Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > COMPUTERS > SOFTWARE

Windows XP: επιτάχυνση με τεχνάσματα

This is a discussion on Windows XP: επιτάχυνση με τεχνάσματα within the SOFTWARE forums, part of the COMPUTERS category; Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του My computer και επιλέξτε Properties. Στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει επιλέξτε Settings. Αν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-12-2006, 22:55:   #1
Exodia
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Exodia
 
Εγγραφή: Sep 2006
Περιοχή: Στο Σπυρο θα μαι
Μηνύματα: 622
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
My Mood:
Exodia is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή Windows XP: επιτάχυνση με τεχνάσματα

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του My computer και επιλέξτε Properties. Στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει επιλέξτε Settings.
Αν είναι πολλές οι φορές που ενώ διαχειρίζεστε προγράμματα και εφαρμογές στα Windows XP σας εμφανίζεται ένα bubble κάτω δεξιά και σας ενημερώνει πως η εικονική σας μνήμη (virtual memory) είναι χαμηλή, τότε είναι καιρός να την αυξήσουμε! Επειδή αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στις οθόνες των χρηστών με Windows XP, πάμε να δούμε πως μπορείτε να αυξήσετε την virtual memory του συστήματός σας, χωρίς να υπάρξει κανένα περαιτέρω πρόβλημα. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του My computer και επιλέξτε Properties. Στους καταλόγους που θα σας εμφανίσει μεταβείτε στο Advanced και επιλέξτε τα Settings. Θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο με τα Performance Options. Στον κατάλογο Advanced θα δείτε τρεις κατηγορίες. Στην τρίτη κατηγορία που εμφανίζεται ως virtual memory επιλέξτε change. Θα σας ανοίξει το παράθυρο με τις ιδιότητες της εικονικής σας μνήμης. Ενεργοποιήστε το custom size σε περίπτωση που δεν είναι ενεργοποιημένο και στο πεδίο initial size μπορείτε να δώσετε μέχρι την επιτρεπόμενη τιμή που σας αναφέρει το παράθυρο στο total paging file size. Καλό θα είναι να μην ξεπεράσετε την τιμή που αναφέρεται στο maximum size. Πατήστε Set και κατόπιν ok. Υπάρχει πιθανότητα να σας ζητηθεί επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.


System Info για Windows XP Pro


Στο σημείο που βρίσκεστε στο command line πληκτρολογήστε την εντολή systeminfo> info.txt για να δημιουργήσετε ένα αρχείο .txt με τις πληροφορίες του συστήματός σας.
Αν έχετε Windows XP Pro μπορείτε πολύ εύκολα να μάθετε όποια πληροφορία θέλετε για το σύστημά σας από τα MHz της CPU σας μέχρι τι version είναι το BIOS που χρησιμοποιείτε. Από το start menu μεταβείτε στο run και πληκτρολογήστε cmd (ή command). Θα μεταφερθείτε σε command line όπου θα πληκτρολογήσετε την εντολή systeminfo σε μία λέξη και θα ξεκινήσει το loading για να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που θα βρει. Μπορείτε να κρατήσετε σε .txt αρχείο όλες αυτές τις πληροφορίες. Στο σημείο που βρίσκεστε στο command line για παράδειγμα c:\Documents and Settings πληκτρολογήστε την εντολή systeminfo> info.txt και έπειτα στην τοποθεσία την οποία βρισκόσασταν (Documents and Settings) θα βρείτε ένα txt αρχείο με το όνομα info και με τις πληροφορίες του συστήματός σας.


Ορίστε τις προτεραιότητές σας


Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μια διεργασία, στον ορισμό προτεραιότητας μπορείτε να την ορίσετε ως υψηλή.
Μπορείτε να ορίσετε τις προτεραιότητες στις εφαρμογές που τρέχετε για να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση του υπολογιστή και των προγραμμάτων σας. Πατήστε Ctrl + Shift + Esc και θα σας μεταφέρει στη διαχείριση εργασιών των Windows. Στις εφαρμογές (πρώτο tab) βρίσκονται οι εργασίες που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας. Πιο δίπλα, στο δεύτερο tab με τις διεργασίες, κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μια διεργασία, στον ορισμό προτεραιότητας μπορείτε να την ορίσετε ως υψηλή. Για παράδειγμα, όταν γράφετε ένα CD καλό θα είναι να ορίζετε το πρόγραμμα εγγραφής που τρέχει εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή σας, ως υψηλής προτεραιότητας, ώστε να αποφεύγετε κατά μεγάλο ποσοστό την περίπτωση να καεί το CD σας.


Δημιουργήστε startup disk στα Windows XP


Στο format options επιλέξτε create an MS-DOS startup disk και πατήστε ok.
Για να δημιουργήσετε δισκέτα εκκίνησης στα Windows XP τοποθετήστε μια κενή δισκέτα στο floppy drive σας και μεταβείτε στο my computer, κάντε δεξί κλικ στο 3 ½ floppy (a) και επιλέξτε format. Στο μενού που θα σας εμφανίσει επιλέξτε quick format στο format options και πατήστε ok. Μετά το format που θα κάνετε (παραμένετε στο ίδιο μενού) στο format options επιλέξτε create an MS-DOS startup disk και πατήστε ok. Μόλις τελειώσει η διαδικασία, κρατήστε την δισκέτα σε ασφαλές μέρος γιατί ίσως να σας χρησιμεύσει μελλοντικά.


Send to, χωρίς τις επιλογές σας;Σε κάθε δεξί κλικ που κάνετε πάνω σε κάποιο αρχείο υπάρχει η επιλογή Send To. Από εκεί μπορείτε να στείλετε αυτό το αρχείο στην τοποθεσία που θέλετε. Αν δεν υπάρχει όμως η τοποθεσία που θέλετε; Θα δούμε με απλά βήματα πως ακριβώς μπορείτε να μεταβείτε μέσα στο φάκελο Send To και να τον διαμορφώσετε. Ενεργοποιήστε την εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων. Από έναν φάκελό σας επιλέξτε tools και folder options. Στον κατάλογο view ενεργοποιείστε το show hidden files and folders από το advanced settings. Πατήστε apply και κατόπιν ok. Θυμηθείτε, μετά τις αλλαγές που θα κάνετε στο φάκελο Send To να ενεργοποιήσετε ξανά την απόκρυψη κρυφών στοιχείων και φακέλων (είναι η ίδια διαδικασία με την εμφάνιση). Από την στιγμή λοιπόν που φαίνονται όλα τα αρχεία σας, μεταβείτε στο my computer και στο σκληρό δίσκο που έχετε τα Windows (συνήθως είναι ο c: ) και στο φάκελο Documents and Settings. Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο με όλους τους users που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας. Eπιλέξτε τον φάκελο με το δικό σας user. Μέσα στο φάκελό σας θα βρείτε τον φάκελο Send To. Μπείτε στον φάκελο Send To και θα δείτε την λίστα (πλην των hardware συσκευών που έχετε) που σας εμφανίζει όταν κάνετε δεξί κλικ πάνω σε κάποιο αρχείο στην επιλογή Send To. Όλα τα αρχεία μέσα σ' αυτόν τον φάκελο θεωρούνται shortcut και έτσι μπορείτε να διαγράψετε οποιοδήποτε θέλετε που δεν χρησιμοποιείτε. Για να δημιουργήσετε ένα shortcut ώστε να μπει και να φαίνεται στη λίστα του Send To, μέσα στο φάκελο του Send To που βρίσκεστε κάντε δεξί κλικ. Επιλέξτε New και Shortcut. Θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο, πατήστε browse και ορίστε τον φάκελο ή τον σκληρό δίσκο που θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε και νέο φάκελο. Πατήστε ok, κατόπιν next και finish. Ετσι ένα εικονίδιο θα έχει εμφανιστεί μέσα στο φάκελο Send To, αλλά και στην λίστα του Send To του δεξί κλικ σας.


Έχετε δύο λειτουργικά σ' ένα PC;


Κάντε δεξί κλικ στο my computer και επιλέξτε properties. Μεταφερθείτε στο φάκελο Advanced και στο Startup and Recovery επιλέξτε Settings.
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο το παρακάτω tip. Κάθε φορά που ανοίγετε τον Η/Υ σας, πριν κάνει boot σε κάποιο από τα λειτουργικά συστήματα που έχετε εγκατεστημένα, σας τα εμφανίζει και σας ζητάει να επιλέξετε μεταξύ ενός, καθώς μετράει η αντίστροφη μέτρηση με δευτερόλεπτα. Kατόπιν αν δεν επιλέξετε μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα ένα λειτουργικό, εκκινεί από μόνο του σε αυτό που βρίσκεται πρώτο στην επιλογή του. Μπορείτε να επεκτείνετε την αντίστροφη μέτρηση ή ακόμη και να την συντομεύσετε, ορίζοντας εσείς το χρόνο μέσα από τα Windows. Κάντε δεξί κλικ στο my computer και επιλέξτε properties. Μεταφερθείτε στο φάκελο Advanced και στο Startup and Recovery επιλέξτε Settings. Στο νέο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί υπάρχουν και οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Στην επιλογή Time to display list of operating systems δώστε τον αριθμό δευτερολέπτων που θέλετε να μετράει αντίστροφα. Μπορείτε βέβαια να απενεργοποιήσετε τελείως την επιλογή, αν θέλετε να εκκινεί από συγκεκριμένο λειτουργικό, το οποίο και πρέπει είναι αυτό που αναγράφεται στο πεδίο Default Operating System.


Μετονομάστε τον "κάδο αποριμμάτων σας"


Στην επιλογή Time to display list of operating systems δώστε τον αριθμό δευτερολέπτων που θέλετε να μετράει αντίστροφα.
Οσο κι αν έχετε ψάξει αναρωτιέστε ακόμα από που μπορείτε να μετονομάσετε τον κάδο απορριμάτων σας μιάς και δεν γίνεται όπως με τα υπόλοιπα εικονίδια. Αν μεταβείτε σε συγκεκριμένο κλειδί που θα δούμε παρακάτω της registry μπορείτε να δώσετε το όνομα που θέλετε εσείς στον κάδο απορριμάτων σας! Από start menu, επιλέξτε run και πληκτρολογήστε regedit.Θα σας εμφανίσει το παράθυρο της registry editor.Ακολουθήστε το κλειδί HKEY_CLASSES_ ROOT/CLSID/ {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} που ίσως σας καθυστερήσει μέχρι να το βρείτε. Δεξιά σας στο πεδίο recycle bin κάντε διπλό κλίκ και δώστε το όνομα που εσείς θέλετε να έχει.
Ο χρήστης Exodia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης LATEAM RSS NEWS 0 15-07-2010 07:57:
Ολοκληρώνεται η υποστήριξη για Windows XP SP2, Windows 2000 Server, Windows 2000 Professional και Windows Vista RTM LATEAM RSS NEWS 0 27-01-2010 11:31:
Επίσημη παρουσίαση των Windows 7, Windows Server 2008 R2, Microsoft Exchange Server 2010 και Windows Phone LATEAM RSS NEWS 0 10-12-2009 18:46:
Ζητούν επιτάχυνση της δικαιοσύνης LATEAM RSS NEWS 0 14-02-2009 20:24:
Τρέξτε τα Windows μέσα από... τα Windows! antonis SOFTWARE 1 13-01-2008 08:50:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:26:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam