Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   SOFTWARE (https://www.lateam.gr/forum/f29/)
-   -   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx (https://www.lateam.gr/forum/f29/ubuntu-10-04-lucid-lynx-59083/)

Stella 29-04-2010 16:42:

Ubuntu 10.04 Lucid Lynx
 
http://img248.imageshack.us/img248/2139/ubuntu1004.jpg

Η Ubuntu κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Ubuntu 10.04, γνωστού με την κωδική ονομασία Lucid Lynx. Μια έκδοση που ξεχωρίζει για τη νέα οπτική του περιβάλλοντος εργασίας της, τις πολλές διόδους προς τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και τη μακρόχρονη τεχνική της υποστήριξη.

Όσον αφορά στο τελευταίο, η Ubuntu 10.04 αποτελεί μια LTS (Long Term Support) έκδοση. Έτσι η ομάδα ανάπτυξης θα τροφοδοτεί για τρία χρόνια την έκδοση desktop της διανομής με updates και security patches, όπως και για πέντε χρόνια την έκδοση server.

Τη βάση για τη νέα έκδοση της Ubuntu σχηματίζει ο πυρήνας 2.6.32, όπως και το Gnome 2.30. To τελευταίο περιέχει μερικές νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Μεταξύ άλλων και το One Music Store, ένα portal στο οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει μουσική.

Στην έκδοση 10.04 δεν ανανεώθηκαν μόνο ο πυρήνας και άλλα συστατικά του συστήματος, αλλά και η εμφάνιση του περιβάλλοντος εργασίας.Έτσι αντί του διατηρημένου σε τόνους του καφέ "Human" theme, χρησιμοποιείται το νέο "Light" theme. Η ομάδα ανάπτυξης μετάφρασε το Light με δύο τρόπους - φως και ανάλαφρος - και επιχείρησε να ενσωματώσει και τους δύο στο σχεδιασμό.

Οι προγραμματιστές επεξεργάστηκαν επίσης και τα titlebar widgets. Εκτός αυτού τα κουμπιά διαχείρισης των παραθύρων βρίσκονται, όπως στο Mac OS, στην πάνω αριστερή άκρη.

Μπορείτε ακόμα να αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Βασικό σας εργαλείο γι΄ αυτό αποτελεί o Gwibber, ένα εργαλείο microblogging που επικοινωνεί, μεταξύ άλλων, με τα Twitter, Facebook, Digg και Flickr.

Η έκδοση server έχει εξοπλιστεί με νέες λειτουργίες Cloud. Ως βάση γι' αυτό χρησιμοποιείται το Eucalyptus 1.6.2.

Εκτός από τη στάνταρ διανομή, υπάρχουν, ως είθισται, μια έκδοση για τους 64μπιτους επεξεργαστές της AMD, μία έκδοση server και η Netbook Remix έκδοση.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:05:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam