Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ > ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Στις 14/1/10, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονικης

This is a discussion on Στις 14/1/10, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονικης within the ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ forums, part of the ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ category; Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-01-2010, 14:20:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Στις 14/1/10, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονικης

Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και λόφος Φιλίππειου.

Η Digea, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR,) έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.

Το όνομα Digea δεν είναι τυχαίο. Συνδυάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές εποχές. Η σύγχρονη ψηφιακή εποχή και η αρχή, η βάση του κόσμου, η Γη μας. Προέρχεται, λοιπόν, από τον συγκερασμό των λέξεων Digital (ψηφιακή) και Γαία (Γη) και, κατά συνέπεια, συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα.

Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας (multiplexing), τόσο στους προαναφερόμενους μετόχους, όσο και σε όποιον νομιμοποιείται και θα επιλέξει τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Digea έχει αναλάβει ενεργό ρόλο τόσο στη διαχείριση του έργου όσο και στην υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού και το συντονισμό της αγοράς. Έχει ξεκινήσει πολύ στενή συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία έντυπου υλικού και αντίστοιχης αφίσας.

Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από τον Kορινθιακό Kόλπο, η επέκτασή της θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης;


• Το πρώτο πλεονέκτημα για μένα τον Έλληνα τηλεθεατή είναι η ποιότητα σήματος και μάλιστα δωρεάν


• Θα απολαμβάνω κορυφαία ποιότητα εικόνας & ήχου.


• Ο ψηφιακός δέκτης πλέον δεν είναι απλά μια συσκευή αναδιαμόρφωσης που περνάει κάθε παρεμβολή, είδωλο ή ανάκλαση κατευθείαν στην οθόνη. Είναι σαν να έχω έναν έξυπνο μικρό υπολογιστή. Το σήμα είναι «θωρακισμένο» με πολλούς τρόπους. Κι έτσι διατηρείται σταθερή η ποιότητα της εικόνας μου. Ούτε «χιόνια», ούτε είδωλα, ούτε προβλήματα ήχου.

• Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος: Η ψηφιακή τηλεόραση, σε αντίθεση με την αναλογική, καταλαβαίνει τι δείχνει. Έτσι τώρα μπορώ να προγραμματίσω την εγγραφή κάποιου προγράμματος, να πληροφορηθώ για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και για ό,τι ακoλουθεί.


• Μελλοντικά θα έχω περισσότερες επιλογές καναλιών


• Μελλοντικά θα έχω τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV)


• Μελλοντικά θα έχω διαδραστικές υπηρεσίες

Τι σημαίνει ψηφιακή μετάβαση


Καμία μεγάλη αλλαγή δεν γίνεται αυτόματα. Πάντα υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής και εξοικείωσης με τις νέες συνθήκες που πολλές φορές μας χρησιμεύει στο να κατανοήσουμε και να αξιολογήσουμε τα εκάστοτε οφέλη.

Στην περίπτωση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, η περίοδος αυτή ονομάζεται «ψηφιακή μετάβαση».

Έτσι ονομάζουμε λοιπόν το μεσοδιάστημα στο οποίο θα υπάρξει παράλληλη λήψη αναλογικού και ψηφιακού σήματος ούτως ώστε να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα ψηφιακή εποχή.Είναι μια σημαντική περίοδος στην οποία θα είναι εύκολο ο καθένας από εμάς να συγκρίνει εύκολα και άμεσα την εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού σήματος.Ένα διάστημα προσαρμογής που μας δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για τη νέα τεχνολογία και εφοδιασμού του κατάλληλου αποκωδικοποιητή ή τηλεόρασης που να τον περιλαμβάνει.

Μετά το τέλος της περιόδου αυτής (τέλος του 2012), η εκπομπή αναλογικού σήματος θα τερματιστεί και θα υπάρχει μόνο ψηφιακό σήμα.

Τι πρέπει να κάνω


Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόρασή μου είναι τα εξής:1. Συνδέω το καλώδιο της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή2. Συνδέω με ένα ειδικό καλώδιο τύπου α) SCART, β) RCA ή γ) HDMI τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή μου.


α) Σύνδεση μέσω καλωδίου ειδικού τύπου SCARTβ) Σύνδεση μέσω καλωδίου ειδικού τύπου RCAγ) Σύνδεση μέσω καλωδίων ειδικού τύπου HDMI3. Βάζω τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα4. Βρίσκω στην τηλεόραση την είσοδο που έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή, χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

5. Συντονίζω τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του και αφού έχω διαβάσει τις οδηγίες του.

6. Από εδώ και πέρα, αλλάζω τα κανάλια με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το χρησιμοποιώ μόνο για να ανοίγω την τηλεόραση και να αυξομειώνω τον ήχο.


Συμβουλές

1. Θα χρειαστώ αποκωδικοποιητή DVB-T, MPEG4 ή H.264 αν:
- Η τηλεόρασή μου δεν έχει ενσωματωμένο αντίστοιχο αποκωδικοποιητή
- Έχει ανακοινωθεί η αλλαγή εκπομπής ψηφιακού σήματος στην περιοχή που μένω

2. Δεν απαιτείται να αγοράσω καινούρια κεραία, μπορεί όμως να χρειαστεί να αλλάξω την κατεύθυνση της κεραίας μου ή να αφαιρέσω τον ενισχυτή που χρησιμοποιούσα.

3. Δεν υπάρχει ψηφιακή κεραία.

4. Το κόστος αγοράς του αποκωδικοποιητή ξεκινά γύρω στα 50 ?.

5. Μπορώ να τον προμηθευτώ απΆ όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

6. Μπορώ μόνος μου με πολύ απλά βήματα να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή.

7. Δεν αγοράζω καινούρια τηλεόραση, αλλά μόνο τον αποκωδικοποιητή DVB-T, MPEG4 ή H.264

Προδιαγραφές αποκωδικοποιητή

Αυτές είναι οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές του αποκωδικοποιητή
για την ορθή λειτουργία του στην Ελλάδα.

Υπάρχουν φυσικά αποκωδικοποιητές οι οποίοι έχουν περισσότερες δυνατότητες
(π.χ. σύνδεση HDMI, σκληρός δίσκος κ.α.) οι οποίες είναι προαιρετικές.

Χρονοδιάγραμμα

Σεπτέμβριος
Στις 24/9 ξεκίνησε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος
στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Ιανουάριος 2010
Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και λόφος Φιλίππειου.

1ο εξάμηνο 2010
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αθήνα, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας, στην Λάρισα και στην Πάτρα.

Για περισσοτερες πληροφοριες σας προτεινω να επισκευθειτε www.digea.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geodon : 06-01-2010 στις 14:28:
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to geodon For This Useful Post:
korn (07-01-2010), Smell (06-01-2010)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ένταση στην περιοχή του Ζεφυρίου LATEAM RSS NEWS 0 04-08-2010 14:12:
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην 'Ανω Γλυφάδα,στην Αθήνα κοντά σε κατοικημένη περιοχή LATEAM RSS NEWS 0 23-07-2009 15:25:
Συνεργασία κορυφής για ασύρματη εκπομπή σήματος υψηλής ευκρίνειας antonis ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 25-07-2008 18:00:
Σεισμός στις 21/12/2006 στην περιοχή μας !! cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 22-12-2006 05:36:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:16:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam