Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > COMPUTERS > SOFTWARE

"E-security": οδηγός της BSA για ηλεκτρονική προστ

This is a discussion on "E-security": οδηγός της BSA για ηλεκτρονική προστ within the SOFTWARE forums, part of the COMPUTERS category; Η Business Software Alliance (BSA) εγκαινιάζει στην ιστοσελίδα της: Κώδικας: http://www.bsa.org/hellas τη νέα πύλη «e-ασφάλεια», που μεταξύ άλλων, παρέχει χρήσιμες ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-02-2008, 23:47:   #1
kouklitsa
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη kouklitsa
 
Εγγραφή: Feb 2008
Περιοχή: somewhere in the Universe...
Μηνύματα: 138
Thanks: 20
Thanked 41 Times in 23 Posts
My Mood:
kouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished road
Προεπιλογή "E-security": οδηγός της BSA για ηλεκτρονική προστ

Η Business Software Alliance (BSA) εγκαινιάζει στην ιστοσελίδα της:
Κώδικας:
http://www.bsa.org/hellas
τη νέα πύλη «e-ασφάλεια», που μεταξύ άλλων, παρέχει χρήσιμες συμβουλές για τις ιδιότητες των προϊόντων ασφαλείας (anti-virus, anti-spyware, firewall), την προστασία των φορητών συσκευών (laptop, PDA) και τη δημιουργία ασφαλών κωδικών (password):
Κώδικας:
http://w3.bsa.org/hellas/
Η ολοένα αυξανόμενη χρήση Η/Υ και η πλοήγηση στο Διαδίκτυο παρέχει στον καθένα μας, απεριόριστη πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ευκαιρίες ηλεκτρονικών αγορών. Δυστυχώς, όμως, αρκετοί επιτήδειοι εκμεταλλεύονται αυτό το μέσο για παράνομες πράξεις, όπως την προσβολή με ιούς, την κλοπή προσωπικών δεδομένων από ανυποψίαστους χρήστες ή και τη διακίνηση πειρατικού και αμφιβόλου ποιότητας λογισμικού.

Η BSA προτείνει απλές πρακτικές εφαρμογές, όπως την εγκατάσταση προϊόντων ασφαλείας και την επιλογή ενός "έξυπνου" και ασφαλούς κωδικού πρόσβασης (password), ώστε να περιορισθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι κίνδυνοι που παραμονεύουν.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στην αγορά λογισμικού από το Διαδίκτυο, ο κίνδυνος για την αγορά πειρατικών προγραμμάτων αντί γνησίων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Μελέτη της IDC1 κατέδειξε ότι το 25% των προϊόντων που φορτώνονται από αμφιβόλου αξιοπιστίας πηγές, δηλαδή εκτός του επίσημου μεταπωλητή, περιέχουν κακόβουλο λογισμικό (malware & spyware), το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια και απόδοση των υπολογιστών. Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδες που πραγματοποιούνται δημοπρασίες διαπιστώθηκε ότι οι πιθανότητες να αγοράσει κανείς παράνομο λογισμικό είναι περίπου 50%.

Όσο εξαπλώνεται η χρήση του Διαδικτύου, τόσο θα αυξάνει και ο κίνδυνος από διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης. Η BSA, μέσω της ιστοσελίδας της, συμβουλεύει τους χρήστες να ενημερώνονται τακτικά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν και ιδιαίτερα να μεριμνούν για την ασφάλεια των παιδιών, τα οποία βρίσκονται σε ακόμα πιο ευάλωτη θέση.

πηγή: 14/02/08 Παύλος Παπαπαύλου cosmo.gr
Ο χρήστης kouklitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο οδηγός του νέου ασφαλιστικού - Tα " μυστικά" για τις συντάξεις -- Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τους ασφαλισμένους LATEAM RSS NEWS 0 05-08-2010 13:04:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 16:15:
"Ή μειώνουμε έλλειμμα και χρέος ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί", τονίζει στο "Βήμα" ο υπουργός Οικονομίας LATEAM RSS NEWS 0 14-06-2009 10:53:
Αύριο η ηλεκτρονική κλήρωση των "300" για τη Βουλή των Εφήβων LATEAM RSS NEWS 0 09-06-2009 18:01:
Οδηγός για "δικαιώματα παιδιών και ΜΜΕ" LATEAM RSS NEWS 0 05-03-2009 18:52:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:39:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam