Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ > ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Αλλαγή εποχής στην TV με τη συμφωνία ON Telecoms - FOX

This is a discussion on Αλλαγή εποχής στην TV με τη συμφωνία ON Telecoms - FOX within the ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ forums, part of the ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ category; Σε νέα εποχή μπήκε από χθες η αγορά της τηλεόρασης στη χώρα μας, αφού η τηλεοπτική διαφημιστική πίτα, -η οποία ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-11-2008, 19:28:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Αλλαγή εποχής στην TV με τη συμφωνία ON Telecoms - FOX


Σε νέα εποχή μπήκε από χθες η αγορά της τηλεόρασης στη χώρα μας, αφού η τηλεοπτική διαφημιστική πίτα, -η οποία ετησίως βάσει της τεκμαρτής διαφημιστικής δαπάνης και των στοιχείων της Media Services, ανέρχεται περί το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο πραγματικών πωλήσεων)- απέκτησε έναν ακόμα «μνηστήρα» και μάλιστα με διεθνείς περγαμηνές.
Μετά την είσοδο του RTL στην ελληνική τηλεοπτική αγορά των ελεύθερων καναλιών, προ μηνός, μέσα από την εξαγορά του Alpha, ένας ακόμα μεγάλος «παίκτης» διεθνούς βεληνεκούς, η αμερικανική εταιρεία FOX, ήρθε στη χώρα μας σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ON Telecoms, διευρύνοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό στο τομέα της παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, αλλάζοντας ωστόσο τα δεδομένα, στον ευρύτερο τηλεοπτικό (ελεύθερο και συνδρομητικό) χώρο.

Καινούργια εταιρεία
Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε χθες, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ON Telecoms, σε συνεργασία με την αμερικανική FOX, προχώρησαν στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους για την παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου της δεύτερης, μέσω της δημιουργίας του τηλεοπτικού καναλιού FOXlife, πλήρως υποτιτλισμένου στα ελληνικά, 24 ώρες το 24ωρο για 7 ημέρες την εβδομάδα.
Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της OΝ Telecoms Κάρολος Γκίκας φέρνει τον μεγαλύτερο παραγωγό περιεχομένου ψυχαγωγίας παγκοσμίως, στην Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι η ON Telecoms, ήδη παρέχει εδώ και αρκετό καιρό μέσα από την τηλεοπτική της πλατφόρμα, εκτός από το περιεχόμενο των συμβατικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (ιδιωτικών και δημόσιων), άλλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, προσφέροντας μάλιστα και ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες, όπως το video on demand, το δημοφιλές time shifting (που σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα προηγουμένων ημερών σαν να παρακολουθείς βίντεο) κ.λπ., ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο πρόγραμμά της, ένας νέος τηλεοπτικός σταθμός, πλήρως υποτιτλισμένος στα ελληνικά, με δημοφιλές περιεχόμενο -που μεταδίδεται και από τα ελεύθερα (συμβατικά κανάλια)-, ο οποίος μάλιστα «βγαίνει» στην αγορά της διαφήμισης, διεκδικώντας ευθέως έσοδα όχι μόνο από συνδρομές αλλά και από την τηλεοπτική διαφημιστική πίτα.
Για την δραστηριότητα αυτή συστάθηκε η εταιρεία FOX Media Services -με έδρα το Μαρούσι-, η οποία διαχειρίζεται τα κανάλια της FΟΧ στην Ελλάδα και θα διαχειρίζεται το θέμα των διαφημίσεων στη χώρα μας.

Είναι μόνο η αρχή...
Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της FOX Internationals Channels Europe Χεσού Περεθάγουα, η δημιουργία του καναλιού αυτού -το οποίο είναι το 23ο που λανσάρει η εταιρεία μέσα σε 24 μήνες ανά την Ευρώπη- σηματοδοτεί την είσοδο της FOX στην ελληνική αγορά και αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα της συνεργασίας με την ΟΝ Telecoms, αφού σύντομα θα υπάρξουν και άλλα κανάλια παρέχοντας μάλιστα ιδιαιτέρως ελκυστικό περιεχόμενο.
Ήδη μέσα από το FOXlife -από το Φεβρουάριο του 2009-, θα έλθουν στην Ελλάδα τα νέα επεισόδια από σειρές που μεταδίδονται με επιτυχία σε ελεύθερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, όπως «Οι νοικοκυρές σε απόγνωση, το Dirt, το Grey's Anatomy κ.λπ., πράγμα που συμβαίνει και με την άλλη συνδρομητική πλατφόρμα την Nova, η οποία ωστόσο δεν διεκδικεί μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα και δεν παρέχει στην τιμή των 39 ευρώ παράλληλα τηλεφωνικές και τηλεοπτικές υπηρεσίες με τις λειτουργίες της ψηφιακής τηλεόρασης που προαναφέρθηκαν.
Ειδικότερα όσον αφορά το θέμα του περιεχομένου, όπως διευκρινίστηκε, μετά από σχετική ερώτηση της «Ν» -και με την ευκαιρία της παρουσίας του γνωστού ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου στην συνέντευξη Τύπου- στα σχέδια της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, υπάρχει και η δημιουργία και παροχή ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής στο εγγύς μέλλον. Επίσης ανακοινώθηκε η δημιουργία μεταξύ άλλων και ειδικού αθλητικού καναλιού με την επωνυμία FOX Sports.

Διεύρυνση του ανταγωνισμού
Με τις κινήσεις αυτές είναι σαφές ότι η ON Telecoms, σε συνεργασία με την FOX εισέρχεται ευθέως στο πεδίο του ανταγωνισμού και μάλιστα ποικιλοτρόπως.
Πρώτα από όλα, σε ό,τι αφορά τον τομέα των σπορ, αναφέρθηκε ότι η ON Telecoms, διεκδικεί και αυτή -πλάι στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς- τα δικαιώματα μετάδοσης ιδιαιτέρως ελκυστικού ποδοσφαιρικού περιεχομένου Champions League Uefa).
Επίσης διευκρινίστηκε ότι το FOXlife, θα διεκδικήσει μερίδιο από τη διαφήμιση της τηλεοπτικής πίτας. Παράλληλα και ενώ η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, είναι στα «σκαριά», η εταιρεία παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, δεν διαγράφονται στον ορίζοντα.

Το προφίλ των δύο επιχειρήσεων
Η FOX International Channels (FIC), άρχισε τις δραστηριότητές της το 1993 ως μέρος της News Corp. με στόχο τη δημιουργία και διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου, συνδρομητικών καναλιών, υπηρεσιών multimedia και διαχείρισης on-line διαφημιστικών πακέτων σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική.
Η FOX International Channels παράγει και διανέμει ψυχαγωγικό, αθλητικό, και κινηματογραφικό περιεχόμενο μέσα από brands καναλιών όπως FOX, FOX Life, FOX Crime, FX, FOX Sports, FOX Movies, Speed Channel, Cult, Next, National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo Adventure, Nat Geo Music, Voyage, Utilissima και Baby TV.
Η Fox International Channels διανέμει επίσης επιλεγμένα κανάλια προσαρμοσμένα σε High-Definition και για κινητά τηλέφωνα: FOX Life HD, Next HD, National Geographic Channel HD και FOX Mobile. Η εταιρεία έχει κατακτήσει περισσότερους από 350 εκατομμύρια συνδρομητές σε 29 γλώσσες.
Η ON Telecoms άρχισε τη λειτουργία της το 2006 ως ένας εναλλακτικός φορέας παροχής ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ανέπτυξε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Σήμερα, η Οn Telecoms παρέχει στους 100.000 περίπου συνδρομητές προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Οι υπηρεσίες τηλεόρασης της ON Telecoms είναι οι πλέον ολοκληρωμένες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας στους συνδρομητές της πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως το On REC, το On Cinema (Video-on-Demand), το On Multiplex, το On TV Games, ένα πλούσιο μπουκέτο διεθνών ελεύθερων και συνδρομητικών καναλιών(ντοκιμαντέρ, αθλητικά, παιδικά, κινηματογραφικά, μουσικά, αισθησιακά, κ.ά.) και ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή.



naftemporiki
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Triple Play στην τιμή Double Play! α πό την On Telecoms. ilias ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 11-03-2011 10:50:
Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού LATEAM RSS NEWS 0 24-02-2010 11:40:
Τέλος εποχής από αύριο για τις συμβατικές λάμπες των 100 βατ στην ΕΕ LATEAM RSS NEWS 0 01-09-2009 00:11:
Nova από την On Telecoms ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 12-02-2007 19:07:
Το πνεύμα της εποχής στην Ελλάδα του 2006 από το Google ilias ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 06-01-2007 10:19:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:40:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam