Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ > ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Κινήσεις διαμόρφωσης του νέου τηλεοπτικού τοπίου

This is a discussion on Κινήσεις διαμόρφωσης του νέου τηλεοπτικού τοπίου within the ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ forums, part of the ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ category; Στις πρώτες κινήσεις καθορισμού των ισορροπιών στο νέο υπό διαμόρφωση τηλεοπτικό πεδίο, προέβη χθες το ΕΣΡ το οποίο ενέκρινε τη ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-11-2008, 21:54:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Κινήσεις διαμόρφωσης του νέου τηλεοπτικού τοπίου

Στις πρώτες κινήσεις καθορισμού των ισορροπιών στο νέο υπό διαμόρφωση τηλεοπτικό πεδίο, προέβη χθες το ΕΣΡ το οποίο ενέκρινε τη διεύρυνση των ωρών εκπομπής των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της Multichoice, συζήτησε το θέμα της αδειοδότησης νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων της ON Telecoms και έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τις αιτήσεις που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για επίγεια ψηφιακή εκπομπή στην πιλοτική φάση.

Multichoice: Διεύρυνση ωρών
Το «πράσινο φως» για τη διεύρυνση κατά 10% του τηλεοπτικού προγράμματος που μεταδίδει η Multichoice και κατά 6% των ραδιοφωνικών, ενέκρινε χθες το ΕΣΡ, το οποίο επανεξέτασε τη σύμβαση παραχώρησης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης, το νέο πρόγραμμα της Multichoice, περιλαμβάνει σε ημερήσια βάση 988 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος και 432 ώρες ραδιοφωνικού προγράμματος.
Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία παροχής συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών «απαντά» στις νέες συνθήκες που τελούν υπό διαμόρφωση στον ευρύτερο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων και στην επερχόμενη ένταση του ανταγωνισμού, δεδομένης της προοπτικής δημιουργίας και νέας πλατφόρμας παροχής συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας.
Να αναφερθεί ότι η αίτηση διεύρυνσης των προγραμμάτων της Multichoice στο ΕΣΡ είχε κατατεθεί εδώ και αρκετό καιρό (περισσότερο από δυο μήνες) και μετά από πολλαπλές αναβολές και υπομνήματα εγκρίθηκε χθες.

Αίτηση ΟΝ Telecoms
Στη φάση της «κατάθεσης υπομνημάτων» προς την Ολομέλεια βρίσκεται η υπόθεση της αδειοδότησης της ON Telecoms, για την παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών -μέσω Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας- ειδικότερα των καναλιών «France 24», «Euronews» και «Baby TV».
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία έχει μπει για τα καλά στο χώρο της τηλεόρασης, τουλάχιστον στην περιοχή της πρωτεύουσας, παρέχει ποικίλο τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς και υπηρεσίες video on demand, ενώ επισημαίνεται ότι διαθέτει ιδιαίτερα υψηλό αριθμό συνδρομητών -σύμφωνα με παλαιότερη δήλωσή της περισσότερους από 90.000- σε σύγκριση τουλάχιστον με τους ψηφιακούς συνδρομητές της Nova, η οποία μέσω δορυφόρου εκπέμπει πανελλαδικά (και όχι μόνο).
Μέσα από το δίκτυο της ΟΝ Telecoms, ήδη αναμεταδίδεται πλήθος ενημερωτικών και ψυχαγωγικών διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε συμφωνία με την εταιρεία FOX για την αναμετάδοση του καναλιού FOXlife.
Σε ό,τι αφορά την αίτηση αδειοδότησης πάντως των τριών προαναφερθέντων σταθμών, τουλάχιστον όσον αφορά τον ένα από τους τρεις (το Baby TV), η έκθεση του αρμόδιου για τον έλεγχο νομικού του ΕΣΡ, εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την καταλληλότητα του περιεχομένου.
Ο κ. Λασκαρίδης ερωτώμενος για το εάν πρέπει η εταιρεία να ζητήσει άδεια από την ανεξάρτητη αρχή για το κανάλι, δεδομένου ότι αυτό είναι αδειοδοτημένο στη χώρα παραγωγής του (σύμφωνα με τα όσα ορίζει η αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Οδηγία Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα, σχετικά με την αρχή της χώρας μετάδοσης) δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτό σύμφωνα με τα όσο ορίζει η ισχύουσα σήμερα ελληνική νομοθεσία είναι επιβεβλημένο.

Καθορισμός συχνοτήτων για την επίγεια ψηφιακή
Και οι 14 τηλεοπτικοί σταθμοί (ιδιωτικοί εθνικής εμβέλειας και τα κανάλια του Δημοσίου) που έχουν το δικαίωμα να εκπέμψουν στην πιλοτική φάση της επίγειας ψηφιακής εκπομπής, το αναλογικό τους πρόγραμμά ψηφιακά, κατέθεσαν -όπως αναμενόταν άλλωστε- αίτηση για τη χρήση του δικαιώματος αυτού.
Στην αίτηση των καναλιών, ζητείται και συγκεκριμένη συχνότητα εκπομπής ανά περιοχή στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο θα καθορισθεί στη συνέχεια από την Ολομέλεια του ΕΣΡ.




naftemporiki
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Χάθηκε δορυφόρος διανομής τηλεοπτικού σήματος LATEAM RSS NEWS 0 29-10-2010 17:13:
Πρώτη συνεδρίαση του ανασυγκροτημένου Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πο LATEAM RSS NEWS 0 14-06-2010 21:05:
Ένοπλη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 18-02-2009 00:02:
Ευρυζωνικές συνδέσεις και μέσω του τηλεοπτικού φάσματος στις ΗΠΑ ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 05-11-2008 20:33:
Αλλαγή τοπίου Stella ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 2 30-03-2007 13:14:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:33:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam