Greek infotainment community

Greek infotainment community (http://www.lateam.gr/forum/)
-   SOFTWARE (http://www.lateam.gr/forum/f29/)
-   -   ΕΞΥΠΝΑ tips και κόλπα για καλύτερα Windows! (http://www.lateam.gr/forum/f29/e-ypna-tips-kai-kolpa-gia-kalutera-windows-125/)

Smell 06-07-2006 22:10:

ΕΞΥΠΝΑ tips και κόλπα για καλύτερα Windows!
 
http://www.jpg.gr/images3/images.jpg

Η συμβίωση με τα Windows απαιτεί έξυπνες εργασίες αλλά και υπομονή. Για αυτό τον λόγο σας παρέχουμε έξυπνες συμβουλές για αποδοτική και ξεκούραστη εργασία. Ξεκινάμε λοιπόν με 10 tips...

Smell 06-07-2006 22:11:

1
 
1.Εφόσον ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί σύστημα αρχείων NTFS (Τα Windows XP το χρησιμοποιούν ως προκαθορισμένη ρύθμιση), μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένους φακέλους ή αρχεία ως ιδιωτικούς και κατά συνέπεια να αποκλείσετε τη χρήση τους από άλλους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο PC σας. Καταρχήν επιλέξτε το αρχείο ή τον φάκελο που επιθυμείτε και κάνοντας δεξί κλικ επάνω του επιλέξτε Ιδιότητες (Properties) από τη λίστα. Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την καρτέλα Κοινή χρήση (Sharing) και στο πεδίο Τοπική κοινή χρήση και ασφάλεια (Local sharing and security), βάλτε ένα τικ στο Σήμανση φακέλου ως ιδιωτικού (Make this folder private). Τα παραπάνω βέβαια, ισχύουν για φακέλους και αρχεία του προσωπικού σας προφίλ χρήστη και στα οποία έχετε τη δυνατότητα "παρέμβασης".

Smell 06-07-2006 22:12:

2.Είναι δυνατόν να συλλάβετε εικόνες οθόνης από videos που τρέχετε στον Windows Media Player, αλλά θα πρέπει πρώτα να προχωρήσετε σε κάποιες ρυθμίσεις. Ενόσω λοιπόν είναι ανοιχτός ο player, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία (Tools) και ακόλουθα στις Επιλογές (Options). Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε την καρτέλα Επιδόσεις (Performance) και στο πεδίο Επιτάχυνση βίντεο (Video acceleration), σύρετε τη μπάρα κύλισης στα αριστερά, μέχρι την άκρη. Κάντε τέλος κλικ στο Εφαρμογή (Apply) και ΟΚ. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το video σας στον player και να πάρετε εικόνες οθόνης (χρησιμοποιώντας το πλήκτρο PrtScn ή κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία εικόνας). Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θυμηθείτε να σύρετε πάλι στην αρχική της θέση την μπάρα κύλισης για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αναπαραγωγή του video.

Smell 06-07-2006 22:14:

3.Μπορεί να αποδειχτεί αρκετά εκνευριστικό όταν ένα έγγραφό σας καταλαμβάνει και δεύτερη σελίδα για λίγες μόνο λέξεις ή γραμμές. Για να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο (File) και μετά στο Προεπισκόπηση εκτύπωσης (Print Preview). Στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή με σμίκρυνση (Shrink to Fit). Το Word τώρα προσπαθεί να συμπιέσει και να μειώσει τα μεγέθη σε όλο το μήκος του εγγράφου σας ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Εάν παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει, κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία (Edit) και επιλέξτε Αναίρεση (Undo).

Smell 06-07-2006 22:14:

4.Εφόσον ένα πρόβλημα εμφανίσει πρόβλημα δυσλειτουργίας, τα Windows XP θα "προσφερθούν" να αποστείλουν την αναφορά αυτή στη Microsoft. Επειδή μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική η συχνή εμφάνιση του μηνύματος αυτού, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη> Όλα τα προγράμματα> Πίνακας ελέγχου (Start> All Programs> Control Panel). Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, κάντε κλικ στο Επιδόσεις και Συντήρηση (Performance and Maintenance) και στο νέο παράθυρο επιλέξτε το εικονίδιο Σύστημα (System), κάτω δεξιά. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced) και από εκεί πατήστε το κουμπί Αναφορά σφάλματος (Error Reporting). Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε Απενεργοποίηση της αναφοράς σφάλματος (Disable error reporting) και τέλος, ΟΚ.

Smell 06-07-2006 22:17:

5.Εάν ξέρετε το "μυστικό" κλειδί, μπορείτε να κλείσετε και να αποθηκεύσετε όλα τα ανοιχτά έγγραφά σας με μια μόνο κίνηση. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο μενού Αρχείο (File). Θα παρατηρήσετε πως ενώ το έχετε πατημένο, εμφανίζονται δύο επιπλέον επιλογές που πριν δεν υπήρχαν στο Αρχείο: τα Κλείσιμο όλων (Close All) και Αποθήκευση όλων (Save All). Εφόσον θέλετε να κλείσετε ή να αποθηκεύσετε όλα τα έγγραφά σας, κάντε κλικ στις αντίστοιχες επιλογές. Το Word θα σας προειδοποιήσει να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας (αν υπάρχουν) πριν προχωρήσετε στη διαδικασία.

Smell 06-07-2006 22:18:

6.Μερικές φορές, όταν περιηγείστε στο Internet, τα pop-up παράθυρα που χρησιμοποιούνται από κάποια sites, αναπροσαρμόζουν το μέγεθος του παραθύρου του Explorer σε ενοχλητικά μικρές διαστάσεις. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σύρετε κάθε φορά το παράθυρο στις επιθυμητές διαστάσεις, πράγμα που αποδεικνύεται κουραστικό. Δώστε καταρχάς στο παράθυρο τις διαστάσεις που θέλετε. Κάντε κλικ στο Αρχείο (File) και μετά στο Κλείσιμο (Close). Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα παράθυρο του Explorer θα δείτε πως ανοίγει στις διαστάσεις που έχετε επιλέξει.

Smell 06-07-2006 22:18:

7.Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα έλλειψης αποθηκευτικού χώρου στον σκληρό δίσκο σας, δοκιμάστε να απομακρύνετε τα παλιά σας παιχνίδια. Συχνά τα απεγκατεστημένα παιχνίδια αφήνουν πίσω τους και κάποιους φακέλους στον σκληρό δίσκο - ελέγξτε τους φακέλους που θα βρείτε στο C:Program Files για τα παλιά παιχνίδια και διαγράψτε τα.

Smell 06-07-2006 22:19:

8.Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα όπως το Google Desktop ή το Copernic, ώστε να δημιουργήσετε ένα ευρετήριο του σκληρού δίσκου σας, καθιστώντας ευκολότερη την αναζήτηση εγγράφων και αρχείων στον υπολογιστή σας.

Smell 06-07-2006 22:19:

9.Κάποια προγράμματα ανοίγουν αυτόματα όταν το PC εκκινεί. Για να προσθέσετε ένα πρόγραμμα στη λίστα των ήδη υπαρχόντων, πηγαίνετε στο μενού Έναρξη/Όλα τα προγράμματα και μετά κάντε διπλό κλικ στο υπομενού Εκκίνηση (Startup). Ακόλουθα μπορείτε να προσθέσετε με drag 'n' drop, στο παράθυρο που θα ανοίξει, τα εικονίδια των προγραμμάτων που επιθυμείτε να εκκινούν όταν ανοίγετε το PC σας.


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:08:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam