Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   SOFTWARE (https://www.lateam.gr/forum/f29/)
-   -   Λειτουργικό σύστημα για netbooks από την Google (https://www.lateam.gr/forum/f29/leitourgiko-sustima-gia-netbooks-apo-tin-google-36119/)

Smell 13-06-2009 21:20:

Λειτουργικό σύστημα για netbooks από την Google
 
http://img44.imageshack.us/img44/356...idnetbooks.jpg
Acer, Asus και Dell ετοιμάζονται να λανσάρουν φορητούς υπολογιστές με το OS του αμερικανικού κολοσσού
Αμφισβητείται η κυριαρχία της Microsoft στη συγκεκριμένη κατηγορία PC
Hέντονη φημολογία των τελευταίων μηνών τελικώς επιβεβαιώθηκε και προς το τέλος του 2009 θα πρέπει να αναμένουμε τους πρώτους φορητούς υπολογιστές, το λειτουργικό σύστημα των οποίων θα προέρχεται από την Google! Η τελευταία έχει παρουσιάσει το Android, μία πλατφόρμα για «έξυπνα» και προηγμένα κινητά τηλέφωνα, όμως, κάποιοι κατασκευαστές δείχνουν να θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε netbooks (σ.σ. μικρού μεγέθους και προσιτοί σε τιμή φορητοί υπολογιστές). Άλλωστε, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των netbooks είναι άλλωστε αρκετά κοντά σε εκείνα των καλύτερων κινητών τηλεφώνων.

Ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσίασε netbook με το Google Android ήταν η ταϊβανέζικη Acer, η οποία, μάλιστα, υποστήριξε ότι τα σχετικά μοντέλα θα είναι εμπορικά διαθέσιμα στο τρίτο τρίμηνο του 2009. Μέχρι τότε, όμως, δεν αποκλείεται και η Asus να έχει παρουσιάσει ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων netbook, ενώ στη σχετική λίστα φέρονται να περιλαμβάνονται και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως, για παράδειγμα, η Dell.

Ευελιξία και ταχύτητα

Το πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης του Android σε ένα netbook είναι ότι -θεωρητικά τουλάχιστον- προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα, ενώ μειώνει και το κόστος του μηχανήματος. Όμως, επειδή ακόμη δεν έχει πραγματικά δοκιμαστεί και υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον το κοινό θα το υποδεχτεί με θέρμη, η Acer φέρεται να σχεδιάζει να διαθέτει το εν λόγω netbook και με Windows XP, δηλαδή να υπάρχουν προεγκαταστημένα δύο λειτουργικά συστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το λανσάρισμα υπολογιστών με Android ίσως αποδειχθεί από τις πλέον σημαντικές κινήσεις των τελευταίων ετών, δεδομένου ότι θα φέρει την Google αντιμέτωπη με τη Microsoft εκεί όπου η τελευταία είναι η απόλυτη κυρίαρχος: στα λειτουργικά συστήματα. Και το ερώτημα είναι αν η Google θα καταφέρει να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς σε έναν χώρο που δεν έχει μέχρι τώρα παρουσία.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:25:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam