Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (https://www.lateam.gr/forum/f30/)
-   -   Συνεχίζεται το σίριαλ για τη λειτουργία Local και SBC TV (https://www.lateam.gr/forum/f30/sunexizetai-sirial-gia-ti-leitourgia-local-kai-sbc-tv-22539/)

ilias 05-11-2008 20:58:

Συνεχίζεται το σίριαλ για τη λειτουργία Local και SBC TV
 
Σε σίριαλ εξελίσσεται το θέμα που έχει ανακύψει με τη νομιμότητα λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, LOCAL και SBC. Πριν από λίγο καιρό το ΕΣΡ αποφάσισε ότι νομίμως εκπέμπει μόνο ο Local, ενώ αντίθετα ενημέρωσε την ΕΕΤΤ ότι η λειτουργία του SBC, κανάλι που εκπέμπει ειδησεογραφία οικονομικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, είναι παράνομη.
Χθες το θέμα ήρθε εκ νέου στην Ολομέλεια μετά από αίτηση του SBC, την οποία ωστόσο αργότερα απέσυραν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του καναλιού, με το αιτιολογικό ότι «το ΕΣΡ είναι αναρμόδια αρχή για να αποφανθεί επί του ζητήματος» καταθέτοντας παράλληλα προσφυγή στο ΣτΕ .
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάν. Λασκαρίδης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα, «το νόμιμο δικαίωμα εκπομπής -έχοντας καταθέσει αίτηση αδειοδότησης στις διαγωνιστικές διαδικασίες- έχει μόνο ο Local, μέσω του οποίου, μετά από σχετική συμφωνία, εξέπεμπε μέχρι πρότινος το SBC. Μετά τη διακοπή της συνεργασίας των δυο πλευρών (Local και SBC) το δικαίωμα μένει στον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό».

Προσφυγή στο ΣτΕ
Το SBC από την πλευρά του, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας αναστολή της απόφασης του ΕΣΡ, περί νομίμου λειτουργίας, ενώ επισημαίνεται ότι είχε παρουσιάσει προ ημερών προσωρινή διαταγή των αρμόδιων δικαστηρίων σχετικά με το δικαίωμα εκπομπής.
Ο κ. Λασκαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, διευκρίνισε ότι δεν σχετίζεται με το δικαίωμα εκπομπής, αλλά απαγορεύει στον Local, να προβεί σε αγοραπωλησία της επιχείρησης, με δεδομένο ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια μετά από προσφυγή του SBC, το οποίο υποστηρίζει ότι εξαγόρασε το Local.
Πέραν τούτων πάντως, επισημαίνεται ότι το μεν SBC εκπέμπει μέσα από τη συχνότητα 22 (από την οποία παλαιότερα εξέπεμπε το Tempo), το δε Local στην αίτησή του για αδειοδότηση αναφέρει την συχνότητα 35, από την οποία εκπέμπει ο Antenna


naftemporiki


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:03:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam