Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ > ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Σπουδή για τις άδειες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο

This is a discussion on Σπουδή για τις άδειες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο within the ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ forums, part of the ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ category; Σε σειρά θεσμικών παρεμβάσεων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αδειοδοτήσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, πρέπει να προχωρήσει άμεσα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-02-2009, 10:14:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Σπουδή για τις άδειες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο

Σε σειρά θεσμικών παρεμβάσεων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αδειοδοτήσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, αφού ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα διάφορα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Οπως ανέφερε χθες ο Ιωάννης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις αδειοδοτήσεις, «θα πρέπει να κυρωθεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Τύπου (τις αρμοδιότητές του έχει πλέον ο υπουργός Εσωτερικών), ο χάρτης συχνοτήτων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίσης θα πρέπει να κυρωθούν με προεδρικό διάταγμα, όσα ορίζει ο ν.3592/07 ως προϋποθέσεις για τις αδειοδοτήσεις».

Διευκρινίζεται ότι προκειμένου το ΕΣΡ να προχωρήσει σε διαδικασίες αδειοδοτήσεων, θα πρέπει να προσδιοριστούν διάφορες παράμετροι, ουσιαστικές για τη σύνταξη των προκηρύξεων που εκδίδει επίσης η ανεξάρτητη αρχή.

Ο κ. Λασκαρίδης, ερωτώμενος χθες σχετικά με τις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας, για τις αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για αυτές από τον Τύπο, ενώ διευκρίνισε ότι με τον κ. Παυλόπουλο, έχει συναντηθεί δύο φορές, ενώ με τον κ. Γκιουλέκα καμία. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΕΣΡ, τόνισε ότι η αρχή, περιμένει τις κινήσεις της πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση κορυφής των προαναφερθέντων, το θέμα των αδειοδοτήσεων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, μπήκε εκ νέου ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, αφού όπως αναφέρθηκε στόχος της κυβέρνησης είναι «να ξεκαθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, η συζήτηση αφορά στην αναλογική αδειοδότηση (παρά το ότι είμαστε μόλις τρία χρόνια πριν την καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει η Ε.Ε. για την πλήρη μετάβασης στο νέο μοντέλο επίγειας ψηφιακής εκπομπής και για το οποίο επίσης θα χρειαστούν αδειοδοτήσεις), παρά ταύτα επισημαίνεται ότι εάν ξεκαθαρίσει η υπόθεση της αναλογικής με αδειοδότηση, τα πράγματα για την ψηφιακή, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, γίνονται σαφώς απλούστερα.

Θεσμικές παρεμβάσεις

Επισημαίνεται ότι ειδικότερα όσον αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, το πλαίσιο που θα κινηθεί το Συμβούλιο για να εκδώσει τις προκηρύξεις καθορίζεται από το ν.3592/07 ενδελεχώς (ειδικότερα μεταξύ άλλων καθορίζεται το ύψος του καταβεβλημένου κεφαλαίου των σταθμών, το προσωπικό που πρέπει να απασχολούν, τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων κ.λπ.).

Αντίθετα σε ό,τι αφορά τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πρωτεύουσας οι οποίοι είναι τοπικού χαρακτήρα, προτού προχωρήσει το ΕΣΡ στην έκδοση προκηρύξεων για αδειοδοτήσεις, χρειάζεται να εκδοθούν: κοινή υπουργική απόφαση όπου θα καθορίζονται ανά νομό / γεωγραφική περιοχή, οι συχνότητες και οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές για αναλογική εκπομπή, προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα καθορίζει άλλες επί μέρους τεχνικές προδιαγραφές εκπομπής καθώς και άλλες παραμέτρους σχετικές με το μετοχικό τους κεφάλαιο, τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού κ.λπ.

Όταν καθοριστούν αυτά, το ΕΣΡ θα μπορέσει να εκδώσει την προκήρυξη για τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας. Όπως ανέφερε ο κ. Λασκαρίδης, όταν η πολιτεία προχωρήσει, το Συμβούλιο είναι έτοιμο να κινηθεί από τη δική του πλευρά.



naftemporiki
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ιντερνετικο ραδιοφωνο maspa ΧΡΗΣΙΜΑ LINK 7 22-06-2011 11:46:
Αποκάλυψη-σοκ από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 LATEAM RSS NEWS 0 04-11-2010 18:22:
Σε φάση αναδιάρθρωσης το ενημερωτικό ραδιόφωνο ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 07-12-2009 17:37:
Στον «αέρα» το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Βουλής ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 05-03-2009 00:44:
Το ραδιόφωνο αντεπιτίθεται! P@ntelis Web ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 27-01-2009 17:25:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:11:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam