή > Εικόνα > Νέο άλμπουμ φωτογραφιών (Insert > Picture > New photo album). Στο Office 2007 κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή και επιλέξτε Αλμπουμ φωτογραφιών (Insert > Photo Album). Το επόμενο παράθυρο είναι κοινό και για τις δύο εκδόσεις του Office. Θα χρειαστεί απλώς να επιλέξετε μέσα από τον επιλογέα αρχείων (Αρχείο/Δίσκος) τον φάκελο που έχετε αποθηκεύσει τις φωτογραφίες σας. Αν ο συγκεκριμένος φάκελος δεν περιέχει τίποτα άλλο παρά μόνο τις εικόνες, πατήστε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+A από το πληκτρολόγιο για να τις επιλέξετε όλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και να κάνετε κλικ μία προς μία τις εικόνες που θέλετε να συμπεριλάβετε στην παρουσίασή σας.

Προσθέτοντας το άλμπουμ
Το παράθυρο του άλμπουμ των φωτογραφιών περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, όπως αυτή που σας επιτρέπει να μετατρέψετε όλες σας τις εικόνες σε ασπρόμαυρες ή να αλλάξετε τη φωτεινότητα και την αντίθεση των χρωμάτων. Θα σας προτείναμε, βέβαια, να μην ασχοληθείτε με αυτές, αλλά να χρησιμοποιήσετε κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας πριν εισάγετε τις φωτογραφίες σας στο Powerpoint. Συνεχίζοντας, μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά παρουσίασης των φωτογραφιών. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μια εικόνα και χρησιμοποιήστε τα βελάκια που θα συναντήσετε ακριβώς από κάτω. Για να αλλάξετε την κλίση των εικόνων από οριζόντια σε κάθετη, κάντε κλικ στα αντίστοιχα εικονίδια που μοιάζουν με μικρά τρίγωνα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε υπότιτλους στις εικόνες σας. Στο κάτω μέρος του παραθύρου του άλμπουμ φωτογραφιών υπάρχει ένα τμήμα που ονομάζεται Διάταξη άλμπουμ (Album layout). Αν το Προσαρμογή στη Διαφάνεια (Fit to slide) είναι επιλεγμένο, τότε κάθε εικόνα θα εμφανίζεται μόνη της σε κάθε διαφάνεια. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και έναν υπότιτλο μαζί με κάποιες από τις εικόνες σας, θα πρέπει να επιλέξετε είτε το 1 εικόνα είτε το 1 εικόνα με τίτλο (1 picture, 1 picture with title). Εξ ορισμού, ως υπότιτλος χρησιμοποιείται το όνομα του κάθε αρχείου, αλλά αυτό μπορείτε να το αλλάξετε στη συνέχεια. Ακριβώς από κάτω υπάρχει μία ακόμη αναδιπλούμενη λίστα για να προσθέσετε πλαίσιο (κορνίζα) σε όποια εικόνα θέλετε. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο πλήκτρο Δημιουργία (Create).
Για να μεταβείτε στο ίδιο παράθυρο σε περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις αργότερα, επιλέξτε Αλμπουμ φωτογραφιών από το μενού Μορφή (Format > Photo Album) για το Powerpoint 2003. Στην έκδοση 2007, επιλέξτε την καρτέλα Εισαγωγή και από το βελάκι που βρίσκεται κάτω από το άλμπουμ φωτογραφιών, επιλέξτε Επεξεργασία άλμπουμ φωτογραφιών (Insert > Photo Album > Edit Photo Album).
Ως προεπιλογή, το φόντο κάθε διαφάνειας θα είναι άσπρο. Αυτό δεν είναι και πολύ όμορφο για ένα slideshow φωτογραφιών, οπότε προτείνεται να το αλλάξετε. Στην έκδοση 2003 επιλέξτε Μορφή > Φόντο Διαφάνειας (Format > Background) για να εμφανιστεί η χρωματική παλέτα με τα χρώματα (το μαύρο είναι μια καλή επιλογή). Στο Powerpoint 2007, επιλέξτε Σχεδίαση > Στυλ φόντου (Format > Slide Design).

Δώστε κίνηση
Εκτός από φωτογραφίες μπορείτε επίσης να προσθέσετε και βίντεο στην παρουσίασή σας. Αρχικά, επιλέξτε τη διαφάνεια που θέλετε να εμφανίζεται το βίντεο. Αν δεν υπάρχει κάποια άδεια διαφάνεια, μπορείτε να προσθέσετε κάποια καινούρια πατώντας τα πλήκτρα Ctrl+M από το πληκτρολόγιο. Στο Powerpoint 2003 κάντε κλικ στο Εισαγωγή > Ταινία και ήχος > Εισαγωγή από αρχείο (Insert > Movies and Sounds > Movie from file) και επιλέξτε το αρχείο της ταινίας από τον σκληρό σας δίσκο. Στο Powerpoint 2007 κάντε αντίστοιχα κλικ στο Εισαγωγή > Ταινία (Insert > Movie). Και στις δύο περιπτώσεις, θα ερωτηθείτε αν θέλετε η αναπαραγωγή του βίντεο κλιπ να ξεκινάει αυτόματα ή αν θα κάνετε κλικ για να ξεκινήσει. Επιλέξτε ένα από τα δύο και το βίντεο κλιπ θα προστεθεί στη διαφάνειά σας.Computer Active
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η γυναικεία πλευρά του άντρα... geodon ΥΓΕΙΑ 0 14-05-2010 01:01:
Δημιουργια αρχειων Word, Excel, Powerpoint online Smell ΧΡΗΣΙΜΑ LINK 0 04-03-2010 08:39:
« Προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ δεν ... LATEAM RSS NEWS 0 21-05-2009 13:28:
Χαρτογραφείται η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης LATEAM RSS NEWS 0 18-02-2009 14:31:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:44:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam